Gościszewo, [AleBrowar] Crazy Mike

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WRoMAN
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.06
    • 21

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jest bursztyn, lekko zmętniony [4]
    Piana: Na początku drobnopęcherzykowa, gruba, gęsta piana. Potem trochę opada, ale i tak pozostawia doskonały wzór na szkle. [4]
    Zapach: Grejpfrut, żywica, mango [3.5]
    Smak: Piwo goryczkowe, ale żeby 100 IBU? Oj, nie...
    Fajne posmaki cytrusów, grejpfrutu, żywicy, alkohol uderza w głowę, ale w smaku się nie narzuca. [3.5]
    Wysycenie: Bardzo fajnie się pije [4.5]
    Opakowanie: Widok goryla na etykiecie, przynajmniej w sklepie, nie zrobił na mnie super wrażenia. "Skalowanie" typu "słodycz na 4 z 5 języków" też mnie jakoś nie wzrusza. Skład OK. [3]
    Uwagi: Niefiltrowane, niepasteryzowane. Data ważności 5/08/2015.

Moja ocena: [3.6]

Comment

• SirBartBart
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.05
      • 33

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny bursztyn, leciutko zamglone, ale przejrzyste. [4.5]
      Piana: Średnio duża, całkiem trwała, ładny lacing. [3.5]
      Zapach: Bardzo ładny zapach owoców tropikalnych, świeży, chmielowy. Lekka żywica. [4]
      Smak: Bardzo świeży smak amerykańskich chmieli podbudowanych sporą słodyczą. Koniec końców jednak bardzo zbalansowane, a jednocześnie dobrze pijalne jak na taki woltaż. [4.5]
      Wysycenie: Średnie, w porządku. [4.5]
      Opakowanie: Ok, w stylu Ale Browaru. Nie jestem fanem tej stylistyki, ale podobają mi się te ich naklejane etykiety, papier i ilość informacji na butelce. [3.5]
      Uwagi:

Moja ocena: [4.175]

Comment

• Pivotal
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.05
        • 671

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piwo całkowicie zamglone i co za tym idzie nieprzejrzyste. Barwa w typie miodu spadziowego,ale ciut jaśniejsza,a pod światło ciemny pomarańcz. Sporo osadu w butelce. [4]
        Piana: Drobnoziarnista,żółtawa,leciutko znaczy szklankę,pozostaje do końca jako ładna pierzynka. [4]
        Zapach: Grejpfrutowy,łodygowy,marakui,żywiczny i lekko toffi. [4]
        Smak: Przede wszystkim owoców tropikalnych z których dominują: grejpfrut i marakuja...później wyczuwa się akcenty żywiczne oraz ziołowe. Mocna chmielowa goryczka z odpowiednią podbudową słodową. Piwo im cieplejsze tym słodsze z dobrze ukrytym alkoholem. [4.5]
        Wysycenie: Nie było widać,ale było dość duże. [4]
        Opakowanie: Wiele informacji na samoprzylepnej etykiecie,jednak ja wolę tradycyjne naklejki,kapsel firmowy. [4]
        Uwagi: Warka do 5.08.2015,wypite dzień po terminie. Ciekawe piwo,czuje się te chmiele w smaku i zapachu. Ładnie rozgrzewa przełyk...w sam raz na lato,cha,cha,cha... Goryczka konkretna,ale nie czuć tych stu IBU,w sumie 9% alkoholu,też nie.

Moja ocena: [4.2]

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6396

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętny pomarańczowy z odcieniem bursztynowym. [4]
          Piana: Drobna nie mała. Na dłużej minimum 1 cm. Ładne koronki. [4]
          Zapach: Dość słodko, żywica i sporo karmelu. [3.5]
          Smak: Słodko-gorzkie, żywice i lekka cytrusowość. Średnia goryczka na pewno poniżej 100 IBU. [4]
          Wysycenie: Średnie, dopasowane. [4]
          Opakowanie: Mimo kreacji horrorowej - grafiki są dość śmieszne i przykuwają wzrok. Nowy, fajny kapsel firmowy. Etykiety nalepiane mnie odpowiadają. [4.5]

Uwagi: Dla lubiących konkretne w dodatku mocne piwa Crazy Mike będzie odpowiedni. Nie przygotowani mogą się zdziwić jakie to piwo jest.

