Rzadko wypowiadam się na temat polskich piw, gdyż w Polsce nie mieszkam i zapasy piw polskich robię 2-3 razy do roku.
A samo piwo to po prostu tragedia, idealny przykład jak nie należy robić piwa. Jak w aromacie można jeszcze wyczuć jakiś tam znikome nuty chmielowe, tak sam smak to już zupełna porażka i dramat. Nic, ale zupełnie nic się tu nie dzieje. Smak zerowy, tu po prostu go nie ma. Goryczka chyba na poziomie 5 IBU, nie mam jej, wysycenie na granicy wyczuwalności. Jak dla mnie to popłuczyny z beczki.
Możesz sprecyzować, którą niemiecką koncernówkę przypomina Ci to piwo? Mieszkam w Niemczech i piłem całą masę tutejszych piw, zdarzały się lepsze, gorsze i bardzo złe, ale nawet tak podłego w smaku tu nie spotkałem (chyba, że pilsa z reala marki TIP za 0,19 €, ale do tego jeszcze nie doszedłem )
Generalnie mówiąc, szkoda czasu i pieniędzy na to piwo
A samo piwo to po prostu tragedia, idealny przykład jak nie należy robić piwa. Jak w aromacie można jeszcze wyczuć jakiś tam znikome nuty chmielowe, tak sam smak to już zupełna porażka i dramat. Nic, ale zupełnie nic się tu nie dzieje. Smak zerowy, tu po prostu go nie ma. Goryczka chyba na poziomie 5 IBU, nie mam jej, wysycenie na granicy wyczuwalności. Jak dla mnie to popłuczyny z beczki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko
Wyświetlenie odpowiedzi
Generalnie mówiąc, szkoda czasu i pieniędzy na to piwo
Comment