Piwo gotowe do oceny
Bednary, Polish Stout
Collapse
X
-
Bednary, Polish Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Beżowa. Z pompy bardzo drobna i obfita. Z kranu obfita i bardziej ziarnista. W obydwu wersjach ładnie osadza się na szkle. [4.5]
Zapach: Czekolada, trochę kawy i kredki świecowe. [4]
Smak: W wersji kranowej we znaki dawała się przesadzona goryczka. W wersji z pompy próbowanej tydzień później tej goryczki już nie było. Lekko kwaskowe, dość cierpkie, trochę wodniste. Po ogrzaniu wyczuwalna lekka czekolada. Nic specjalnego. [3]
Wysycenie: Niskie, w wersji z pompy za niskie. [3]
Opakowanie: W stylistyce Bednar. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]Last edited by docent; 2014-08-08, 19:49.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klasycznie czarny, nie udało mi się złapać żadnego przebłysku. [4]
Piana: Beżowa, średniowysoka, średniotrwała, dość drobna. [4]
Zapach: Karmel, może ślad czekolady, trochę wędzonych klimatów. [4]
Smak: Na pierwszy plan idzie nuta popiołu, potem posmak karmelu, wędzonka zamyka peleton. Przydałaby się jeszcze kawa albo inna czekolada... [3.5]
Wysycenie: Klasycznie niskie. [4]
Opakowanie: W 1/3 - szklaneczka 1/3, wafelek 1/3, na horyzoncie Mason 1/1. [4]
Uwagi: Stout spokojnie do picia, choć na olimpiadę bym go chyba jednak nie wysłał .
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: nieprzenikniona czerń [5]
Piana: bezowa, drobna, dość zwarta, opadała zbyt szybko, zostawiała na szkle cienkie refleksy i drobne plamki [3]
Zapach: słabiutki, delikatny palono-kawowy [3.5]
Smak: pełne i treściwe, delikatna lekko wytrawno-palona goryczka, fajna cierpkość stonowana czekoladowo-kawowymi nutami, w tle delikatna miła dla języka baza słodowa [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: w Chmielarni szalu nie ma, szkło "no name", wafli nawet własnych brak, 2,5 za dobre jedzenie [2.5]
Uwagi: Bardzo dobry stout, treściwy, delikatny w smaku, daje przyjemność picia, o to właśnie chodzi
Moja ocena: [4.15]Last edited by becik; 2014-08-20, 20:40.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny, to oczywiste . [4]
Piana: Beżowa, drobna, wysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Kawa i delikatne zioła, nieco ubogi w sumie, lecz wyważony. [3.5]
Smak: Gorzka czekolada bardziej niż kawa, wytrawna goryczka, ślad popiołowy. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Butelka NRW, goły biały kapsel, etykieta zastępcza mniejsza niż trofeum filumenisty... [3]
Uwagi: Stout z lekkim ziołowym podkreśleniem, z jednej strony fajny, ale...
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Brązowa, bardzo obfita, gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha.
Zapach: Kawa, czekolada.
Smak: Średnio treściwe. Kawa, gorzka czekolada, lekka kwaskowatość. Goryczka średnio niska do średniej, przypalana.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Poprawny, niczym nie wyróżniający się stout.
Comment
-
Comment