z wątróbką?
Ursa Maior, Ursa Blonde Cascade
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJa z piw z DMS robię fantastyczne pasztety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJa z piw z DMS robię fantastyczne pasztety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziDla mięsożerców zdecydowanie na 1, dla wegetarian nawet na 3,5
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziDla jaj: kupiliście piwo, żeby wyczuć wadę. Okazało się, że piwo przerosło nawet wasze oczekiwania czyli minimum 4 punkty się należą
Dodam, że wydaliśmy 7 zł. To wielokrotnie mniej niż za profejsonalną próbkę sensoryczną.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPiłem przedwczoraj warkę do 28.02.14, DMS obecny, ale nie jest tak tragicznie. Gdybym oceniał artomatem to pewnie bym dał 3-3,5.
Jako, że brałem udzial w owej degustacji, nie mogę się z tobą zgodzić.
To był najmocniejszy DMS jaki trafiłem kiedykolwiek. Przykrywał całkowicie wszystko inne.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
No i przez Wasze gadanie o DMSach i siarczkach kazałem sobie zakupić owe piwo, aby wreszcie wywąchać DMS i słynną kukurydzę z puszki. Nigdy tego nie czułem w piwie, więc albo nie wiem czego szukać, albo miałem farta do piw, albo mam zapchany nos
Kolor: jasny pomarańcz, zamglone
Piana: nie za wielka, średnio niska, szybko opadła do kożuszka, szkło oblepia, ale też średnio mało
Zapach: są cytrusy typu grapefruit i pomelo. Później pusto i po wypiciu połowy, zabełtaniu pokalem i zaczęciu szukania wiadomo czego, coś się pojawiło.
Nie była to kukurydza z puszki, czy przecier pomidorowy (dla mnie są to "słodkie" aromaty), ale bardziej przypominało aromaty siarkowe. Może lekki gotowany brokuł czy szparag, choć szło to w kierunku siarczków czy przegotowanych jajek. Nie było to porażające, ale na tyle wyraźne, że to wywąchałem :]
SMAK:Wodniste, lekko słodowe, troszkę mdłe. Dopiero w połowie przestało wiać pustką i goryczka się uwypukliła, ale nadal było takie średnie. Nie znam się, bo to z założenia lekkie piwo, ale chyba zbyt wodniste i zbyt mało słodowości. Na lato od bidy można by wypić, ale nie za tą cenę (ok 6zł) i nie w zimie. Czy czułem te siarczano-siarczkowe rzeczy w smaku nie pamiętam.
Wysycenie: średnio niskie, jest ok
Opakowanie: kolorowe, pstrokate itp. Ani grzej, ani ziębi. Dla mnie najważniejsza jest zawartość
Uwagi: za drogie, za nijakie no i chyba faktycznie z wadliwym aromatem.
Warka albo koniec lutego albo któryś tam marzecOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-02-17, 13:14.
Comment
-
-
7,40zł za butelke a cudów nie ma.. Orzeźwiające na pewno, słabo goryczkowe. Spodziewałem się trochę więcej, ale w tej cenie mam Atak Chmielu więc wolę piwo od PintyTen, kto wymyślił piwo, był mędrcem. - Platon
Wypiłem wszystkie polskie piwa :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Opalizujący, złoty. [5]
Piana: Drobno i średnio ziarnista. Dość trwała w postaci kożucha. [4]
Zapach: Grejpruty, skórka z pomelo, gorzkie cytrusy. Aromat intensywny. W tle o dziwo daje się wyczuć słodową nutę. [5]
Smak: Smaczne, umiarkowanie gorzkie, ale w stosunku do bazy słodowej trochę niezbalansowane. 3,8% alk. przy 10 blg, a jednak pozostaje wrażenie wodnistość, braki w treściwości. [4.5]
Wysycenie: Oczekiwałbym wyższego. [4]
Opakowanie: Butelka [3]
Uwagi: Patrzę na to piwo jako odpowiednik pilsa. Jedyna wada to niewielki brak w treściwości. Piwo z datą 11.04.2014
Moja ocena: [4.55]Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Ema. Kupiłem dziś na wieczorną degustację. Obok Lubuskiego IPA i DAS IPA z Zawiercia. Widzę że warki 21.05 czy jakoś tak nikt jeszcze nie miał. Może wyczuję ten DMS w końcu...zobaczymy.Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdraża nam poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzmu ładu społecznego. W istocie swej jest uwielbieniem Niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.
Comment
-
-
no to musial byc dms. okropne...brokuly wszechobecne.wylalem 1 raz piwo.jak mozna tyle warek wypuscic i nie naprawic bledu?Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdraża nam poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzmu ładu społecznego. W istocie swej jest uwielbieniem Niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.
Comment
-
-
Skoro kupują, to po co poprawiać?
Comment
-
Comment