Żywica, owoce cytrusowe, ktoś też karmel wyczuł, to jest charakterystyczne dla niemieckiego pilsa?
Browar na Jurze, [Pinta] Das IPA
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złociste, klarowne. [4]
Piana: Niska, drobno i średniopęcherzykowa, opada dosyć szybko. [3]
Zapach: Ziołowy, lekko winogronowy, lekko słodowy. [3.5]
Smak: Wytrawne, ziołowe, ziemiste, lekko karmelowe. Goryczka średnia, pozostająca. [3]
Wysycenie: Średnie do wysokiego. [4]
Opakowanie: Pstre, kiczowate. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Kolor - złoty, klarowny
Piana - mało obfita, biała, szybko opadająca, pozostawia obręcz wokół szkła, oblepia szkło
Zapach - chmielowość oraz skoszona trawa i iglaki, następnie słodowość oraz lekkie cytrusy i lekki skunks
Smak - chmielowy wraz z żywicznymi posmakami, następnie wyczuwalne cytrusy, słodowość oraz kwaskowatość. Goryczka niezła, lekko ściągająca i zalegająca.
Wysycenie - średnia
Opakowanie - jakaś taka nijaka etykieta, kupy się nie trzymająca. Tradycyjnie podane pełne info. Kapsel firmowy.
Uwagi - przyzwoite piwo, ale niczym nie rzucające na kolana.
Warka do 28.09.2014
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, klarowne. [4]
Piana: Biała, średnie i grube pęcherze, szybko się redukuje ale się trzyma. Gdzie nie gdzie brudzi szkło. [3.5]
Zapach: Słodowy, słodki, delikatni chmielowy, delikatne ziołowy/przyprawowy. [3]
Smak: Wytrawne, ze średnią do wysokiej ziołową goryczką, jest zaznaczona delikatna słodowa słodycz. Finisz bez wyrazu z zalegającą goryczką. Ale jest pijalne i zdecydowanie sesyjne, można lać szklankami. [4]
Wysycenie: Średnie, nie drażni i nie brakuje go w piwie. [4]
Opakowanie: Brzydkia, zdecydowanie najsłabiej wykonana etykieta. [2.5]
Uwagi: Piwo najsłabsze ze wszystkich dotychczas uwarzonych przez Pintę. Nic nie zachwyca, nic nie urywa, ale jest pijalne i to uważam ża duży plus.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Pinta Das IPA
Piana drobna pozostaje do końca. Kolor złoty klarowny. Aromat chmiele, kwiatowe, cytrynowe przyjemne. Smak jest zaznaczona słodowość, karmel i przyjemne cytrusowo kwaskowe chmiele. Goryczka wyraźna ale nie przeszkadza. Piwo dobrze zbalansowane mocno pijalne, bardzo dobreRównież tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [4]
Piana: Niewysoka, szybko opada nawet nie tyle do krążka co do pierścienia. [3]
Zapach: Średnio intensywny, chmielowy w ziołowych klimatach, w tle minimalny cytrus. [4]
Smak: Średnia, trochę ściągająca goryczka o ziołowo-żywicznym charakterze. Na finiszu lekki chlebowy posmak. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Brązowa bezzwrotna butelka. Etykiety Pinty zazwyczaj mi się podobają ale ta jest dla mnie jakaś nijaka, bez pomysłu. Standardowo podany jest pełen komplet informacji. [3.5]
Uwagi: Warka do 28.09.2014. Ogólnie czuję się lekko zawiedziony. Nie jest to złe piwo ale jak dla mnie większość naszych PIPA jest lepsza.
Moja ocena: [3.875]Last edited by Ravf; 2014-05-19, 00:56.
Comment
-
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, dosyć obfita, dosyć gęsta, dosyć trwała. Opada do grubego kożucha oblepiając szkło.
Zapach: Chmielowy, mocno ziołowy, lekko owocowy i trawiasty.
Smak: Treściwość średnia w kierunku średnio niskiej. Lekka podbudowa słodowa i mocna chmielowość o charakterze ziołowym, lekko korzennym, trawiastym. Wszystko wieńczy dosyć wysoka, ziołowo-pestkowa goryczka.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Bardzo dobre. Unikalny profil chmielowy jest doskonałą odskocznią od niewiele różniących się między sobą pod względem profilu chmielowego piw na amerykanach.
Comment
-
-
Goryczka, która w piwie dominuje, jest mocno ziemista i dość jednowymiarowa. Po przełknięciu trochę za mało zostaje i z niej, i z innych elementów. Podejrzewam, że ogólnie to dobrze zrobione piwo, ale jak dla mnie są smaczniejsze pinty.
Comment
-
-
Recenzja z 13.04.2014.
zapach: lekki chmielowy
kolor: jasnozłoty, klarowny, piwo jest filtrowane
piana: na początku duża. grubopęcherzykowa... jak w tanim lagerze...
wygląd: w ogóle to piwo z wyglądu przypomina jakiegoś taniego international light lagera...
smak: jest goryczka. Dobrze smakuje. Ciekawy smak chmieli. Powiedziałbym, że smakuje jak dobrze nachmielony pilsner. Ale to piwo jest trochę wodniste, mimo że ekstrakt 13 i alko 5%.
Aromat chmielowy bardzo ubogi. W smaku trochę lepiej, ale to nie przypomina IPY jaką każdy zna... Czy to nie jest piwo dolnej fermentacji? W składzie nawet nie ma słodu pale ale... Jakbym miał zgadywać w ciemno, to bym powiedział, że to jakiś koncernowy pilsner.
To zdecydowanie najgorsze piwo z Pinty. Nawet nie tyle najgorsze (bo zawsze któreś musi być), co po prostu nieudane.
4,5/10
Comment
-
Comment