Browar na Jurze, [Pinta] Grodziskie 2.0

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • meszek0009
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.04
    • 247

Ocena z ARTomatu

Kolor: Cytrynowo żółty, bardzo jasny, mętny. [4]
    Piana: Wysoka, bardzo drobna, zbita, śnieżnobiała, trwała, dobry lacing. [4.5]
    Zapach: Wędzonka wyczuwalna, ale nie przytłacza, taka drewniana, niezwykle przyjemna zbożowość, jakaś owocowa nuta ejlowa, bardzo odległy banan. Generalnie przyjemny ale za mało intensywny, zwłaszcza jeśli chodzi o tą wędzonkę plus spodziewałem się bardziej zdecydowanej pszenicznej nuty, nie wiem czy słusznie. [3.5]
    Smak: Tutaj już główne skrzypce gra wędzony słód, wyraźny, przyjemny i nie narzucający się ani przesadzony. Poza tym fajna słodowość, zbożowa. Wyraźnie kwaskowe, ze słabą goryczką, niezwykle lekkie i orzeźwiające. [4]
    Wysycenie: Zdecydowanie za niskie. [3]
    Opakowanie: Komplet info, ok. [5]
    Uwagi: Na gorąc jak znalazł.

Moja ocena: [3.875]

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemna słomka- jasne złoto. Piwo jest bardzo mętne. [5]
      Piana: Wysoka, trwała, biała oczywiście, zostawiła sporo śladów na szkle, ale na minus bąble ( duże). [4]
      Zapach: Głównie wędzonka, duża jak na te parametry i styl. Wącham i wącham, ale niestety chmielu, czy czegoś słodkiego nie czuję. Wyłączne wędzonka... [3.5]
      Smak: Piwo wodniste, ale tak oczywiście musi być. Tu jest już goryczka i to spora. Wędzonka mniejsza niż w zapachu, lekki, przyjemny kwasek. Trochę słodyczy, ale takiej z mirabelek. Dziś chyba taki ostatni gorący dzień na Mazurach wschodnich, tym bardziej orzeźwiło mnie. [5]
      Wysycenie: Zdecydowanie za niskie. [1.5]
      Opakowanie: Typowa Pinta, ale jedna ze słabszych etykiet. [2.5]
      Uwagi: Ten styl znam dopiero od kiedy pojawiło się a'la Grodziskie, gdzieś latem 2011 roku. Zawsze mi smakuje. Idealny styl na lato i do orzeźwienia się. Piwo z datą do 03.12.2014.

Moja ocena: [4.075]

Comment

• melor
        Porucznik Browarny Tester
        • 2006.04
        • 364

aromat: szynka, lekka wędzonka
        kolor: bardzo jasny, biały, mniej więcej jak białe Frugo, trochę ciemniejsze, mętny.
        piana: śnieżnobiała, średnia, drobnopęcherzykowa
        smak: dziwny smak. zupełnie różni się od Cracow by night, tamto było ciemniejsze i wyraźnie wędzone. tutaj jest lekka wędzonka i coś jeszcze dziwnego... Nie jest jakieś niedobre, ale to nie są słodycze ;P. Wysokie nasycenie. To piwo ma specyficzny, unikalny smak. Przyjemny w sumie. Ciekawe! I szybko się pije. Lekkie i przyjemne
        6/10

Comment

Przetwarzanie...
        X