Piwo gotowe do oceny
Leżajsk, Tatra Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Leżajsk, Tatra Niepasteryzowane
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Czy aby na pewno Leżajsk?
Zawsze "niepastery" robili chyba w Warce?
Kupię na dniach buteleczkę tej "nowej" tatry to sprawdzę kod. Cena 1,99zł w promocji -
Ten sam co na innych z Warki? Czy jakichś innych?Comment
-
Niezbyt dobra ta wersja Tatry.
To było do przewidzenia.
Kolejny nikomu niepotrzebny twór.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Następna będzie Warka NP, a na końcu Żywiec NP. Hejnekien już jest potajemnie NP.Comment
-
I tak dziwne, że na fali kasztelanowego uniesienia i reklam już od dawna nie zalali rynku innymi mikrofiltrowanymi "niepasterami".Comment
-
Jak nie? Królewskie, Kujawiak, Specjal i Leżajsk. Jeszcze tylko Żywiec i będzie całe portfolio.Comment
-
Brakuje tutaj Wojaka N/PAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Fakt!
Jeśli ma być GŻ, to jeszcze Kaper niepasteryzowanyAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Intensywnie żółty, klarowny, nie ma się do czego przyczepić. [4.5]
Piana: Po pierwsze nietrwała, po drugie - gruboziarnista. [2.5]
Zapach: Dość rozmyty, wyczuwalne nuty drożdżowo-słodowe, typy dla innych koncerniaków. [3]
Smak: Dominuje wodnistość plus średnia goryczka, pod koniec picia pojawiły się nieco intensywniejsze nuty chmielowe, nie wpłynęły jednak znacząco na odbiór piwa. [2.5]
Wysycenie: Słabe - po kilku minutach w górę wędrują tylko nieliczne, grube bąble. [2.5]
Opakowanie: Utrzymane w konwencji, etykieta z nieodzownym góralem, co to helikoptera nie naprawi, ale Tatrę przyniesie. Plus za dedykowany kapsel. [4]
Uwagi: Piwo bez oryginalności, w sumie produkt niewiele różniący się od Tatry Jasnej Pełnej. Raczek "chłyt makertindowy" niż rzetelne piwko.
Moja ocena: [2.85]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
KOD L czyli raczej pochodzenie WARKA
Kolor: żółty idący w lekkie złoto, klarowny
Piana: nietrwała, średnio obfita, grube pęcherzyki. Słabo
Zapach: nuty winne, słodowe, leciutka ziołowość na granicy wyczucia
Smak: wodnisto słodowe, ale nie rześkie. Dość zapychające żołądek. Lekko owocowe jak białe wino. Goryczka raczej odalkoholowa, niż z chmielu. Średnio intensywna i przyjemna. "Ciężko wchodzi". Gorsze i zleżałe wypusty Tatry pils potrafią tak smakować.
Wysycenie: średnie,
Opakowanie: jest jakie jest, brak miejsca pochodzenia, brak składu itp. Najładniejszy z tego wszystkiego jest kapsel.
Uwagi: bardzo zlatuje Leżajskiem niepasteryzowanym. Piwo strasznie mnie zapchało i nie miałem przez 2 godziny ochoty na jakiekolwiek następne.
Ciężkawe, alkoholowe, winne, niepotrzebne na rynku.
Cena 2,19zł+kaucja
Fotka dla potomnychLast edited by dlugas; 2014-08-24, 12:10.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Właściwy dla stylu - złoty. [5]
Piana: Niska, grubopęcherzykowa i poszarpana. Znika w mniej niż minutę. [2]
Zapach: Niczym się nie różni od innych piw tego typu. Lekka słodowość, odrobina skarpetek. [2]
Smak: No cóż - koncerniak. Jest lekka słodowość, jakaś homeopatyczna goryczka, sporo wodnistości i nijakość. Chyba też nuta drożdżowa się tu pojawia, ale brak jej tej przyjemnej świeżości, jaką znamy z niektórych małobrowarowych piw niepasteryzowanych. [2]
Wysycenie: Nawet nieco wyższe by być mogło. [4]
Opakowanie: Brak pełnego składu, brak miejsca uwarzenia, jakieś bzdury o starannych składnikach, standard. [3]
Uwagi: Ble.
Moja ocena: [2.3]Comment
Comment