Leżajsk / Żywiec, Tatra Mocne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szprycel
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 2

    #91
    tatra mocna jest the best!

    Tatra mocna 7% alk. jest przepyszna, nie ma lepszego browarka. Pilem juz wiele ale jakos ona mi najlepiej podchodzi. NIestety ostatnio sporo zdrozala

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #92
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szprycel Wyświetlenie odpowiedzi
      Tatra mocna 7% alk. jest przepyszna, nie ma lepszego browarka.
      Porąbało Cię chłopie Co ty wiesz o ....piwie (zabijaniu )
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • szprycel
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.04
        • 2

        #93
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
        Porąbało Cię chłopie Co ty wiesz o ....piwie (zabijaniu )
        O co dokładnie Ci chodzi? Rozwiń swoja wypowiedz

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9793

          #94
          Ech, szprycel...

          Poczytaj trochę wypowiedzi na forum, to zorientujesz się, że przy całym szacunku do Twoich doznań, Tatra Mocne raczej nie jest zaliczana do piw smacznych. Wiele osób uważa ten napój za wręcz niepijalny...
          Twoje zauroczenie Tatrą Mocną jest być może spowodowane tym, że do tej pory koncentrowałeś się na piwach tzw. koncernowych, a - jeżeli trafiłeś na udaną warkę (?) lub odpowiedni nastrój - piwo to wyjątkowo Ci zasmakowało...
          Być może, po wczytaniu się w forum, zdecydujesz się sięgnąć po piwa inne, niekoncernowe, być może także mocne, i zorientujesz się, że piwo może (powinno) smakować zdecydowanie ciekawiej.
          Na początek, tak nie szukając daleko, może coś z Konstancina? Albo Łódzkie Mocne? Smacznego!

          PS. Żeby nie było wątpliwości - bardzo lubię piwa mocne .

          Comment

          • mannix
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2008.11
            • 45

            #95
            Ocena z ARTomatu

            Kolor: bursztynowy, klarowny [4.5]
            Piana: biała, dobno ziarnista, trwała, wysoka, pozostawia ślad na szkle [4]
            Zapach: zapach bardzo świeży, chmielowy, podczas nalewania piwa do kufla unosi sie bardzo przyjemny zachecający do picia aromat [5]
            Smak: bardzo smaczne ciemne piwo, nie jest słodkie i wyraźnie czuć goryczkę, jednocześnie nie razi kwaskowatością, nie czuć mocno alkoholu, smak mocny ale spokojny [5]
            Wysycenie: Dobre, cały czas się utrzymuje i pasuje do tych siedmiu procent [4]
            Opakowanie: Przyzwoita puszka, czarna, informacje poprawne [4.5]
            Uwagi: moje ulubione piwo mocne

            Moja ocena: [4.8]

            Comment

            • UNW15
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.06
              • 2

              #96
              Pancernik a ja popieram gościa! Tatra mocna to rzeczywiście świetne piwo! A juz do łeż rozbawiła mnie wypowiedź Mario lopeza "No więc zakupiłem dzisiaj dwie butelki tej Tatry, i niestety nie odnotowuje żadnych znaczących zmian do tego co oceniałem prawie pół roku temu, ta sama gorycz, no chyba wszystko takie samo, tzn tak mi się wydaje..."
              Że niby to piwo jest niedobre poniewaz jest gorzkie? To ja pytam jakie ma być piwo kurde? Słodkie? Nie nawidze piweczek dzieciecych i kobiecych gdzie nad goryczką przewazają karmelowe posmaczki i słodycz mdląca do bólu blee... jesli chcecie wiedziec to prawdziwe piwo powinno byc gorzkie! No ale nie bede sie tu wyklucał Eksperci z tego forum (średnia wieku 16 lat + kobiety + fanatycy piwa regionalnego nawet jesli jest kiepskie) wiedzą lepiej co to piwo! Szprycel Gratuluję gustu!

              Comment

              • pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

                #97
                A ta piętnastka z Twojego nicku to aby nie jest twój wiek?

                Comment

                • darekd
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12674

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika UNW15 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie nawidze... wyklucał
                  Jaka znajomość ojczyzny takie piwo?

