Lwówek, Lwówek Jankes
Collapse
X
-
Mam podobne odczucia. Jankeski aromat jest i owszem, ale w smaku piwo widocznie złagodniało. Piłem warkę do 19.08.2014.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Piwo z datą 05.08 naprawdę fajnie się pije. Goryczka za mała nawet jak na APA, ale za to aromat cytrusowo-tropikalny daje radę. W smaku dużo egzotycznych owoców na czele z mango. Po kilkudniowym raczeniu się niezłymi, ale w sumie nie urywającymi dupy angielskimi ejlami, miła odmiana. Cudze chwalicie, swego nie znacie i takie tamLast edited by chechaouen; 2014-06-26, 20:23.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowo-bursztynowa, opalizująca. Optycznie widać drobniutkie elementy pływające w piwie; [4.5]
Piana: Średnio gruba, opadająca zbyt szybko. Pozostaje w postaci cienkiego dywaniku. Słabo krążkuje :/; [3.5]
Zapach: Przyjemny cytrusowy, mango, morela; [4.5]
Smak: Delikatne, z zaznaczoną goryczką rozpływającą się po podniebieniu. Lekko słodowe tło komponuje się z resztą; [4.5]
Wysycenie: Odrobinę za duże; [4.5]
Opakowanie: Ładne i zagadkowe (informacje o chmielach). Estetyczne i przyciągające uwagę, a jednocześnie nie nachalne; [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.425]Last edited by e-prezes; 2014-06-27, 12:38.Comment
-
Zanim zakupiłem Jankesa, przeczytałem tu o nim sporo bardzo pozytywnych opinii. Po degustacji mogę się śmiało do nich dołączyć. To jedno z lepszych piw, jakie dotąd udało mi się trafić, delikatne w smaku, bardzo, bardzo aromatyczne i przyjemnie pachnące, choć nie jestem w stanie określić tych zapachów. Może trochę miód? Ogólnie piwo weszło szybko, choć piłem je małymi łykami z racji jego pełnego smaku. Moja warka miała datę 19.08 i chyba rzeczywiście p. Jakubiakowi się ona udała.Comment
-
Zanim zakupiłem Jankesa, przeczytałem tu o nim sporo bardzo pozytywnych opinii. Po degustacji mogę się śmiało do nich dołączyć. To jedno z lepszych piw, jakie dotąd udało mi się trafić, delikatne w smaku, bardzo, bardzo aromatyczne i przyjemnie pachnące, choć nie jestem w stanie określić tych zapachów. Może trochę miód? Ogólnie piwo weszło szybko, choć piłem je małymi łykami z racji jego pełnego smaku. Moja warka miała datę 19.08 i chyba rzeczywiście p. Jakubiakowi się ona udała.
Bardzo udane piwo, wyczułem lekką kwaskowatość, goryczka wyraźna,ale aboslutnie bez przegięcia.
Aha - jak dla mnie za dużo karmelu,ale ja pzeczulony na tym punkcie jestem.
Ogólnie ok, a i cena zachęca do sięgania po to piwo.Comment
-
Obawiam się, że receptura tego piwa została mocno zmieniona. Wczoraj kupiłem butelkę z warki oznaczonej terminem do września. Barwa i smak rażąco różnią się od tego, do czego przywykłem przez kilka ostatnich tygodni. Czy macie podobne obserwacje?Comment
-
Wygląda na to, że Jankes bardzo niedobrze znosi upały... Ostatnio co butelka, to pije inne piwo. Ostatnio kupiłem 4 butelki i tylko jedno było dobre W dwóch przypadkach jankes kipiał pianą, że nie dało się go przelać do szklanki oraz w smaku dominowała trawa, a w jednym czuć było wyraźne masło... Jedno piwo było w miarę ok, ale też nie było czuć tej owocowości co zwykle...Comment
-
Wygląda na to, że Jankes bardzo niedobrze znosi upały... Ostatnio co butelka, to pije inne piwo. Ostatnio kupiłem 4 butelki i tylko jedno było dobre W dwóch przypadkach jankes kipiał pianą, że nie dało się go przelać do szklanki oraz w smaku dominowała trawa, a w jednym czuć było wyraźne masło... Jedno piwo było w miarę ok, ale też nie było czuć tej owocowości co zwykle...Last edited by dzemek; 2014-07-24, 12:51.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zmętniony, jasno bursztynowy [4]
Piana: Obfita ładnie oblepiająca szkoło, gęsta, drobno i średnio pęcherzykowa. [5]
Zapach: Bardzo wyraźne aromaty cytrusów, ananasa, liczi po czasie do głosu dochodzą aromaty ziołowe. [4.5]
Smak: Głównie cytrusy z podstawą słodową z przyjemną goryczką końcu. [4.5]
Wysycenie: Średnie spadające do niskiego, co wcale nie przeszkadza. [4]
Opakowanie: Ciekawe rozwiązanie ze składem chmielu na kontrze. [4]
Uwagi: Warka 14.10.14 każda wcześniejsza smakowała inaczej. Ta zdecydowanie jest najlepsza. Dobre sesyjne piwko chociaż mogłoby mieć większa goryczkę.
Moja ocena: [4.475]Last edited by xcvxc; 2014-07-24, 22:45.Comment
Comment