Tylko +/- półtora roku po debiucie w Polsce :-) A jaka cena w USA? Rozumiem że butelka nie jest "zwrotna"?
Żywiec, Białe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedziTylko +/- półtora roku po debiucie w Polsce :-) A jaka cena w USA? Rozumiem że butelka nie jest "zwrotna"?
A ceny nie znam bo nie wzialem paragonu, a piw bylo kilka. Rozne Zywce sa zwykle miedzy 1.60 a 1.99 dolara.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Schlodzilem i wypilem.
Jak na koncernowke jest to bardzo dobre piwo.
Lekkie, orzezwiajace, cytrusowo kolendrowe z leciutkim kwaskiem, ziolowoscia i przyjemna slodowoscia w tle.
Chocbyscie nie wiem jak psioczyli na ten browar, to Biale jest OK.
Warka wazna do 02.23.20165470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Ja nie psioczę, białe jest ok :-) Ale u mnie do wypicia to tak max 2 sztuki. W większej ilości mi nie podchodzi. Ale jest miłą odmianą. Plusem jest jego przemysłowa powtarzalność. Raczej nie natkniemy się na nieudaną warkę. Czego nie można powiedzieć o małych browarach. Gdzie często co warka to inny smak.
Comment
-
-
BARWA: Bladożółta w typie cytryny, piwo delikatnie zamglone. [3.5]
PIANA: O umiarkowanej wysokości, drobno- i średnioziarnista, po czterech minutach warstewka na całej powierzchni, pozostawiła trochę śladów na szkle, obecna do końca. [3.5]
ZAPACH: Ładny, słodki z przewagą kolendry, wyczuwalne również zboża i po ogrzaniu ciasteczkowy. [3.5]
SMAK: Kolendrowy, zbożowy, lekko cytrynowy, a po ogrzaniu wyszły nuty biszkoptowe. [3.25]
WYSYCENIE: Wysokie do końca. [4.25]
OPAKOWANIE: Tym razem butelka o pojemności 330ml, ładne etykiety z podanym składem, kapsel dla białego. [4.25]
UWAGI: Warka do 12.04.2016, wypite 24.09'16. Wypite już jakiś czas temu, a że w tym roku nieopisywane, to co tam... Tym razem smakowało troszkę lepiej niż wcześniej... również osadu jakby ciut więcej, ale i tak mało. Piwo lekko wodniste z dodatkiem naturalnych aromatów (dobrze, że nie są identyczne z naturalnymi). Całkiem pijalny ten lager. Kupione w Biedronce za 1.99 zł.
Comment
-
-
Dawno nikt nie napisał to zagaje
Data ważności: 11/07/2018
Czyli świeżynka.
Wykastrowany Witek dla ubogich z promocji. Cena 2zł/butelka
To piwo naprzemiennie (a piję je "aż" z pięć razy w roku) raz mi smakuje a raz jest płaskie i puste.
Obecnie mi smakuje, nie jest płaskie, ale jest lekko puste na końcu.
Kolendra obecna oraz lekki cytrus.
Gładkie w odbiorze. Rześkie.
Od biedy jak jest na promocji za 2-2.5zł to można raz na jakiś czas zakupić w celu szybkiego ugaszenia pragnienia.
Comment
-
-
Właśnie piję i jest jak zawsze dokładnie takie same w smaku. Całkiem OK. To mi się bardzo podoba w koncernie, jakość zawsze jest utrzymana. Niestety tego nie można powiedzieć o piwach z małych browarów, gdzie często możemy się natknąć na słabszą partię. Nie jest też ono jakieś wybitne, ale z koncernu jedno z lepszych w lato.
Ps. Dlugas jednak nie pisz tak o tym gaszeniu pragnienia jakimkolwiek alkoholem. Piwo to alkohol, a ten nie jest dobry do jakiegokolwiek "gaszenia pragnienia". Szczególnie jak na dworze są Afrykańskie upały. Wtedy osoby mające "słabsze głowy" mogą się wstawić nawet tak lekkim piwem.. Alkohol tylko z umiarem i odpowiedzialnieLast edited by amigo007; 2018-08-09, 01:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi
Ps. Dlugas jednak nie pisz tak o tym gaszeniu pragnienia jakimkolwiek alkoholem. Piwo to alkohol, a ten nie jest dobry do jakiegokolwiek "gaszenia pragnienia". Szczególnie jak na dworze są Afrykańskie upały. Wtedy osoby mające "słabsze głowy" mogą się wstawić nawet tak lekkim piwem.. Alkohol tylko z umiarem i odpowiedzialnie
Ja podczas 30-35C pijam wieczorem portery bałtyckie, zatem takie białe po śniadaniu gasi mi pragnienie :] na piwo
pozdrawiam
Comment
-
-
Comment
-
Comment