Browar na Jurze, [Pinta] Das IPA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sekator
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.06
    • 269

Żywica, owoce cytrusowe, ktoś też karmel wyczuł, to jest charakterystyczne dla niemieckiego pilsa?
    http://degustacjepodplotem.blogspot.com/

Comment

• cyoorka
      • 2007.03
      • 338

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złociste, klarowne. [4]
      Piana: Niska, drobno i średniopęcherzykowa, opada dosyć szybko. [3]
      Zapach: Ziołowy, lekko winogronowy, lekko słodowy. [3.5]
      Smak: Wytrawne, ziołowe, ziemiste, lekko karmelowe. Goryczka średnia, pozostająca. [3]
      Wysycenie: Średnie do wysokiego. [4]
      Opakowanie: Pstre, kiczowate. [3]
      Uwagi:

Moja ocena: [3.275]

Comment

• Warchlando
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.06
        • 94

Kolor - złoty, klarowny
        Piana - mało obfita, biała, szybko opadająca, pozostawia obręcz wokół szkła, oblepia szkło
        Zapach - chmielowość oraz skoszona trawa i iglaki, następnie słodowość oraz lekkie cytrusy i lekki skunks
        Smak - chmielowy wraz z żywicznymi posmakami, następnie wyczuwalne cytrusy, słodowość oraz kwaskowatość. Goryczka niezła, lekko ściągająca i zalegająca.
        Wysycenie - średnia
        Opakowanie - jakaś taka nijaka etykieta, kupy się nie trzymająca. Tradycyjnie podane pełne info. Kapsel firmowy.
        Uwagi - przyzwoite piwo, ale niczym nie rzucające na kolana.
        Warka do 28.09.2014

Comment

• DonZ
          • 2013.03
          • 303

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złote, klarowne. [4]
          Piana: Biała, średnie i grube pęcherze, szybko się redukuje ale się trzyma. Gdzie nie gdzie brudzi szkło. [3.5]
          Zapach: Słodowy, słodki, delikatni chmielowy, delikatne ziołowy/przyprawowy. [3]
          Smak: Wytrawne, ze średnią do wysokiej ziołową goryczką, jest zaznaczona delikatna słodowa słodycz. Finisz bez wyrazu z zalegającą goryczką. Ale jest pijalne i zdecydowanie sesyjne, można lać szklankami. [4]
          Wysycenie: Średnie, nie drażni i nie brakuje go w piwie. [4]
          Opakowanie: Brzydkia, zdecydowanie najsłabiej wykonana etykieta. [2.5]
          Uwagi: Piwo najsłabsze ze wszystkich dotychczas uwarzonych przez Pintę. Nic nie zachwyca, nic nie urywa, ale jest pijalne i to uważam ża duży plus.

Moja ocena: [3.525]

Comment

• yoxik
            • 2012.10
            • 427

Pinta Das IPA

Piana drobna pozostaje do końca. Kolor złoty klarowny. Aromat chmiele, kwiatowe, cytrynowe przyjemne. Smak jest zaznaczona słodowość, karmel i przyjemne cytrusowo kwaskowe chmiele. Goryczka wyraźna ale nie przeszkadza. Piwo dobrze zbalansowane mocno pijalne, bardzo dobre
            Również tutaj
            https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

• Ravf
              • 2013.06
              • 264

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, klarowny. [4]
              Piana: Niewysoka, szybko opada nawet nie tyle do krążka co do pierścienia. [3]
              Zapach: Średnio intensywny, chmielowy w ziołowych klimatach, w tle minimalny cytrus. [4]
              Smak: Średnia, trochę ściągająca goryczka o ziołowo-żywicznym charakterze. Na finiszu lekki chlebowy posmak. [4]
              Wysycenie: Średnie. [4]
              Opakowanie: Brązowa bezzwrotna butelka. Etykiety Pinty zazwyczaj mi się podobają ale ta jest dla mnie jakaś nijaka, bez pomysłu. Standardowo podany jest pełen komplet informacji. [3.5]
              Uwagi: Warka do 28.09.2014. Ogólnie czuję się lekko zawiedziony. Nie jest to złe piwo ale jak dla mnie większość naszych PIPA jest lepsza.

Moja ocena: [3.875]
              Last edited by Ravf; 2014-05-19, 00:56.

Comment

• Oskaliber
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2010.05
                • 727

Kolor: Złoty, klarowny.
                Piana: Biała, dosyć obfita, dosyć gęsta, dosyć trwała. Opada do grubego kożucha oblepiając szkło.
                Zapach: Chmielowy, mocno ziołowy, lekko owocowy i trawiasty.
                Smak: Treściwość średnia w kierunku średnio niskiej. Lekka podbudowa słodowa i mocna chmielowość o charakterze ziołowym, lekko korzennym, trawiastym. Wszystko wieńczy dosyć wysoka, ziołowo-pestkowa goryczka.
                Wysycenie: Średnie.
                Ogółem: Bardzo dobre. Unikalny profil chmielowy jest doskonałą odskocznią od niewiele różniących się między sobą pod względem profilu chmielowego piw na amerykanach.
                BeerFreak.pl

Comment

• sandacz
                  • 2007.01
                  • 345

Goryczka, która w piwie dominuje, jest mocno ziemista i dość jednowymiarowa. Po przełknięciu trochę za mało zostaje i z niej, i z innych elementów. Podejrzewam, że ogólnie to dobrze zrobione piwo, ale jak dla mnie są smaczniejsze pinty.

Comment

• robert19r20
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2010.10
                    • 78

piwo jest dobre bez dwóch zdań ale nie wiem czy po waszych opiniach nie zredukowali wysycenia? piję warkę 28.09.2014 i jej wysycenie jest zerowe
                    piłem lepsze ipy

Comment

• melor
                      • 2006.04
                      • 364

Recenzja z 13.04.2014.

zapach: lekki chmielowy
                      kolor: jasnozłoty, klarowny, piwo jest filtrowane
                      piana: na początku duża. grubopęcherzykowa... jak w tanim lagerze...
                      wygląd: w ogóle to piwo z wyglądu przypomina jakiegoś taniego international light lagera...
                      smak: jest goryczka. Dobrze smakuje. Ciekawy smak chmieli. Powiedziałbym, że smakuje jak dobrze nachmielony pilsner. Ale to piwo jest trochę wodniste, mimo że ekstrakt 13 i alko 5%.
                      Aromat chmielowy bardzo ubogi. W smaku trochę lepiej, ale to nie przypomina IPY jaką każdy zna... Czy to nie jest piwo dolnej fermentacji? W składzie nawet nie ma słodu pale ale... Jakbym miał zgadywać w ciemno, to bym powiedział, że to jakiś koncernowy pilsner.

To zdecydowanie najgorsze piwo z Pinty. Nawet nie tyle najgorsze (bo zawsze któreś musi być), co po prostu nieudane.
                      4,5/10

Comment

Przetwarzanie...
                      X