Ja lubię tego typu piwka i zawsze z chęcią po takie sięgam ale nie za dużo na raz

Moja ocena: [3.85]
          Attached Files
          Last edited by Javox; 2015-09-10, 15:14.

Comment

• rafalek21
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2015.04
            • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny bursztyn, delikatnie zamglone [4.5]
            Piana: średnia, gęsto zbita, drobnopęcherzykowa, beżowa, średnio trwała [4]
            Zapach: intensywny zapach amerykańskich chmieli, marakuja, żywica, [3.5]
            Smak: Słodycz, mocna podstawa słodowa, średnia(może średnio-wysoka, ale nie ma 100 ibu) pomelowo-grejpfrutowa goryczka, alkohol delikatnie wyczuwalny, ale i tak jest dobrze przykryty. [4]
            Wysycenie: średnio-niskie, odpowiednie [4.5]
            Opakowanie: Komplet informacji, ładna grafika, tylko etykieta taka trochę pomarszczona, jakby źle przyklejona(częsty problem nowych etykiet AleBrowaru) [4]
            Uwagi: W aromacie mało się dzieje, goryczka trochę przereklamowana(nie ma 100 ibu), ale mimo to, wypiłem całe piwo z przyjemnością.

Moja ocena: [3.875]

Comment

• Pinio74
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.10
              • 3881

Wpadła mi w ręce warka do 20.03.2016. W aromacie przeważają owoce tropikalne i dość mocna żywica. Smak ułożony, słodko-gorzki, coś jak pomelo w brązowym cukrze, alkohol ukryty, ale na pewno obecny. Może odrobinę zbyt słodkie, ale w DIPA wolę tak, niż przegięcie w stronę goryczki. Wypiłem za smakiem.
              BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Neptune
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2013.09
                • 184

Zdecydowanie NIE polecam warki do 9.9.2016. W zapachu króluje mieszanina alkoholu i cebuli, chmielu nie czuć właściwie w ogóle. W smaku estrowe, karmelowe, ponownie cebulowe i spirytusowe, ledwo pijalne.

Piwo za prawie 10zł, a miałem do wyboru to, albo Winchester z Faktorii. Następnym razem nie będę się nawet zastanawiał.

Comment

• klucha710
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2016.05
                  • 35

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pomarańcz, wchodzący w bursztyn. Mocno opalizujące. Troszkę zbyt mocno zamglone. [4.5]
                  Piana: Piana koloru delikatnej, złamanej bieli. Utrzymuje się, lekki lacing. [4.5]
                  Zapach: Chmiele (żywiczny, cytrusowy, przyprawowy). Mocna słodowość, karmel, słodowa słodycz. Delikatne estry. [5]
                  Smak: Karmel, słodycz słodowa, mocna goryczka (ale raczej nie na 100 IBU). Chmiele (żywiczność, przyprawowość, lekkie cytrusy), kontra słodowości ciasteczkowej. Goryczka lekko ściągająca i zalegająca. [5]
                  Wysycenie: Wysycenie średniowysokie. Piwo dość treściwe, finisz lekko słodkawy. [4]
                  Opakowanie: Fajna etykieta z łatwo przyswajalnymi informacjami dla laików piwnych, ale także dla piwoszy. Dużo informacje, pełen skład. Dobry tekst zachęcający. Crazy Mike rządzi. [5]
                  Uwagi: Piwo w styli Double IPA spełniło moje oczekiwana, choć opisywana goryczka na poziomie 100 IBU, raczej taką nie jest. Piłem piwo z browatu Osowa Góra (Hornet), w styli o ile dobrze pamiętam IIPA i w odczuciu miało goryczkę w podobnym poziomie, ale prducent okreslił ja na mniejszą. Jednak należy pamiętać, że im większy ekstrakt, tym goryczka bardziej skontrowana i mniej odczuwalna.

