I zdjęcie z butelką:
Bednary, Łowickie Pale Ale
Collapse
X
-
Pierwszy raz piłem to piwo w lutym, lane. I powaliło mnie na ziemię swoim aromatem i smakiem chmielowym. Był intensywny i niesamowicie przyjemny, niespotykany w żadnym innym piwie jakie piłem i bardzo mi się spodobał. Piwa niestety nie było wtedy w butelkach, ale pojawiło się niedawno, więc poniżej krótka recenzja wersji butelkowej.
aromat: lekko chmielowy
kolor: ciemnozłoty, mętny
piana: mała
smak: wyraźna goryczka i niesamowity smak chmieli (niestety nie wiem jakich). Goryczka nie jest zalegająca - wręcz przeciwnie - szybko znika niestety. To jest chyba najlepiej chmielone piwo jakie piłem. Niskie nasycenie. Wysoka pijalność. Niestety wszystko co dobre, szybko się kończy, więc po 10 minutach piwo znikło...
8/10
Czy ktoś wie jakie chmiele zostały użyte do chmielenia w tym piwie? Na etykiecie niestety brak informacji. Nie są to takie typowe amerykańskie dające aromat owocowy, tylko taki bardziej trawiasty, bardziej w stronę mittelfrüh.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny, brudna pomarańcz [3.5]
Piana: oblepia mocno szkło jednak słabo się pieni [3]
Zapach: trawiasty, delikatnie gdzieś tam może jakieś owoce ale to właśnie trawa zakrywa wszystko, dosyć intensynie [3.5]
Smak: chlebek z trawą, gorycz trochę sciąga, nie lubie takiego klimat ale na pewno intensywny smak i zapach [3]
Wysycenie: średnie, moim zdaniem dobrze piwo "wchodzi" [4.5]
Opakowanie: wszystko i nic, trochę próbowano to zrobić ludowo, troche chmielowo, trochę sielankowo, trochę to koronki przypomina. Źle dobrane kolory. Na plus, że wszystko na nie najgorszej jakości papierze. Niestety bez wypisania wszystkich składników [3]
Uwagi: Jak dla mnie nic specjalnego raczej na pewno nie wrócę. Warka 21,02,2015
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Kolor: Jasny bursztyn, zamglone.
Piana: Średnie pęcherzyki, osadza się warstwą na powierzchni, oblepia szkło.
Zapach: Cytrusy, karmel i masło.
Smak: Umiarkowanie słodkie, karmel, owoce, lekko oleiste w konsystencji. Wysoka grejpfrutowa goryczka.
Wysycenie: Średnie, OK.
Opakowanie: Całkiem ładna stylistyka, dokładne info.
Uwagi: Warka 2.08.15 Próbuje któryś raz i zawsze masło w aromacie. Wiem, że są tacy którzy lubią więc tym polecam
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment