Tutaj jeszcze jest fota z FB. No nie ma bata, żeby Warmer miał taki kolor, a jakoś nie kojarzę przypadku tak dużej zmiany barwy piwa w przeciągu kilku dni...
Artezan, Warmer
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Piwo to nie wino, żeby barwnik opadał. Kit w tej knajpie jakiś wciskają.
Chyba, że coś w browarze zamieszali.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2014-01-16, 19:19.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wczoraj piłem Warmera (a przynajmniej mam taką nadzieję, że to był Warmer...) w Piw Paw i też byłem zmieszany kolorem tego piwa. Było za jasne, wręcz miedziane, jak opisane w poprzednich postach, lekko mętne. W smaku dużo paloności, przypominało mi kolorem i smakiem Irish Red Ale. Może w hurtowni pomieszali beczki i Ognie Szczęscia nazwali Warmerem?Ostatnia zmiana dokonana przez krejzol; 2014-01-16, 19:20.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziChyba, że coś w browarze zamieszali.
Takie podejrzenia formułuje Darko na fejsie.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziNajprawdopodobniej tak właśnie było i za Warmera robi Nutcracker.
Takie podejrzenia formułuje Darko na fejsie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziPewnie to niektórych zmartwi, ale sprawa dotyczy tylko pięciu kegów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarna, nieprzejrzysta, pite w zaciemnionym lokalu więc ewentualnych niuansów bym też nie zauważył [5]
Piana: jasnobeżowa, drobna, opada powoli ale zauważalnie, do końca zostaje cienka obwódka wokół szkła, nie osadza się na szkle [2.5]
Zapach: przyjemny, leciutki, zapach paloności i czekolady [4]
Smak: zabrakło piwu treściwości i pełni, a szkoda, w smaku fana, mocna palność - ale nie nachalna, okraszona czekoladowo-owocowym (leciutkim) posmakiem. w kąciakach ust da się wyczuć minimalnie kwaśnawe nuty [3.5]
Wysycenie: dziwna sprawa z tym nagazowaniem, pierwsze jakie otrzymałem z beczki, było dla mnie zbyt mocno mocno nagazowane, bąbelki aż kłuły w podniebienie, spróbowane później, z małej dolewki, sprawiało wrażenie lekko wygazowanego [3.5]
Opakowanie: szklanka żywiecka, logo Warmera w PDSLU, hmm, nie pamiętam, pisane odręcznie? [3]
Uwagi: piwo mające potencjał ale jak dla mnie za bardzo rozłazi się smakowo przez co sprawa wrażenie zbyt lekkiego, nawet jak na robust porter. Prosze o usunięcie poprzedniej oceny tego piwa, która dotyczyła tak naprawdę innego
Moja ocena: [3.625]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-01-17, 18:32.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, rubinowe refleksy [4.5]
Piana: niezbyt trwała, ale ładnie brudzi szkło, po koniec zanika [3.5]
Zapach: kwaskowata kawa, ejlowe estry, pokrzywowy chmiel, lekka szmatka [3.5]
Smak: zadziwiająca średnio-ułożona mieszanka: limonka, lukrecja, anyż, kawa, lekki popiół, długa goryczka; ciężkie i rozgrzewające [4]
Wysycenie: średnie, OK [4.5]
Opakowanie: brak, trafna nazwa [4]
Uwagi: Chmielernia. Ciekawe, niezłe piwo.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Nie będzie systematycznej oceny, ponieważ piłem do obiadu, co utrudniało skupienie na szczegółach. Piwo było w porządku. Nie jest szczególnie przepalone, ani treściwe; jest za to dość dobrze pijalne. Brak ciała sprawia, że czuć nuty alkoholowe (szczególnie, gdy się trochę ociepli). Pod obiad w Chmielarni było jak znalazł. W każdym razie bezpośrednio po wypiciu byłem zadowolony.
Natomiast chwilę później zamówiłem porter z Nøgne Ø. I to było piwo absolutnie genialne, które sprawiło, że nagle dostrzegłem szereg wad Warmera.
Reasumując: Warmer to taki średniak (ale raczej na plus, niż na minus).
Comment
-
-
Natomiast chwilę później zamówiłem porter z Nøgne Ø. I to było piwo absolutnie genialne, które sprawiło, że nagle dostrzegłem szereg wad Warmera.
Comment
-
-
To się coś nie udało, bo miał być robust.
Comment
-
Comment