Pivovaria, [Piwoteka] Duch Kraftu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nie_wiesz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.01
    • 45

    #16
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Jasnomiedziany, lekką zmętniony [4]
    Piana: Praktycznie żadna. [1.5]
    Zapach: Trochę chmielowej owocowości wymieszanej z kukurydzianą mdłą słodyczą. Po chwili mdłe aromaty niestety przeważają. [2.5]
    Smak: Intesnsywna, zalegająca goryczka, nie do końca przyjemna. Przbijają się dziwne posmaki a’la DMS. Piwo kojarzy się z mocno nachmielonym piwem z dolnej półki, no ale w sumie to wynika ze przedstawionego składu, więc nie jestem zbulwersowany. [3.5]
    Wysycenie: Znikome, za niskie. [3]
    Opakowanie: Świetny pomysł i nawiązanie do pewnego wydarzenia. [5]
    Uwagi:

    Moja ocena: [3.025]

    Comment

    • emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

      #17
      Czy Pivovaria w Radomiu stosuje metodę HGB i czy to piwo nie jest robione tą metodą ?

      Comment

      • ksieciuniu
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2013.11
        • 157

        #18
        Jak na mój gust, to przerost formy nad treścią.
        Nazwa i teksty na etykietkach fajne i pomyslowe, ale to co najistotniejsze czyli piwo wyszło przeciętne.

        Styl: hmmm, coś jakby delikatna IPA z lagerowymi konotacjami.
        Piana kiepska, całkiem ładny chmielowy (ale nie perfumowano-cytrusowy) zapach, a w smaku: wodnistość, goryczka, kwaskowość, chmiel – uporządkowane od największego

        Goryczka cierpka i bez słodowej podbudowy, aromaty chmielowe całkiem ciekawe, bardziej trawiaste niż cytrusowe, ale cały efekt psuje wodnistość i mała esencjonalność. Pije się szybko, ale bez zbytniej przyjemności.

        Wypić się da, ale szkoda kasy.

        Comment

        • Piwoteka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.04
          • 1209

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy Pivovaria w Radomiu stosuje metodę HGB i czy to piwo nie jest robione tą metodą ?
          Pivovaria nie stosuje tej metody, my ją zastosowaliśmy. Rozcieńczyliśmy gotowe piwo wodą.
          Piwoteka
          Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
          www.piwoteka.pl
          Sklep Piwoteki na Facebooku
          Piwoteka Narodowa na Facebooku
          Piwoteka Narodowa na G+
          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
          Browar Piwoteka

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
            Pivovaria nie stosuje tej metody, my ją zastosowaliśmy. Rozcieńczyliśmy gotowe piwo wodą.
            To brzeczka ile miała Blg?
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1209

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              To brzeczka ile miała Blg?
              12,4 rozcieńczone do 12 blg.
              Piwoteka
              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
              www.piwoteka.pl
              Sklep Piwoteki na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

              Comment

              • docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
                12,4 rozcieńczone do 12 blg.
                Sztuka dla sztuki
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                Comment

                • ksieciuniu
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.11
                  • 157

                  #23
                  Tak na marginesie, to skoro rozcieńczanie było z 12,4 do 12, to nie dotyczyło "gotowego piwa", ale brzeczki przed fermentacją

                  Comment

                  • Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

                    #24
                    A na czym niby polega metoda HGB? Warzy się brzeczkę 15-16 Blg i dolewa wody po fermentacji. I tak uczyniliśmy.
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

                    Comment

                    • emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

                      #25
                      To bardziej pasuje do tego piwa nazwa Duch Koncernu
                      Last edited by emes; 2014-02-28, 15:04.

                      Comment

                      • ksieciuniu
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2013.11
                        • 157

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                        A na czym niby polega metoda HGB? Warzy się brzeczkę 15-16 Blg i dolewa wody po fermentacji. I tak uczyniliśmy.
                        Ale po fermentacji, to brzeczka nie miała już chyba 16 czy 12 Blg tylko pewnie ze 2-5 Blg. Więc nie bardzo rozumiem jak w takim wypadku rozwodniliście z 12,4 do 12.

                        Comment

                        • becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
                          Rozcieńczyliśmy gotowe piwo wodą.
                          Po co? Rozwodnione jest lepsze?
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                          Comment

                          • emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Po co? Rozwodnione jest lepsze?
                            W smaku gorsze, ale tańsze w produkcji. Metoda standardowo wykorzystywana przez koncerny.

                            Comment

                            • becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

                              #29
                              Ocena z ARTomatu

                              Kolor: bursztynowy z delikatną mgiełką [5]
                              Piana: ecru, drobna, dość zwarta, opada powoli, do końca zostaje kożuszek na piwie, osadza się na szkle drobnymi krzaczkami [4]
                              Zapach: słaby ale to co czuje jest przyjemne, chmiel, słód plus owoce, cytrusy i brzoskwinia [3.5]
                              Smak: pełne, treściwe, fajna mocna goryczka, miejscami cierpka ale dominuje delikatny chmielowy posmak na silnej słodowej podbudowie, w dalszym planie owocowe akcenty, całość fajnie zbalansowana [4]
                              Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
                              Opakowanie: etykieta podoba mi się, gładki kapsel [4.5]
                              Uwagi: piwo, które mi naprawdę smakowało i wszystkie buteleczki wypiłem z przyjemnością. czytając poprzednie oceny trochę się dziwiłem mało pochlebnym recenzjom ale w sumie nie ma się czemu dziwić, to nie IPA czy PA więc już nie każdemu może podejść

                              Moja ocena: [3.925]
                              Attached Files
                              Last edited by becik; 2014-02-28, 17:47.
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                              Comment

                              • docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                                czytając poprzednie oceny trochę się dziwiłem mało pochlebnym recenzjom ale w sumie nie ma się czemu dziwić, to nie IPA czy PA więc już nie każdemu może podejść
                                To właśnie jest PA
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X