To piwo jest zupełnie inne niż eurolagery, zupełnie, nie widzisz różnicy?
Kormoran, Warmińskie Rewolucje
Collapse
X
-
Wujas, czuj się ostrzeżony, kolejny atak personalny i nie zawaham się zbananić.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, minimalnie zmętniony [4.5]
Piana: Na 3 palce, drobna, ale dość szybko siada, pozostawia jednak cały czas warstewkę na piwie i świetnie osiada na szkle [4.5]
Zapach: Ziołowo, może lekkie cytrusy, ogólnie bardzo chmielowo, słód dobrze wkomponowany, w tle [4]
Smak: Słodowo-ziołowy, z ziołową goryczką, czuć też trochę grejpfruta, Do tego jak na lagera bardzo pełny i treściwy, zero wodnistości [4.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za wysokie. Po pierwszych dwóch łykach odbijało mi się jak po coli, musiałem trochę rozgazować, żeby nadawało się do wypicia. Już rozgazowane wchodzi szybko i przyjemnie [2.5]
Opakowanie: Ładna eta, info niezłe, kapselek jest - nie urwało dupy ale ogólnie bardzo dobrze [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
Najlepszy polskie jasne piwo dolnej fermentacji. Nie wiem, czy to po prostu jasny lager, czy pils, ale chmielenie na zimno robi robotę.
Nawet jeśli chłopaki z Kormorana mają czasem problem z dms-em, to i tak są chyba najlepszym browarem "regionalnym", bo dobrych piw BRJ, mimo większej liczby browarów ma zdecydowanie mniej.
Szkoda, że Warmińskie widuję tylko w sklepach z kraftem - w sieciach handlowych nie widziałem, pomimo stałej obecności Kormorana.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziNajlepszy polskie jasne piwo dolnej fermentacji. Nie wiem, czy to po prostu jasny lager, czy pils, ale chmielenie na zimno robi robotę.
Nawet jeśli chłopaki z Kormorana mają czasem problem z dms-em, to i tak są chyba najlepszym browarem "regionalnym", bo dobrych piw BRJ, mimo większej liczby browarów ma zdecydowanie mniej.
Szkoda, że Warmińskie widuję tylko w sklepach z kraftem - w sieciach handlowych nie widziałem, pomimo stałej obecności Kormorana.
Rewolucja służy tym browarom, jak i nam.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, że Warmińskie widuję tylko w sklepach z kraftem - w sieciach handlowych nie widziałem, pomimo stałej obecności Kormorana.
Comment
-
-
Mamy lato.
Może ktoś z blogerów/vlogerów zrobi ślepy test lagerów z browarów rzemieślniczych, kraftowych itp. Trochę już tych piw mamy - z samego Kormorana są dwa.
Na pewno dla wielu piwoszy byłby to bardzo interesujący temat.
tak moja podpowiedz na temat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, że Warmińskie widuję tylko w sklepach z kraftem - w sieciach handlowych nie widziałem, pomimo stałej obecności Kormorana.Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne złoto [4.5]
Piana: Średnie i duże pęcherzyki niezbyt ładnie się prezentuje. [2.5]
Zapach: Głównie chmielowy, trawiasty, jest też niestety żelazo. [3.5]
Smak: Fajny balans słodowość/goryczka. Goryczka wyrazista lecz chyba słabsza niż kiedy ostatnio piłem to piwo, trochę jakby trawy cytrynowej. Jest też niestety trochę takiego koncernowego niezbyt przyjemnego posmaku. [3.5]
Wysycenie: Dobre. [5]
Opakowanie: Ciekawa kolorystyka, czarny kapsel. [4.5]
Uwagi: To piwo jest zdecydowanie gorsze niz to które pite jakiś czas temu ale tragedii nie ma.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, klarowny, lagerowy. [4.5]
Piana: Gęsta, niezbyt obfita i zbyt nietrwała, do poprawki [3.5]
Zapach: Wyraźne nuty chmielowe, właściwe raczej ale'om. Zachęcający. [4.5]
Smak: Na początku dość mocny chmielowy posmak, który jednak ustępuje lagerowej słodowości. Goryczka dobrze zbalansowana. [4.5]
Wysycenie: Może miałem pecha, ale mój egzemplarz gazował raczej słabo. [3.5]
Opakowanie: Etykieta dość oszczędna, ale ciekawa. Plus za dedykowany kapsel. [4.5]
Uwagi: Kupione w Realu w DG. "Inne oblicze lagera" przypadło mi do gustu. Zakup zdecydowanie in plus.
Moja ocena: [4.35]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty. Za pierwszym razem piwo nalało mi się idealnie klarowne. Następnym razem było już lekko zmętnione, ale nic dziwnego - w końcu jest niefiltrowane. [5]
Piana: Drobrnopęcherzykowa, gruba, tworzy się przy kolejnych nalewaniach, nie opada. [5]
Zapach: Zapach lekko ziołowy, trawiasty. Generalnie polski chmiel, ale niezbyt intensywny. Słodowych aromatów nie wyczuwam. [4]
Smak: Przyjemny. Słodycz ze słodów przełamana goryczą, w moim odczuciu, na odpowiednim poziomie. Goryczka nie jest przesadzona jak w niektórych nowofalowych IPA. Nie jest też słaba jak w koncernach. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. Średnie do niskiego. [4.5]
Opakowanie: Ładna etykietka, butelka. Dokładny opis na kontrze. Kapsel dedykowany, ale odejmę 0,5 pkt. za słabej jakości wykonanie - nadruk jest porysowany. [4.5]
Uwagi: Dobre piwo do codziennego użytku. Mogłoby tylko kosztować tak 0,5-1 zł mniej, ale i tak jest bardzo dobrze.
Moja ocena: [4.2]Last edited by badejza; 2015-08-24, 23:15.Chamstwo w państwie, Panie.
Comment
-
Comment