A mi to piwo nie smakuje. Brak mu wyraźnego smaku. Nie jest słodkie, za mało gorzkie, powiedziałbym że wręcz wodniste. Piany prawie brak, gazu brak zupełnie. Co do mocy - też nie powala. Próbowałem kilka butelek nabytych w różnych miejscach i za każdym razem te same wrażenia. W skali 2-5 Tatra Mocne dostaje 1 - za ładny kolor.
Leżajsk / Żywiec, Tatra Mocne
Collapse
X
-
Jestem zwolennikiem Tatry (wolę mocną, ale ja ogólnie wolę mocne piwa), ale ostatnio doznałem wręcz szoku. Wieczorem siedzę sobie na ławeczce pod blokiem z kumplem i sączymy powolutku Tatrę Pils. Przypadkiem podniosłem butelkę i spojrzałem przez nią na latarnię. Na wewnętrznej ściance znajdowało się coś białego, niewiadomego pochodzenia i wyglądało odpychająco. Szczęście, że miałem już końcówkę piwa, bo odechciało mi się go pić i wylałem...
Comment
-
-
Piana, piana, wszędzie piana... tylko nie w tym piwie. To gdzie się podziałaLast edited by adam16; 2002-09-02, 13:10.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tatra Mocne
Tu zamieszczam , chociaż na kontretykiecie wyraźnie miejsce produkcji : Żywiec ( Może ART uporządkuje ten problem ).
Piłem to piwo ponad rok temu . Teraz powtórzyłem i nie żałuję.
Mimo zimnego wieczoru smakuje znakomicie. Złocisty kolor,
ładne gazowanie , piana trzyma się ponad 3 min., zostawia koronkę brabancką, średnia goryczka, minimalny posmak alkoholowy ( przebija lekka słodycz ).
7,8 % i 15,1 st. Ocena ogólna 4.
Comment
-
-
Puszka. Ja przychylam sie do opinii Baja i Andro: cienkie i bez wyrazu. Piana tez marna. Pilem jednakowoz znacznie gorsze piwa, wiec u mnie ma 3+ (2-5)
Czytajac skrajnie odmienne recenzje dochodze do wniosku, ze warki tego piwa musza sie bardzo roznic miedzy soba...Popieraj małe browary!!!
Comment
-
-
Uwaga na zmianę etykiety. Pozamieniały się napisy pomiedzy Tatrami Mocną i PilsemBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Jedynie słuszna siła przewodnia czyli kler katolicki usunęła z etykiety słowo "sakramencko" z bliżej nie znanych mi i w sumie nieistotnych powodów. Piwo będzie teraz "straśnie" dobre. Zmiana na etykiecie nie wpłynęła na jakość trunku. A kto pił sakramenckie ten w ogniu piekielnym smażył się będzie.gdzie się piwo warzy
tam się dobrze darzy
Comment
-
-
BAJ napisał(a)
Jedynie słuszna siła przewodnia czyli kler katolicki usunęła z etykiety słowo "sakramencko" z bliżej nie znanych mi i w sumie nieistotnych powodów. Piwo będzie teraz "straśnie" dobre. Zmiana na etykiecie nie wpłynęła na jakość trunku. A kto pił sakramenckie ten w ogniu piekielnym smażył się będzie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment