Na obu flaszkach jest data 20.08.2015 1 czyli jednak inna. Były dopiero co przywiezione, jeszcze w folii.
Witnica (BOSS), Lubuskie IPA
Collapse
X
-
-
W Wawie kupiłem z datą 23.08Comment
-
Jest jedna India Pale Ale jako styl i nazywa się East India Pale Ale, a to jest współczesna trawestacja stylu czyli American India Pale Ale. Kup sobie prawdziwe IPA, choćby najmniej inwazyjne Bengal Lancer od Fullers'a, to powinieneś dostrzec diametralne różnice.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Jest jedna India Pale Ale jako styl i nazywa się East India Pale Ale, a to jest współczesna trawestacja stylu czyli American India Pale Ale. Kup sobie prawdziwe IPA, choćby najmniej inwazyjne Bengal Lancer od Fullers'a, to powinieneś dostrzec diametralne różnice.
EDIT: A "nieinwazyjnych" pejl ejlów od Fullers'a wypiłem tyle, że byś się zdziwiłLast edited by chechaouen; 2015-05-12, 09:34.Comment
-
Ja w Warszawie kupiłem 22.08. Dziś sprawdzę, czy rzeczywiście jest wadliwa. Mam kilka sztuk, najwyżej oddam. Nie sprzedaje się wybitnie.Comment
-
Ja nie piję dla ilości, tylko dla jakości, więc pewnie bym się zdziwił. Rozumiesz owszem, ale nie do końca. IPA to jest trzon, to jest jedno, pierwotna idea, a nie współczesna wersja. Wersje to są American, Wheat, White, Black, Imperial, Belgian, i Bóg wie co jeszcze. Ponieważ Witnica uwarzyła to piwo na drożdżach amerykańskich i z chmielami amerykańskimi, jest to wersja American, skądinąd-jak wynika z mojej recenzji, ale nie tylko z mojej, dość dobra. Jeśli będziemy uważać, że jest English India Pale Ale i American India Pale Ale, to skoro trzon poprzedzają dwa przedrostki, mówiące że to jest wersja, to jak zdefiniujemy samo India Pale Ale, skoro wynikałoby, że takowe jest?Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Naprawdę cały ten wykład o różnych wersjach IPA był w tej dyskusji zbyteczny. Definicja India Pale Ale? To po prostu mocno nachmielone Pale Ale. A wracając do sedna sprawy. Napisałeś, że czujesz się oszukany, bo kolesie z Witnicy napisali, że to piwo to IPA a nie AIPA. Mieli napisać Lubuskie AIPA? Czyli Lubuskie Amerykańskie IPA? To dopiero byłoby idiotyczne.
Będę się upierał, że rozróżnianie IPA i AIPA to bzdura. AIPA to po prostu IPA zrobiona na amerykańskich chmielach. Czyli Lubuskie IPA to IPA jak najbardziej. Twój kolejny wykład o przeróżnych odmianach IPA mnie nie przekona. Szkoda impulsówComment
-
Mogę Ci tylko zwrócić uwagę, że mocno nachmielone Pale Ale to równie dobrze może być cała seria Bitter'ów albo i nawet Imperial Mild, czyli nie do końca jakbyś chciał. Re: Witnica, innym jakoś przeszło napisać na etykiecie AIPA czy American i gra muzyka, czemuż Witnica by nie mogła?Last edited by Petitpierre; 2015-05-12, 12:01.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
W ursynowskim Lidlu stoi warka 22.08.15 01, ale po tym jak i_g nastraszył recenzją darowałem sobie zakup.Comment
-
Starsi, a młodsi niektórzy też, pamiętają pewnie trunek o nazwie "Winiak Luksusowy"-przeważnie był to środek płatniczy, niemniej jednak zawierał tylko 30% destylatu winnego, reszta to spir, wino, bonifikatory i woda i nazywano go winiakiem, więc brandy, choć nic wspólnego z najtańszym brandy nie miał, a i luksusowy żadną miarą nie był, nawet tak nie smakował.Last edited by Petitpierre; 2015-05-12, 12:57.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Powiem, że piwo jest popsute. Oddawałem popsutą wędlinę w Lidlu i przyjęli, to dlaczego by mieli nie przyjąć piwa? Jak nie przyjmą to się nie pochlastam, nie kumpiłem 20 a 4 na mecze LM co by mieć jakiś popitek.Last edited by lasica_lwd; 2015-05-12, 13:43.Comment
Comment