Twigg, Black Rob

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krokodyl1
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.11
    • 68

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    A próbował ktoś się skontaktować z browarem, zapytać o co chodzi?
    Tak, pisałem do nich na FB....idą trochę w zaparte twierdząc że jak je butelkowali to wszystko było super. Napisali też żeby ich nie skreślać bo każdy nowy browar jest narażony na błędy i niedociągnięcia, i będą udoskonalać swoje produkty...wrażenie trochę słabe, żadnego "przykro nam, wyjaśniamy co się stało" itp

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    Krokodyl, złożyłeś reklamację ?
    Tak, sklep napisał że mi zwróci, ale od tego czasu nie miałem okazji w nim być. Napisali że sami są trochę w ciemnej ...., bo jak brali piwo to było kwaśne ale nie było tragedii...cóż, ich problem.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Twigg dotarł do Wawy, choć inne piwo, w stylu mild. Dziś nastąpi chwila prawdy
    Piłem tego Milda z kranu w Krakowie....jest lepiej, ale kwas bardzo wyraźny

Comment

• coder
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.10
      • 1347

Symptomy wskazują na infekcję dzikimi drożdżami, więc faktycznie mogło tak być, że w browarze piwo było OK - dopóki piwo jest przechowywane w chłodzie infekcja nie postępuje, ujawnia się dopiero po ok. 2 tygodniach przechowywania piwa w temperaturze pokojowej. A ostatnio było mocno ciepło, więc może i szybciej.
      Last edited by coder; 2014-08-14, 14:00.

Comment

• zbooy
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2012.12
        • 13

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder
        faktycznie mogło tak być, że w browarze piwo było OK - dopóki piwo jest przechowywane w chłodzie infekcja nie postępuje, ujawnia się dopiero po ok. 2 tygodniach przechowywania piwa w temperaturze pokojowej. A ostatnio było mocno ciepło, więc może i szybciej.
        Kupiłem butelkę natychmiast, jak tylko piwo pojawiło się w pierwszym sklepie w Krakowie (Pod Wiaduktem mieli dzień czy dwa wcześniej niż inni!), wypiłem tego samego wieczoru... i było całkiem dobre :O Wytrawne owszem, ale żaden kwach i niczym złym nie śmierdziało, tylko szlachetnie kawą pachniało. Miałem ochotę powtórzyć, ale zaraz wszyscy zaczęli trąbić o zakażeniu, więc odpuściłem.

Comment

• YouPeter
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 2379

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nieprzejrzyście czarne. [5]
          Piana: Beżowa, o średniej gęstości. Początkowo bardzo obfita, później nieco opada ale i tak utrzymuje się dość długo. [4]
          Zapach: Bandaże, trochę warzyw, dużo nut popiołu i szczypta kawy ale przykryta przez resztę nieprzyjemnych zapachów. [1]
          Smak: W smaku guma, chrzan wymieszany z popiołem i gdzieś w oddali próbująca przebić się kawa. Kilka łyków do oceny i wylane do zlewu. [1]
          Wysycenie: Bardzo wysokie. [2]
          Opakowanie: Bardzo fajna stylowa, prosta i klimatyczna etykieta. Bardzo mi się podoba. [4.5]
          Uwagi:

Moja ocena: [1.725]
          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• YouPeter
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 2379

Foto...
            Attached Files
            Last edited by YouPeter; 2014-08-26, 21:27.
            Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Puszek_72
              Porucznik Browarny Tester
              • 2012.02
              • 269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny an dole szklanki osad wyglądający jak kawa rozpuszczalna [4]
              Piana: Obfita na starcie gruba niezbyt łada szybko się redukuje do obrączki [3.5]
              Zapach: Kawa, fasola, gotowany kalafior, mokry karton, popiół troszeczkę środków dezynfekując. Po relacjach u mnie nie było tragicznie .Dziwny zapach ale nie odrzucał całkowicie [2]
              Smak: Jest źle nie jest tragicznie, jak kawa bardzo złej jakości. Bandaża na szczęście nie wyczułem. Kwaśność, popiół pusty smak coś szczypie w przełyk [1.5]
              Wysycenie: Na starcie lekko kipi, później jest lepiej nie przeszkadza w piciu robią to inne rzeczy [3.5]
              Opakowanie: Bardzo fajny pomysł dużo informacji podobało mi się [4.5]
              Uwagi: Złe piwo ale z poprzednich ocen wynika że moje nie było najgorsze

