Ja z wielką chęcią Bojana Kokosowego spróbuję.
To, że pisałem o nieprzyłożeniu się do piwa, nie miało w podtekście browaru bojan, bo jeszcze tego piwa nie piłem :]
Poza tym wykorzystanie amerykańskich chmieli wskazuje, że trunek może być dość niestandardowy.
o to mi chodziło, kiedy pisałem, że skoro można uwarzyć porządne piwo smakujące jak bardzo smaczny gazowany sok grejpfrutowy to dlaczego nie uwarzyć piwa o smaku dobrego mleczka kokosowego :]
Dlatego stwierdzenie Pendragona
Ale temu kokosu mówimy radykalne "NIE" (wszystkim innym kokosom w piwie zresztą też
Dla jednego świetne będzie piwo o smaku żywicy z sosny 300-letniej a dla drugiego o smaku popielniczki w płynie.
Kokos, żywica, grejpfrut, melon, czekolada itd. Każdy z tych smaków ma dokładnie takie samo prawo być w piwie. Nie ma lepszych i gorszych smaków, że jak cytrusy to cacy a jak kokos to już nie, ABSOLUTNIE nie.
tak mi się wydaje
Comment