Bojanowo, Strażackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • meszek0009
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.04
    • 247

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo jasny słomkowy, lekko zmętniony. [4.5]
    Piana: Ładnie się tworzy, ale szybko dziurawi, słabo oblepia szkło, średnio pęcherzykowa, biała. [3.5]
    Zapach: Drożdżowy, świeży, lekko chmielowy. Słodowość taka słodka, miodowa bym powiedział. Generalnie średnio intensywny, ale raczej przyjemny. [4]
    Smak: Słodowość średnia, goryczka średnia do niskiej i ... tyle. Nie czuć za wiele ponad to, spora słodycz z przebijającą goryczką. Po zapachu liczyłem na więcej. [3]
    Wysycenie: Bardzo rzadko to piszę, ale za niskie. [4]
    Opakowanie: Schludnie, czytelnie, ok. [5]
    Uwagi: Po obiecującym aromacie bardzo płaski smak, niemniej, strażackie nie ma żelaza, DMS i innych wad i na pewno bije na głowę wszystkie koncernówki. Do wypicia od czasu do czasu, tak do meczyku przy paluszkach

Moja ocena: [3.75]
    Last edited by meszek0009; 2014-05-19, 14:55.

Comment

• RobertK
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 113

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłoty [5]
      Piana: utrzymuje sie biała piana do końca oblepiajac lekko szkło [3.5]
      Zapach: chmielowo-cytrusowy, słodowy, trochę żywiczny, ale niezbyt intensywny [4]
      Smak: lekka słodowość, owocowość z żywiczna goryczką, lekko wodniste ale przy tym ekstrakcie 11 to całkiem ok [4]
      Wysycenie: nieduże, bardzo pijalne [4]
      Opakowanie: brak wielu informacji, i wiele informacji zbędnych [3]
      Uwagi: bardzo smaczne lekkie piwo, w tej cenie 3,80 zł naprawdę trudno znaleźć z polskich piw coś tak dobrego

Moja ocena: [3.95]

Comment

• cyoorka
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.03
        • 338

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złociste, zamglone, końcówka mocno mętna. [4]
        Piana: Słaba, niska, szybko znika. [2]
        Zapach: Cytrusowy, skórka pomarańczy, lekko perfumowy. [4]
        Smak: Średnio pełne, lekko słodowe, z wyraźnym posmakiem cytrusowym. Goryczka średnia. [4]
        Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [3]
        Opakowanie: Przyzwoite. [3.5]
        Uwagi:

Moja ocena: [3.725]

Comment

• Mawel
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.04
          • 65

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, bardzo ładny. Klarowne. [4.5]
          Piana: Słaba, szybko opada. Delikatnie zdobi szkło [3]
          Zapach: No z butelki coś tam czuję, trochę cytrusów, lekka żywiczność. Natomiast ze szkła... jak woda zdecydowanie za słaby. Jeśli założenie miało być zrobić czystego lagera, zbliżonego do wody to brawo. Ale dla mnie za pusto. [3]
          Smak: Wodniście, z lekką goryczką o charakterze cytrusowym. Goryczka jest bardzo przyjemna i fajnie osadza się na języku, mimo że dosyć długa. Jednak sama goryczka to trochę mało. [3]
          Wysycenie: Średnie, moim zdaniem nieco za niskie. [3]
          Opakowanie: Bardzo ładne. Najlepsza etykieta Bojana. Fajne, żywe kolory. Brak szczegółowego składu. [4]
          Uwagi: Bardzo czysty, łatwo pijalny, przyjemny lager. Brakuje mi aromatów. W gwoli ścisłości, nie spodziewałem się ipy, tym bardziej doceniam dobrze uwarzonego lagera. Jednak więcej aromatów słodowo, chmielowych zrobiłoby dobrze temu piwu.

Moja ocena: [3.125]

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19270

Słabo pijalne. W bukiecie coś sprawia, że odrzuca. Dawnych piw z Bojanowa chyba nie piłem, więc ciężko powiedzieć, że to jakaś typowa dla tego browaru nuta. Piwo przeciętne, a cena premium.

