Twigg, May Day

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Kolor: Ciemny brąz, prawie czarny. Nieprzejrzysty.
    Piana: Beżowa, średnio obfita, niezbyt gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.
    Zapach: Czekoladowy, lekko estrowy.
    Smak: Mało treściwe. Spora kwaskowatość, nuty czekolady, owoców. Goryczka dosyć niska, przypalana.
    Wysycenie: Niskie.
    Ogółem: Słabawe. Bardzo wodniste nawet jak na Milda, za wiele się nie dzieje, zbyt kwaśne.
    BeerFreak.pl

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pod światło rubinowy. [4]
        Piana: Kremowa, drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
        Zapach: Karmel i suszone owoce, powiew wiśniowy jakiś mi zamajaczył... [3.5]
        Smak: Lekki kwasek, posmak kawy i gorzkiej czekolady. Także delikatne suszone owoce. [3.5]
        Wysycenie: Średnie. [4]
        Opakowanie: Wzornictwo tego browaru mnie nie przekonuje. Ale doceniam staranność wykonania. [4]
        Uwagi: Cóż, nie jest to ani styl piwa, ani jego przedstawiciel, którego brak szczególnie by mi jakoś doskwierał.

Moja ocena: [3.525]

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Dobšice, Za Sokolovnou 9,Dráteník PUB
          heckler
          Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
          2023-07-11, 07:09
        • darekd
          Moon Lark, Deepness
          darekd
          Porter Bałtycki

9% alk. Na puszce brak zawartości ekstr.

Według strony www (która czasami podaje inne informacje niż na etykietach)
          ma 22% ekstr.

https://moonlark.pl/beers/deepness

Aromat - wyraźniejsza gorzka czekolada, nieco suszonej śliwki...
          2024-12-03, 01:10
        • Daray
          Brak wyraźniej fermentacji po 48h
          Daray
          Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
          2023-03-13, 20:01
        • VidiBob
          Piana a brak wyraźnej fermentacji
          VidiBob
          Dzień dobry,
          zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
          2022-05-19, 14:36
        • AaLeX
          Van Pur, Leon Steiner Lager
          AaLeX
          Piwo warzone dla Kauflanda przez browar w Rakszawie (kod LE). Barwa złota, piana znikła w 5 sekund nic nie zostawiając. Zapach metaliczny. Smaku brak. Woda. Piwo ma 4% alkoholu. Czy w tej Rakszawie ktoś to kontroluje w ogóle? Pić mi się chciało, 1,5zł kosztowało, rolę spełniło, ale piwem...
          2022-03-11, 14:44
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...