Moja ocena: [2.25]

Comment

• kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Puszek_72
                Kolor: Czarny an dole szklanki osad wyglądający jak kawa rozpuszczalna [4]
                Piana: Obfita na starcie gruba niezbyt łada szybko się redukuje do obrączki [3.5]
                Zapach: Kawa, fasola, gotowany kalafior, mokry karton, popiół troszeczkę środków dezynfekując. Po relacjach u mnie nie było tragicznie .Dziwny zapach ale nie odrzucał całkowicie [2]
                Smak: Jest źle nie jest tragicznie, jak kawa bardzo złej jakości. Bandaża na szczęście nie wyczułem. Kwaśność, popiół pusty smak coś szczypie w przełyk [1.5]
                Wysycenie: Na starcie lekko kipi, później jest lepiej nie przeszkadza w piciu robią to inne rzeczy [3.5]
                Opakowanie: Bardzo fajny pomysł dużo informacji podobało mi się [4.5]
                Uwagi: Złe piwo ale z poprzednich ocen wynika że moje nie było najgorsze

Moja ocena: [2.25]
                Kolejna warka??? i kolejna wtopa, chyba nie jest dobrze.
                Last edited by kishar; 2014-09-09, 21:12.

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19258

A skąd pomysł, że kolejna? Browar ma dość spore moce i nie sądzę, by zeszła im ta warka premierowa.

Comment

• kishar
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.10
                    • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                    A skąd pomysł, że kolejna? Browar ma dość spore moce i nie sądzę, by zeszła im ta warka premierowa.
                    To jeśli tak jest, to za dobrze o nich nie świadczy, zamiast wylać cały czas sprzedają.

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Jak pisał piżmak - beta testerów ci u nas dostatek

Comment

• Mario_Lopez
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2009.08
                        • 991

Boże chroń od tych niepijalnych ścieków...

Dobrze, że Nowa Huta to nie Kraków... (nie ubliżając nikomu)
                        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Puszek_72
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2012.02
                          • 269

Warka ta sama, po porostu zbierałem się na odwagę żeby spróbować po przeczytaniu recenzji. Wiec butelka grzecznie czekała w lodówce jakbym wcześniej przeczytał coś o tym piwie to bym nie kupił a tak spróbowałem.

Z ciekawostek w zeszłym tygodniu lali to Multi Qlti Tap Bar ale sie nie odważyłem

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Tako rzecze browar na FB:
                            "Po problemach, które napotkaliśmy z I-szą warką naszego Coffee Stout'a - Black Rob, dołożyliśmy wszelkich starać aby ulepszyć nasze II-gą warkę.
                            Obecnie możecie jej spróbować z kranu w "MultiQlti" na ul. Szewskiej 21, oraz w sklepie "Skład Piwa" na ul. Czarnowiejskiej 91B w Krakowie."
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mario_Lopez
                              • 2009.08
                              • 991

Powodzenia piwnym masochistom.
                              Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                              Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Brat_Piwny
                                • 2009.01
                                • 685

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
                                Powodzenia piwnym masochistom.
                                Kupiłem w dniu wczorajszym dla celów kolekcjonerskich. Nie ukrywam, że z dużymi obawami. No i ... nie jest źle. Wypite i jak dla mnie jest OK.
                                Warka 15.12.2014.

Comment

Przetwarzanie...