To nie reklama, po prostu bardzo lubię piwa warzone tradycyjnie, a Premium wyjątkowo mi posmakowało. Wybaczcie więc hura zwroty, ale faktycznie wypływały one z głębi duszy. Co do lokalnego patriotyzmu - chm, no pewnie jakiś jest. Zresztą chyba tak być powinno, trzeba wierzyć w swój lokalny browar.
Piana śnieżnobiała, układa się ładnie, jednak za szybko opada. Kolor ciemn-żółty, na szczęście nie jest słomkowo żółte. Zapach trochę mdły (gdzieś tam niestety trochę zalatuje ziemniakami). Podobnie jest ze smakiem. Najpierw ciekawe orzeźwienie ale ma posmaczki które zakłucają harmonię. Mimo tego myślę, że to piwo wpasowuje się tak w od 3,5 do 4 ponieważ po jedenj butelce pozostaje ochota na drugą.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Tutaj to już wypowiem się za żonę. NIe ma lepszego piwa. A ja się z nią spierać nie będe! Idealne dla wielbicieli jasnego piwa w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Polecam dla białogłów.
Moja ocena: [4.825]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Całkiem ciekawe piwo mocno chmielone z dość wyraźną goryczką, brak jakiś głębszych doznań smakowych. Gazu mało, szybko ucieka. Ogólnie nienajgorsze ale nic konkretnego.
3.5 (1-5)
Piłem wczoraj dobrze schłodzone i muszę przyznać że urzekło mnie, wyjątkowo dobre piwo!
Piana utrzymywała się do samego końca, delikatnie opadając, była drobniutka i nie dzurawiła się!
Gazu aż w brut, bąbelki pięknie szły do góry!
Barwa piwna, złota, cieżko dodać coś jeszcze!
Ale najardziej pasował mi smak, mocno chmielone, z całą gamą miłych posmaków! Rewelacyjne piwko jeśli o mnie chodzi, szkoda że cieżko dostać we Wrocławiu!
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Jedyne miłe piwne wspomnienie z Mazur,to Premium.W Węgorzewie tylko w jednym sklepie,cena około 1,80zł.Gęsta piana utrzymuje się do końca.Koloru nie określę,ponieważ piłem wieczorem i w nocy.Smak-pyszny chmielowy.Dodaję do moich ulubionych.
Kupione w Pułtusku, butelka bezzwrotna.Całkiem ciekawe piwko. Kolor złocisty, troszke jasny.Piana ładna,dosyć trwała,pozostająca na szkle.Gaz w normie, zapaszek wyraźny.Smak-goryczka intensywna,pasuje mi.podoba mi się logo browaru,złota etykieta i oryginalna butelka. Zakupię kolejne przy najbliższej okazji.
Barwa tego piwka-tak jakby w porywach złotawe,klarowne.
Gaz-całkiem ,całkiem.Zero nachalności,akuratny.
Smak-goryczkowaty,przechodzący w cierpki i to mocno cierpki.
Piana-obfita,ale po chwili dziurawa.
Zapach-nie mam pojęcia.Niby słodki,niby gorzkawy,niby delikatnie
kwiatowy...
Opakowanie-etykieta w normie,z kontrą,kapselek z logo.
W sumie piwo do wypicia,ale czy na dłużej?
A mi to piwo za bardzo nie podchodzi. Wypijalne - to tak, ale ma ono w smaku coś wrednie cierpkawoplastkiowego, co już trzeci raz mówi mi żebym się za JP nie brał. I tak zrobię - kolejna próba daleko przede mną.
Piana całkiem obfita, opada do postaci dywanika - tu plus. Nagazowanie jak najbardziej w porządku jak dla mnie. Zapach chmielowo miodowy, kolor ładny - jasnobursztynowy.
Comment