Pracownia Piwa, Huncwot

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Vortex
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 153

    #16
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: lekko zmętniony bursztyn [4]
    Piana: średnia, redukcja następowała dość szybko. [3.5]
    Zapach: pierwszy plan to zdecydowanie sosna, żywica, w tle przebija się grapefruit i nuty cytrusowe. [4]
    Smak: goryczka wyrazista lecz nie zalegająca, przyjemny posmak. Wyczuwalna silna podbudowa słodowa. Podobnie jakw zapachu obecne akcenty żywiczne, sosnowe. [4.5]
    Wysycenie: w normie [4.5]
    Opakowanie: estetyczne wykonanie [4]
    Uwagi:

    Moja ocena: [4.175]
    Ostatnia zmiana dokonana przez Vortex; 2015-11-30, 23:37.

    Comment

    • DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

      #17
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Bursztynowy, klarowne. [4.5]
      Piana: Obfita po nalaniu, później już gorzej. A najgorszy jest tzw lejsing. [2.5]
      Zapach: Jest żywica, jest drzewko za moim oknem, jest dobrze...
      Oprócz tego słodkie tropiki oraz mandarynka. [4.5]
      Smak: Zadziwiająco duża podbudowa słodowa, czego po zapachu się nie spodziewałem. Goryczka bardziej cytrusowa niż żywiczna i to z pestką. Poziom wysoki, nie zalega, jak najbardziej ma 75 IBU. [4]
      Wysycenie: Niski, bardzo pasuje do tego piwa. [4.5]
      Opakowanie: Jak na zdjęciu Wojtka, tylko kapsel czarny. Brak pełnego składu, jak zwykle... [3.5]
      Uwagi: Smaczne AIPA, iglasto pestkowe.
      Data do 01.08.2016.

      Moja ocena: [4.05]

      Comment

      • Brodzislaw
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2013.09
        • 1020

        #18
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: ciemno-złocisty, zmętniony [4.5]
        Piana: jasna obfita z drobnych i średnich pęcherzyków. Został ślad na szkle. [4.5]
        Zapach: amerykańskich chmieli: cytrusy, skórka ich owoców, słodsze owoce tropiku, odrobina sosny i żywicy. Nikła baza słodowa. [4.5]
        Smak: najpierw baza słodowa z karmelkiem i owoce tropiku. Goryczka powyżej średniej : cytrusowo-grejpfrutowo-żywiczna. Piwo po stronie wytrawnej ale jest odrobina słodyczy. [4.5]
        Wysycenie: powyżej średniego – bardzo pijalne piwo. [5]
        Opakowanie: Fajny wzór na etykiecie i b. dobre info na kontrze. [4.5]
        Uwagi:

        Moja ocena: [4.525]

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Lubrow, Eclaron Pils
          darekd
          Ekstr. 12%
          Alk. 5,1%

          Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)

          W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.

          Bez filtracji i pasteryzacji
          ...
          2024-09-18, 17:07
        • dadek
          Bakov 4, Bakovský pivovar
          dadek
          Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
          2023-06-30, 00:55
        • dadek
          Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
          dadek
          Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
          2023-05-16, 00:44
        • dadek
          Libertas, APA
          dadek
          Ekstrakt 11°Blg, alkohol 4,7%, IBU 40.
          Barwa złota, lekkie zmętnienie.
          Piana bardzo gęsta, oczka mikroskopijne, jest trwała choć nie ściele się zbyt mocno na szkle.
          W aromacie jest moc! Co najmniej jakby to była solidna IPA 16°Blg - chmiel, owoce, żywica. Można by sądzić,...
          2021-10-31, 22:54
        • dadek
          Nový Bor, Náměstí Míru 100, Pivovar Born
          dadek
          Warzenie piwa w browarze Born zaczęło się we wrześniu 2019 roku. Wcześniej przez prawie 2 lata trwały prace mające na celu uporządkowanie i pogłębienie starych piwnic dawnej szklarskiej manufaktury oraz przystosowanie ich do funkcji leżakowni. Natomiast restauracja pachnie jeszcze nowością...
          2021-07-27, 04:40
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...