Comment

• dzemek
              • 2010.12
              • 450

Piwo jest fajnie pijalne ale nie pozostawia jakiejś szczególnej słodkości, goryczy, właściwie czuję jakbym pił po prostu coś mokrego, bez patrzenia, że jest to piwo. Jakiś smak lekko pozostaje ale szybko zanika. Piwo niezłe, jeżeli byłoby za 3 zł - jak najbardziej można po nie sięgać. Gdy jest drożej - nie ma się nad czym pochylać.

Comment

• Jowita
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2014.04
                • 50

Kolor: Złoty, leciutko przymglone
                Piana: Drobna, średnio obfita, biała, słabo oblepia szkło, opada do półcentymetrowej warstewki i tak się utrzymuje
                Zapach: Słodowy, miód, lekka cytrusowość i kwaśne jabłko
                Smak: Słaba pełnia, lekka, przyjemna nieco trawiasta goryczka
                Wysycenie: Niskie
                Opakowanie: Nic specjalnego podobnie jak i u innych Bojanów
                Uwagi: Warka z datą przydatności do 22.07.2014.

Przeciętne

Comment

• IvanH
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.06
                  • 63

Warka z terminem do 21.08.2014 jakaś taka ciężka i wyraźnie metaliczna (po sprawdzeniu wychodzi, że to wina żelaza). Chmielowy aromat znany z poprzednich warek gdzieś umknął.

Comment

• michael50
                    • 2013.06
                    • 325

Moja warka do 04.09.2014, ale też bardzo mocno czuć ją żelazem. Oprócz tego w zasadzie zgodzę się z opiniami moich poprzedników - piwo zupełnie przyzwoite, bez rewelacji, ale do wypicia przy grillu albo z kolegami na ławeczce w sam raz.

Comment

• Derbeth
                      • 2013.04
                      • 337

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasne złoto, zmętnione - mnie się nie podoba [3.5]
                      Piana: gęsta, dość zbita i trwała, tworzy ładną pokrywę na piwie i dobrze oblepia szkło [4.5]
                      Zapach: średnio intensywny, wybija się żywica, trochę ziołowego chmielu; z butelki pachnie chlebem, ale w kuflu resztę przykrywa sosna [4.5]
                      Smak: smaczne - jest żywiczno-sosnowa goryczka, ale też słodowość, posmak białego chleba; dobra goryczka, choć mogłaby być odrobinę wyższa; piwo wydaje się odrobinę wodniste, ale "jedenastce" wybaczam [4.5]
                      Wysycenie: średnie, nie za wysokie, ok [4.5]
                      Opakowanie: kapsel Bojana, etykieta taka sobie, skąpe informacje o składzie (nic o chmielach) plus dziwna agitacja [3.5]
                      Uwagi: Butelka. Dobrze pije się w upał. Trafiony pomysł, podoba mi się. Myślę, że w lecie będę do niego wracał.

Moja ocena: [4.4]

Comment

• andszcz
                        • 2008.07
                        • 310

Warka 11.09, świetna (może dzięki dacie Piwo rześkie, lekkie z lekką nutą"owocowo - ziołową". Lepsze niż też"strażacki starszy brat" - Toporek (choć i on niczego sobie).
                        "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• zohan666
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2012.11
                          • 259

Pite dzisiaj. Nie pamiętam warki, ale z odległą datą (piwo świeże). Dobry aromat (chmielowy, cytrusowy). W smaku gorzej - słody (chlebowość) i chmiel/goryczka walczą z niewielkim DMS-em. Ogólnie niezłe, ale gdyby nie ten dms byłoby duuuuużo lepiej.

Btw. Trzy piwa pite dzisiaj z BRJ i w dwóch dms .....

Comment

• yoda79
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2013.01
                            • 861

Za 3,50 absolutnie piwo do przyjęcia. Nie wiem co za chmiel został uzyty, ale piwo bardzo mi smakowalo.

Comment

• piwonista
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.10
                              • 5

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwonista
                              Do strażackigo uzyto marynki i sybilli na goryczke i amarillo na aromat
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwonista
                              Do strązackie uzyto marynki na goryczkę i sybilli, lubelskiego i amarillo na aromat
                              Sorry na goryczkę jest marynka, a na aromat sybilla, lubelski i amarillo

Comment

• Javox
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2009.11
                                • 6460

O i już 3 posty do przodu... ma teraz 5

Comment

Przetwarzanie...
                                X