Piwo gotowe do oceny
Artezan, Old Ale
Collapse
X
-
Artezan, Old Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, mętny. Praktycznie nieprzeźroczysty. [4]
Piana: Obfita, drobna, jedwabista. Jakby było nalane z pompy. Cienka warstwa obecna do końca. [5]
Zapach: Początkowo wyczuwalny kompleksowy aromat słodów, karmelu, wanilii oraz odrobiny wyższych alkoholi. Potem jednak zapach zdominowany jest przez wanilię pochodzącą zapewne z zastosowania płatków dębowych z beczek po bourbonie. Właściwie za każdym razem jak próbowałem piwa z zastosowaniem płatków dębowych to wynikał z tego waniliowy aromat... [4]
Smak: Zaskakuje jedwabistość smaku. Tak jak piana nasuwała skojarzenia z piwem zaserwowanym z pompy, tak smak (i niskie nasycenie) wrażenie to tylko potęguje. Czuć przyjemne rozgrzewanie, na złą pogodę jak znalazł. Wyczuwalna delikatna owocowość. [4.5]
Wysycenie: Bardzo niskie, jak przy zaserwowaniu z pompy. [5]
Opakowanie: Świetna stylistyka projektu. [5]
Uwagi: Spodziewałem się mocno słodowego, wręcz słodkiego profilu piwa, a tymczasem jest fajne zbalansowanie. Jak na styl, którego miłośnikiem nie jestem, piwo wyszło całkiem smaczne.
Moja ocena: [4.4]Last edited by docent; 2014-03-17, 11:27.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
A ja piłem w Chmielarni i w zasadzie poza masłem niczego nie pamiętam.Zapraszam na blog: Zakazane Piwo - o piwach zbyt dobrych, by ich nie spróbować.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Drago Wyświetlenie odpowiedziA ja piłem w Chmielarni i w zasadzie poza masłem niczego nie pamiętam.
Comment
-
-
Kolor: Brązowy, nieprzejrzysty.
Piana: Kremowa, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawego kożucha.
Zapach: Mocne toffi, suszona śliwka, lekka słodowość.
Smak: Dosyć treściwe. Słodowość, toffi, suszone owoce. Goryczka średnia. Lekka alkoholowy, ale faktycznie taki ala whisky/bourbonowy posmak, dominujący zwłaszcza na finiszu.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Dobre. Ciekawe i oryginalne, nie przypominam sobie żebym pił podobne piwo.
Uwagi: Pite z kija.Last edited by Oskaliber; 2014-05-05, 20:29.
Comment
-
Comment