Zarzecze, Pils

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • xcvxc
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.02
    • 47

    #16
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [4.5]
    Piana: Drobno i średnio pęcherzykowa. Długo się utrzymuję i ładnie oblepia szkło. [4.5]
    Zapach: Zapach głównie słodowy. Aromaty chmielowe ziołowo trawiaste. Wyczuwalny metal. [3.5]
    Smak: Ładnie przeplatające się nuty słodowe z wyraźną goryczką chmielową jak na pilsa przystało. Owa goryczka jest zalegająca co sprawia, że piwo jest ciężkie w odbiorze. [4.5]
    Wysycenie: Średnie, pasuje do tego piwa. [4]
    Opakowanie: Etykieta zawiera wszelkie potrzebne informacje. Jest prosta i czytelna jak na piwo z pierwszej warki może być. [4]
    Uwagi:

    Moja ocena: [4.1]

    Comment

    • Ravf
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.06
      • 264

      #17
      Dobry pils o słodowo-zbożowym smaku i wyraźnej goryczce. Niestety w miarę ogrzewania goryczka staje się intensywniejsza, ściągająca, wręcz piekąca i zaczyna przesłaniać tą całą słodowość. Mimo to chciałbym, żeby to piwo było cały czas dostępne w sprzedaży (recepturę można zawsze dopracować). Po prostu w polskich sklepach brakuje goryczkowych pilsów, za to pełno jest słodowych.

      Comment

      • melor
        Porucznik Browarny Tester
        • 2006.04
        • 364

        #18
        aromat: brak
        kolor: złoty, klarowny. pomimo niefiltrowania i tak jest klarowne. no ale to pils, więc chyba być musi.
        piana: duża, trwała. później oblepia szkło i utrzymuje się cienki kożuch. Piana na piątkę!
        smak: wyraźna i dość wysoka goryczka. Na pilsa w sam raz. Nie jest tak aromatyczna jak np. w pilsie z gościszewa. Nasycenie raczej poniżej średniej.
        opakowanie: kapsel biały. Etykieta nie oczarowuje, ale wszystkie niezbędne informacje są. Chmiele, drożdże, nawet piwowar i informacja o niezwrotnej butelce. Tylko te 500 ML drażni w oczy.
        5,5/10. piwo w porządku i nic więcej. Nie do picia w domu, ale marzeniem by było gdyby je nalewali w pubach zamiast tych tyskich i warek.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X