Osjann, Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4702

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, piwo klarowne. [4.5]
    Piana: Lekko "przybrudzona", oczka drobne, poprzetykane większymi. Przy podaniu była zaledwie na centymetr i szybko opadła do kożuszka z grubą obręczą, jednak już w połowie szklanki nie było po pianie nawet śladu, jedynie na ściankach pozostały nieliczne plamy. [2]
    Zapach: Słodowy z nutą właśnie gotowanej zupy jarzynowej. [2.5]
    Smak: Na pierwszym planie daje się wyczuć dziwna kwaskowość ni to owocowa, ni to jakiejś zaprawy do soków, potem słodowość i w tle dość tępa, nieprzyjemna goryczka. Piwo niestety zupełnie nie sprawia wrażenia uwarzonego w minibrowarze, spokojnie można by je serwować w jakiejś piwiarni Warki czy Lecha i nikt by się nie zorientował. [2]
    Wysycenie: Trochę bym ujął ale od biedy da się znieść. [3.5]
    Opakowanie: Szklanka firmowa, podkładka czyli wszystko jak trzeba. [5]
    Uwagi: Pite 6.06.14 na miejscu w browarze w cenie 6,50/0,5 l. Zacząłem od tego piwa i zawiodłem się na całej linii.

Moja ocena: [2.525]

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

Piwo złagodniało od mojej poprzedniej degustacji, niemniej nie jest to słodki lager, wyprany ze smaku. Przy mnie podpinano nową beczkę, więc piwo było świeżutkie i smaczne. Nie było w nim czuć warzyw czy nadmiernej kwasowości. Nasycenie ciut za duże, ale nie gryzące czy zalegające.

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno złoty, klarowny; [4.5]
        Piana: nieduża, opadająca do obrączki; w połowie już jej nie było; [3.5]
        Zapach: słaby, słodowy, z lekkim DMS-em; [3.5]
        Smak: rześkie, lekko kwaskowe z długą goryczką, ale łagodniejszą od niefiltrowanej wersji; [4]
        Wysycenie: mocno nasycone, ale nie zalegające; [4]
        Opakowanie: firmowy kufel i podstawka; [5]
        Uwagi: Chyba coś poszło nie tak, bo to ledwie cień tego piwa, które było rok temu na otwarciu.

Moja ocena: [3.85]

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

Aktualne warki trzymają poziom. Ładnie lejsują (piana się ładnie osadza na szkle), jest sporo pianki i ładnie zaznaczona goryczka. Pełne i przyjemne do wieczornej degustacji.

Comment

• Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9793

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty klarowny. [4]
            Piana: Biała, drobna, wysoka, średniotrwała, ładnie brudzi szkło. [4]
            Zapach: Słód i owoce - jabłka i chyba gruszki też. [3.5]
            Smak: Jakiś lekki karton, goryczka, słód - jak dla mnie to styl pt. lager hipermarketowy... [3]
            Wysycenie: Niewysokie. [4]
            Opakowanie: Typowa dla browaru (ale chyba w Bawarii???) cycata kelnerka w gorsecie. Jakość wykonania co najwyżej średnia. Goły biały kapsel. [3.5]
            Uwagi: Trochę mało pilsowy ten pils. Do wypicia, ale bez krzty entuzjazmu...

Moja ocena: [3.4]

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

Dziś miał dość sporą goryczkę i do hipermarketowego szajsu bym nie porównywał. Owszem brakuje finezji w tym chmieleniu, ale nie jest to harnaś

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

Nadal mi bardzo smakuje, fajne piwko
                Attached Files
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4485

Dla mnie już nie tak fajne. Piana owszem, obfita i ładnie się warstwami osadza, ale zapachowo słabo, mineralność plus kapka "matowego" chmielu.
                  W smaku ciut za wodniste, goryczka też pooczątkowo wydaje się zbyt niska, jednak w miarę picia osiąga w miarę zadowalający poziom.
                  Trochę popawne, trochę nijakie.

Comment

• yaro74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2012.09
                    • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: złoty, zamglony. [4]
                    Piana: drobna, średniowysoka, średnio trwała, zostawia trochę śladów na szkle. [3.5]
                    Zapach: średnio intensywny, słodowy, lekko owocowy. [3.5]
                    Smak: sodowy, lekko kwaskowy, zdecydowanie za niska goryczka. Piwo jest niezbyt treściwe, nawet sprawia wrażenie lekko wodnistego. [3]
                    Wysycenie: średnie. [4]
                    Opakowanie: kiepska etykieta, brak pełnego składu, kapsel bez nadruku. [3]
                    Uwagi:

Moja ocena: [3.325]

Comment

Przetwarzanie...
                    X