Warka 20.02.2016 więc lekko po terminie, ta sama którą recenzowałem wcześniej. Wyraźny aldehyd octowy(na który zacząłem zwracać uwagę stosunkowo niedawno) i trochę diacetylu. Po za tym reszta taka sama.
Gościszewo, [AleBrowar] Hop Sasa
Collapse
X
-
Warka 20.02.2016 Pite tuż przed i tuż po terminie i z 2 tygodnie później.
Mocna tępa i zalegająca goryczka w typie ziołowo-łodygowym.
Brak kontry słodowej, dlatego wydaje się lekko wodniste i drażniąco gorzkie.
Takie troszkę bez większego wyrazu to piwo. Bardziej przypomina pilsa na koksie niż ejla.
Jeśli znowu będzie w promocji to kupię, ale tylko jedną sztukę na zbadanie kondycji kolejnej warki.
Comment
-
-
Warka 08.07.2016.
Piana niewysoka, ale za to całkiem trwała, jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa.
Piwo o barwie złotej z widocznymi pływającymi drobinkami.
W aromacie lekko słodowe z odrobiną karmelu, ziemisto-kwiatowe nuty chmielowe.
W smaku: umiarkowana podstawa słodowa, lekko karmelowe, treściwe, jednak smak dominuje potężna ziołowo-trawiasta goryczka o średniej długość.
Ciekawe piwo dla hophead'ów, lecz do sesyjnego picia raczej jest przechmielone. Lepsze od warki do 20 lutego.
Comment
-
-
Plon (nie pamiętam który) był w podobnym stylu, też na polskim chmielu. I był tragiczny. A tu Alebrowar popisał się umiejętnościami, że z polskiego chmielu tyle można wyciągnąć. Minusem dla mnie jest jednak jednowymiarowość piwa, bo tylko czuć goryczkę, nic właściwie poza tym. Nie mniej wypiłem chętnie.
Comment
-
-
Trafiony egzemplarz ostatnio piłem. Jak Hopsa jest jednym z moich ulubionych ejli na polskich chmielach, to się zawiodłem. Smak i aromat apteka, syrop na kaszel. Goryczka mocna ale nieprzyjemna poprzez apteczny, chemiczny odcień. Warka jakoś do połowy listopada.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cejot Wyświetlenie odpowiedziPlon (nie pamiętam który) był w podobnym stylu, też na polskim chmielu. I był tragiczny. A tu Alebrowar popisał się umiejętnościami, że z polskiego chmielu tyle można wyciągnąć. Minusem dla mnie jest jednak jednowymiarowość piwa, bo tylko czuć goryczkę, nic właściwie poza tym. Nie mniej wypiłem chętnie.
Warka 30.11.2016
W zapachu kasza gryczana, oraz ziołowość. W smaku ziołowe, goryczka solidna, acz niezbyt długa, od połowy piwa się przyzwyczaiłem albo trochę osłabła. Są też wyczuwalne nuty słodowe - przypominające trochę tą kaszę gryczaną.
Kupując to piwo byłem świadomy tego, że jest mocno nachmielone, tylko mam wrażenie, że jest to znacznie więcej niż te 60 ibu z etykiety - szczególnie przy pierwszych łykach.
Comment
-
Comment