Moja ocena: [4.875]
                  Attached Files
                  Last edited by klucha710; 2016-08-08, 18:11. Powód: Dodanie zdjęcia.

Comment

• Brodzislaw
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2013.09
                    • 1020

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy, lekko zmętniony [4.5]
                    Piana: Piana niezbyt obfita, jasna z drobnych i średnich pęcherzyków. Zostawiła minimalny ślad na szkle i opadła do minimalnej warstwy. [3.5]
                    Zapach: z butelki jak i ze szkła to średnio intensywna mieszanka słodu i chmielów w nucie ziołowo-żywiczno-cytrusowej. Wychodzi też lekka alkoholowość. [4]
                    Smak: słodkawe słody, karmelowe, biszkoptowe z minimalnym kwaskiem na finiszu z początku grają pierwsze skrzypce. Z kolejnymi łykami dochodzi do głosu szlachetna goryczka grejpfrutowo-żywiczna. Podbija ją alkoholowość. 9 volt uwidacznia się również poprzez rozgrzewanie w przełyku. [4.5]
                    Wysycenie: średnie do niskiego poprawia pijalność piwa [5]
                    Opakowanie: Szalone :-) i wzorowa informacja. [4.5]
                    Uwagi: Zaiste, potężne piwo z mocną goryczką i dobrze zbalansowane. Pije się dobrze.

Moja ocena: [4.25]

Comment

• yoxik
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.10
                      • 427

Gościszewo: [AleBrowar] Crazy Mike
                      Ekstrakt: 20.0% wag. | Alkohol: 9.0% obj. / 6.75% wag.

Piana trwała z drobnymi i średnimi oczkami, zdobi szkło. Kolor ciemno pomarańczowy z pływającymi drobinami chmielowymi. Aromat cytrusy ,białe owoce cytrusowe, nie jest zbyt intensywny , pod koniec wychodzi stary chmiel, skarpeta. Smak, tutaj już więcej ameryki, oprócz cytrusów wchodzą nuty leśne, żywiczne, pełnia słodowa ze słodyczą na nie ulepkowatym poziomie oraz karmel. Goryczka wysoka grejpfrutowa, ale pasująca do całości, alkohol wyczuwalny w akceptowalnej formie. Bardzo Dobre pijalne piwo.
                      Również tutaj
                      https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

• grodek
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2015.06
                        • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy, zmętniony. [4.5]
                        Piana: Drobnopęcherzykowa, dość trwała, pozostaje na szkle. [4.5]
                        Zapach: Początkowo nie był zbyt intensywny, po ogrzaniu poczułem mieszankę aromatów sosnowo-iglastych, słodkich owoców, multiwitaminy i karmelu. [3.5]
                        Smak: W smaku tropikalne owoce, iglaki i lekki karmel. Początkowa słodycz i treściwość skontrowana jest solidną, niezalegająca chmielową goryczą. Piwo fajnie zbalansowane i pijalne. [4]
                        Wysycenie: W sam raz. [5]
                        Opakowanie: Etykieta w stylu Ale Browaru, która można kochać albo nie cierpieć. Dla mnie super. Komplet informacji dotyczących składu, kapsel firmowy. [5]
                        Uwagi: Przyjemna double IPA do której co jakiś czas z chęcią wracam. Warka do 16.06.2017.

Moja ocena: [4]
                        604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• Rogerson
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2012.08
                          • 421

Potwierdzam słowa przedmówcy - warka z datą do 16.06.2017 roku bardzo dobra. Jest trochę karmelu ale profil piwa jest przesunięty zdecydowanie w stronę goryczki, która jest przyjemna, dość długa ale nie zalega. Alkohol grzeje bardzo przyjemnie.

Spokojnie można polecić.

Comment

Przetwarzanie...
                          X