Lwówek, Lwówek Jankes
Collapse
X
-
Kilka dni temu kupiłem po raz kolejny Jankesa tym razem z datą na kontrze 07.07.14. Czyżby kolejna warka ??? Ale jest kiepska. Aromat jest bardzo słaby, w smaku bardzo niska goryczka, ogólnie według mnie to niewypał. W układance dalej jest wyróżniona Sybilla.Comment
-
Mimo rozwoju asortymentu BRJ w Żabkach i Freshach - Jankesa jak i Granprixa nie ma w tycjhże sklepikach.Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. Przelane ostrożnie do szklanki, więc klarowne, ale jest spory osad w butelce (niefiltrowane). Ładny. [4.5]
Piana: Kremowa, grubopęcherzykowa, bardzo obfita. Nie ma się do czego przyczepić. [5]
Zapach: Żywica i chmiele. Dopiero po ogrzaniu wychodzą tropikalne owoce i słodowość. Poprawny, nie powala. [4]
Smak: Krótka, intensywna goryczka na pierwszym planie. Po ogrzaniu dochodzą do głosu słody i udanie kontrują. Pijalne, ale chyba mam ostatnio piwny przesyt, bo wchodzi z pewnym oporem. [4.5]
Wysycenie: Ciut niższe by się przydało. Ale i tak jest nieźle. [4]
Opakowanie: Bez fajerwerków. Potrzebne info zawarte. [4]
Uwagi: Warka do 26.06. Mam wrażenie, że to taki uboższy krewny Grand Prix. Co nie znaczy, że słaby.
Moja ocena: [4.325]Comment
-
Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Kilka dni temu kupiłem po raz kolejny Jankesa tym razem z datą na kontrze 07.07.14. Czyżby kolejna warka ??? Ale jest kiepska. Aromat jest bardzo słaby, w smaku bardzo niska goryczka, ogólnie według mnie to niewypał. W układance dalej jest wyróżniona Sybilla.
Myślisz, że co 11 dni rozlewają nową warkę ?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Dlaczego cię to dziwi?Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowopomarańczowy. [5]
Piana: Ładna, drobnopęcherzykowa, ale niezbyt trwała. Osadza się na ściankach. [4]
Zapach: Mmm. Słodko-egzotyczno-żywiczny. Intensywny. Mogę je wąchać i wąchać. [4.5]
Smak: Lekkie zaskoczenie - jak na tak lekkie piwo nie ma tu mowy o wodnistości. Goryczka nie jest tak intensywna, jak się spodziewałem; mamy tutaj za to sporo słodowości, chlebowy posmak. Kurka, bardzo dobre piwo! [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie. [5]
Opakowanie: Takie sobie, nic ciekawego. Za to puszczanie oka do konsumenta jeśli chodzi o użyte chmiele - całkiem fajny i odrażny motyw. [4]
Uwagi: Dobre!
Moja ocena: [4.475]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn ze złotymi przebłyskami. Dość ciemne jak na pale, powiedziałbym nawet że bardziej mi pasuje na amber. Nieco mętne. [4]
Piana: Ładna, drobnopęcherzykowa, rośnie na jakies 3 palce, ale szybko opada. Zostawia po sobie warstewkę piany aż do końca picia. [4]
Zapach: Bardzo miły, słodkie owoce czuć i trochę żywicę. Chciałoby się by był bardziej intensywny. [4]
Smak: Świetny smak. Zbalansowany profil, nic nie narzuca się zbytnio. Goryczka zbyt niska jak dla mnie, ale za to jest przyjemna, grejfrutowa. [4.5]
Wysycenie: Nie mam zastrzeżeń. [5]
Opakowanie: Wzór lwówkowy z innym kolorem tła. Nie jestem fanem designu lwówka, ale nawet mimo to poprzednie tło lepiej się prezentowało [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.2]Comment
Comment