Piwo gotowe do oceny
Spiż - Wrocław, Marcowe
Collapse
X
-
Spiż - Wrocław, Marcowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn [5]
Piana: ecru, podana była dość mała ale za to śmietankowa, mocna i trwała, lekkie ecru [4]
Zapach: lekki i miły, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, fajna goryczka, dobrze wyczuwalna, świeża, lekkie owoce, odrobina cytrusa, solidna i bardzo miła baza słodowa pod koniec, bardzo dobry balans smaków [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: pite w lokalu, firmowy kufel ale żeby brak firmowych wafli? [4]
Uwagi: Smaczne piwo, wypite z prawdziwą przyjemnością
Moja ocena: [4.325]Last edited by becik; 2019-03-02, 19:25.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
To mnie zaciekawiłeś. Człowiek przestał dawno temu postrzegać Spiż jako browar, mimo że przechodzę tamtędy parę razy w roku, to traktowałem go jako skansen. Piłeś coś jeszcze poza marcowym? I kiedy."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziTo mnie zaciekawiłeś. Człowiek przestał dawno temu postrzegać Spiż jako browar, mimo że przechodzę tamtędy parę razy w roku, to traktowałem go jako skansen. Piłeś coś jeszcze poza marcowym? I kiedy.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment