Artezan, IPA Tour - Specyfik
Collapse
X
-
-
Ale Koala Lumpur i Biały Miś - podoba mi się - czuję klimat ZlotuComment
-
Melon żółty w skórce, w środku jest jaśniutko bladziutko żółto, biało zielony
Przecież wino białe też nie jest białe
Ja określenie "białe owoce" jeśli chodzi o chmiele też kojarzę z
liczi, melonem(miodowym i galia), nashi (gruszką chiśką) żółtym arbuzem czyli z takimi słodkawymi, ale zarówno lekko mdłymi owocami.Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-06-06, 11:33.Comment
Related Topics
Collapse
-
Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-12-30, 13:41 -
-
Wysypu hejzi ipek ciąg dalszy. Tym razem z Artezana - z chmielami Talus i Motueka.
Parametry 5 abv, 12 ekstr.
Słód jęczmienny, owisany i płatki pszenne, owsiane.
Pucha 0,5l z etykietą z kolorowymi wstęgami symbolizującymi zmaganie się człowieka ze wszechświatem....-
-
-
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...-
-
-
Double west coast ipa z Nelsonem sauvin Idaho7 cryo i Rakau. 9 alk 18 ekstr. Więc odfermentowane teoretycznie mocno jest. Jest czysto, mocno alkoholowo, aromatycznie....
-
2024-02-16, 20:42 -
-
Hazy ipa. Informują że uwarzono z przyjaciółmi więc się ojciec skusił na zakup.
piszą że użyto hbc586 i hbc630.
Błotnista mętność. W aromacie jest pietrucha, owoce, taki trochę mosaic na sterydach. Nie czuć tych 16 ballingów. Dobre. Pewnie zwodnicze...
-
2022-11-25, 19:33 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment