Kormoran, Warmińskie Rewolucje

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mario_Lopez
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 991

Jako, że otworzyli dzisiaj rano mi sklep o nazwie SPAR na osiedlu, więc poszedłem sprawdzić co tam mają na stanie w kwestii napojów chłodząco - rozgrzewających

Trafiłem między innymi na te Warmińskie Rewolucje Kormorana, cena 3,99 - wziąłem w ciemno.

Piwo dobre, ale bez większych rewelacji, w aromacie dużo trawiastego chmielu, coś a'la cytrusy pojawiło się tylko na początku i na krótką chwilę po czym zniknęło.

Piana nie specjalnie wysoka ale za to gęsta i oblepiająca szkło zostawiając na ściankach ładne bohomazy.

W smaku jest zbożowo - trawiaste, dosyć miło się to pije, ale jedno mi wystarczy.

Wysycenie idealne.

nie mam zbytnio czasu teraz oceniać tego w ARTomacie, ale tak na prędce, ocena szkolna tak na -4.

PS. Warka 02.03.2015/A01
    Last edited by Mario_Lopez; 2014-12-11, 11:24.
    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Ravf
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.06
      • 264

O ile pierwsza warka jakoś niespecjalnie mi podeszła to ta do 27 stycznia była świetna. Piwo miało czysty lagerowy smak, bez diacetylów, DMSów, kwaśnych nut. W swojej kategorii na pewno czołówka, szkoda tylko, że jest tak nierówne.

Comment

• Abbuk
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.05
        • 5

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty. [4]
        Piana: Piana biała, średniej wielkości pęcherzyki, niezbyt trwała. [3.5]
        Zapach: Kwiatowy, owocowy, ziołowy z jakimś mydlanym dodatkiem [3.5]
        Smak: Lekka ale nieprzyjemna goryczka z nutami słodowymi i chmielowymi. [3.5]
        Wysycenie: Zdecydowanie zbyt niskie. [3]
        Opakowanie: Minus za bezzwrotną butelkę, na pierwszy rzut oka ciekawa grafika, ale jak się jej chwilę przygląda to jednak czegoś brakuje. [3.5]
        Uwagi:

Moja ocena: [3.5]

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

Dobre piwo do gaszenie pragnienia. Ładny aromat chmielowy, pełne i nieprzegięte jak krafty. Gdyby było do dostania u mnie to często bym kupował. Efektu wow nie ma, ale i nie miało mieć.

Comment

• yoda79
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2013.01
            • 861

Dobra będzie odważnie
            Stosunek jakość cena - najlepsze piwo w Polsce

Comment

• Puszek_72
              • 2012.02
              • 269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, nie do końca kalrowny [4]
              Piana: Drobna, biała obfita przy nalaniu, dość trwała [4]
              Zapach: Delikatny przyjemny aromat jest chmiel, iglaki, może jałowiec coś w ta stylu [4]
              Smak: Jest wyraźnie odczuwalna goryczka trawiasta, bardzo lekka owocowość, lekki kwasek całkiem dobre [4]
              Wysycenie: OK [4]
              Opakowanie: Firmowy kapsel i butelka. Etykieta staranie wykonana dużo opisu i pełna informacja o składzie - sam pomysł jakość mnie nie użekł [4]
              Uwagi: Dobre piwo jeden z nielicznych polskich lagerów z goryczką

Moja ocena: [4]

Comment

• jerzdna
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2014.07
                • 240

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedzi
                Dobra będzie odważnie
                Stosunek jakość cena - najlepsze piwo w Polsce
                Dlaczego tak nieśmiało? Zgadzam się w 100%! W tak ustawionym starciu WR biją taką Pierwszą Pomoc na łeb. Popieram wniosek wszystkimi 4 łapami

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Piję właśnie i goryczka jak zwykle dość przyjemna, ale pojawia się wyraźna słodkawość - nie słodowa pełnia, ale właśnie słodkawość - a po jakimś czasie również kwaskowość. Z uwagi na brak słodowej treści i podbudowy staje się to trochę męczące w miarę picia. Warka z datą 17.02.2015.

Comment

• Pess09
                    • 2013.12
                    • 284

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złoto, troche brakuje do idealnej klarowności [4]
                    Piana: Średnia pod względem obfitości, trwałości jak i wielkości pęcherzyków. [3]
                    Zapach: Słodki, chmielowy, cytrusy i ziołowość, jak na takie piwo to nawet intensywny. [4.5]
                    Smak: Słodkawy smak bardzo dobrze zbalansowany przyjemną cytrusowo trawiastą goryczką, mocno wodniste, możnaby pić litrami. [4]
                    Wysycenie: Dość niskie. [4.5]
                    Opakowanie: Jak dla mnie trochę dziwna kolorystyka. [4]
                    Uwagi:

Moja ocena: [4.1]

Comment

• wit
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2012.12
                      • 144

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jak to lager... tylko leciutko mętne. [3.5]
                      Piana: Niegruba, ale bardzo łada i od pewnego momentu trwała. [4]
                      Zapach: Coś między IPA a poziomkami - bardzo apetyczny, nietypowy, przyjemny [4.5]
                      Smak: Znowu skojarzenie z IPA, grapefruit i inne nuty owocowe, bardzo wyraźna, ale nieprzesadzona goryczka. Esencjonalne, treściwe, z dość długim aftertaste [4.5]
                      Wysycenie: Na to piwo - idealne. Nie daję wyższej noty, bo nie miało jakiegoś kapitalnego znaczenia przy degustacji. [4]
                      Opakowanie: Daję maksymalną notę, jaką uważam, że można przyznać za drugorzędny parametr. [4]
                      Uwagi: Jedni z lepszych polskich piw, jakie próbowałem, do tego w miarę normalna cena (3,90 z carrefour). Przywraca wiarę, że w naszym kraju da się zrobić smaczne - a nawet bardzo smaczne - piwo. Jutro lecę po większą porcję.

Moja ocena: [4.35]

Comment

• Areh
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2014.12
                        • 120

Czy tylko ja w tym piwie wyczułem orzech laskowy? Na dodatek całkiem wyraźny. Co dziwne, nie czułem go pijąc to piwo pierwszy raz, ale za drugim - właśnie ten orzech dominował.

Comment

• Wujas
                          Gość
                          • 2014.11
                          • 267

Orzech? Przerobiłem ze 3 warki i nic takiego nie wyczułem.

Comment

• Areh
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2014.12
                            • 120

Ano orzech i to nie tylko ja wyczułem, bo sam byłem zaskoczony i dałem do spróbowania komuś innemu i potwierdził. Niestety, nie mam dostępu do butelki i nie sprawdziłem która to warka. Dokładniej to był taki orzech laskowy ale nie świeży, tylko wyssany z czekolady.

Comment

• Kones
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2014.07
                              • 160

kurczę, nie wynotowałem warki, pite przedwczoraj, kupione w Carrefour. Totalny zanik goryczki, wyłącznie słodowe, w zapachu gdzieś zapodział się ładny aromat cytrusów, został tylko przyciężki, słodki zapach chmielowy, bez lekkości. No, wyjątkowo mi to piwo podpadło.

Comment

• chechaouen
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2011.01
                                • 1180

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedzi
                                Czy tylko ja w tym piwie wyczułem orzech laskowy?
                                Ja zawsze w kormoranowych lagerach czuję aromat kojarzący mi się z orzechami i w WR też go czuję i to wyraźnie o czym zresztą wyżej w wątku wspominałem

Comment

Przetwarzanie...
                                X