                  Comment

                  • sibarh
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.01
                    • 10387

                    #99
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika UNW15 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Pancernik a ja popieram gościa! Tatra mocna to rzeczywiście świetne piwo!
                    Popieram. Świetne piwo, oczywiście do nawalenia się, oraz dla osób które nic poza mocnymi koncerniakami nie piło. Według nich tak właśnie ma smakować piwo.
                    Z takimi nie ma co polemizować, dla nich każde inne piwo, jest nie pijalne, zepsute, skwaśniałe itd....
                    2800 nowe piwa opisałem na forum
                    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                    Comment

                    • Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9793

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika UNW15 Wyświetlenie odpowiedzi
                      No ale nie bede sie tu wyklucał
                      Chyba jednak się kolo wyklucył...

                      Comment

                      • UNW15
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.06
                        • 2

                        No wiedziałem ze zaraz posypią się gromy :P
                        Po 1 nie zamierzam polemizować z kimś kto zaczyna argumentacje od tego że to piwo jest koncerniakiem. Jest i co z tego? Jakie to ma znaczenie? Jeśli myslicie ze w piwach regionalnych jest mniej chemii niz w koncerniakach grubo sie mylicie. W tych czasach wszystko jest oparte na chemii bo naturalna produkcja byłaby nieopłacalna. Dla mnie nie ma podziału na koncerniaki i niekoncerniaki tylko na piwa dobre i kiepskie bo kiepskiemu piwu nie pomoze nawet regionalne pochodzenie czy brak (teoretyczny brak) pasteryzacji. U was widac jedną rzecz widać jak dobra reklama robi wam siano z mózgu. Kilka lat temu koncernowe produkty były na szczytach wiec wszyscy wychwalali Tyskie czy lecha bo skoro tylu to pije to musza byc swietne....Dziś front sie zmienił w reklamach są promowane piwa o regionalnym pochodzeniu wiec wszyscy krzyczą tylko o tym jak wspaniałe są piwa regionalne
                        Po 2 Smak . Jedną z cech smaku piwa jest goryczka. Tatra Mocne Takowe cechy posiada. Jeśli ktoś woli Stronga czy inne gó**o o smaku wrecz ulepkowato słodkim , bądź piwka o posmakach owocowych lub karmelowych ok! Ale niech nie nazywa swojego napoju piwem a drinkiem piwnym ewentualnie napojem piwnym
                        Po 3 15 z mojego nicku to przypadek bo mam ponad 2 razy tyle trochę w zyciu wypiło sie piwa, trochę sie widziało , bylo sie tu i tam...czytajac wasze wypowiedzi jestem w stanie stwierdzic ze duzy odsetek tego forum to średnia wieku 16 lat....Ja podchodze do wielu spraw bardziej racjonalnie ...nie daję sie ogarniać mani na hura
                        Reasumując Nie mówie ze tatra mocna jest piwem najlepszym ale napewno jednym z ulubionych jesli chodzi o mnie. Smak jest kwestią gustu a jesli chodzi o podział koncerniaki vs regionalne jest to absolutna bzdura bo nie prawda jest ze tylko koncerniaki to sama chemia piwa regionalne tez niektóre moze nawet bardziej...(podejrzewam ze gdyby karapckie było marką regionalną to wiekszoosc z was by je wychwalała pod niebiosa ;]) Jak wiekszosc z was dorosnie to zroumiecie ze nie ma takowego podziału ta sama chemia a smak to zarówno mozna spotkac dobrego smacznego koncerniaka jak i niewypijalny syf z browaru regionalnego.

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23960

                          Ciekawa teoria, rozgryzłeś nas
                          Last edited by ART; 2011-06-09, 15:51.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • waldek2
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2011.02
                            • 46

                            Po karpackim miałem problemy żołądkowe toaleta bieganie non stop

                            Comment

                            • zgoda
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 3516

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waldek2 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Po karpackim miałem problemy żołądkowe toaleta bieganie non stop
                              Na to jest pewien środek farmaceutyczny.
                              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                              Comment

                              • Feti
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.10
                                • 801

                                Jaka chemia? A może żółć bydlęca? Nikt na tym forum nigdy nie twierdził, iż jest w koncerniakach dodawana jakaś tam "chemia". Najwyżej dodatki niesłodowe ( które czasami powodują , że piwo jest bezsmaczne) i ekstrakty chmielowe.
                                Kończę na tym, bo widzę, że Waść zwady szuka i bawi się w mędrca internetowego. Zabawisz tylko swoim bucostwem forumowiczów. Wiedzy fachowej pan nie ma , zjedzą cię i przeżują.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X