Bo teraz "sakramencko" jest Tatra Pils
Leżajsk / Żywiec, Tatra Mocne
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Kupiłem przy okazji promocji związanej z kufelkiem (ocena kufelka 1,5 ...)
Ostatnio piłem je ze trzy miesiące temu. Poprawiło się, co oznacza, że poszczgólne warki muszą się bardzo różnić.
Kolor - 4 - ładny, widać, że to piwo...
Nasycenie - 3 - jak dla mnie najsłabsze w tym piwie. Zdecydowanie poniżej oczekiwań.
Smak - 4 - dobre. Posmak słodu, wyczuwalna goryczka. Nie jest słodkie, nie śmierdzi alkoholem.
Piana - 3,5 - tu największy skok jakościowy. Trzy miesiące temu dałbym 1,5, bo tylko bardzo czuła aparatura mogłaby obecność piany zarejestrować. Teraz - lepiej niż dostatecznie. Piana bardziej trwała, obecna w kuflu prawie do końca konsumpcji, pozostająca na ściankach...
Zapach - 4 - ładny, raczej słodowy, bez alkoholu
Opakowanie - 4,5 - etykietka już w wersji "straśnie dobre piwo"
Wniosek - będę wracał do tego piwa, o ile ono nie wróci do swej dawnej jakości...
Moja ocena: [3.9]Dziku
Comment
-
-
Piana przyzwoita. Pierwszy łyk nieco szokujący. Czuje się, że mamy do czynienia z treściwym piwem. Im dalej, tym coraz bardziej czuć alkohol. W ustach pozostaje zdecydowana goryczka, jak dle mnie niezbyt ciekawa. Odnoszę wrażenie, że producent postawił większy nacisk na moc piwa, aniżeli na smak, który jest bardzo monotonny. Plus za kolor i nasycenie CO2. Wydaje mi się, że w Polsce produkuje się ciekawsze mocne, jasne piwa niż to.
Wg tego, co napisane jest na puszce piwo to warzone i rozlewane jest w: Browary Żywiec S.A. w Żywcu.
Moja ocena: [2.925]Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Jak na masówkę sporzywając dziś to piwko (z puszki za kufelek )
nawet mi smakowało a poza pianą która szybko wyparowała wszystko było na w miarę dobrym poziomie-kolor dość przyzwoity nagazowanie dobre smak wyraźny
Ocena jak narazie 3+Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
-
Kolor 4 - ładny, bursztynowy.
Nasycenie 3,5 - wg. mnie w sam raz.
Smak 4 - dobry, delikatny, brak słodkiego posmaku towarzyszącego większości mocnych piw.
Piana 2 - po nalaniu do kufla pojawia się, lecz szybko opada.
Zapach 2 - dziwny, przypomina mi trochę szampana.
Opakowanie 3 - przesadzili trochę z grubością czcionki.
Ogólnie testowany egzemplarz przypadł mi do gustu.
Moja ocena: [3.025]
Comment
-
-
JAK NA MOCNE TO WARTE WYPICIA
Moja ocena: [4.075]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Nowe puszki Tatry
Albo mi się zdaje, albo to były nowe puszki tatry. "Mocna puszka" była prawie cała czarna, a góral, który widnieje nad napisem tatra jest inny niż swój poprzednik. Owe puszki widziałem we Wrocławiu w sklepie Family Market. Cow y na to???
Comment
-
-
eee
Było jeszcze inaczej. Przeczytałem wypowiedzi tylko z pierwszej strony - Pominąłęm stronę drugą i odrazu napisałem odpowiedź Sorx
A wracając do Tatry, to teraz opakowania są napewno nieco ciekawsze. Tamte poprzednie mało się między sobą różniły.
Comment
-
Comment