Wąsosz, Sean

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Derbeth
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.04
    • 337

Ocena z ARTomatu

Kolor: czarny, nieprzejrzysty [5]
    Piana: gęsta, obfita, spora warstwa zostaje do samego końca - zasługa azotu [5]
    Zapach: palony, średnio intensywny [4]
    Smak: palony, ziemisty, zero słodyczy, za to czuć przyjemną goryczkę; piwo jest lekkie, może nawet odrobinę wodniste, ale moim zdaniem działa to na plus, bo piwo chociaż mocno wytrawne nie męczy i dobrze się je pije [4.5]
    Wysycenie: niskie, bardzo odpowiednie [5]
    Opakowanie: nie oceniam - piłem lane; pomysł z wąsami uważam za świetny [5]
    Uwagi: Lany w MultiQlti w Krakowie. Bardzo dobry stout, nie wiem, czy oceniłbym go równie wysoko, gdyby nie był podawany na azocie, ale póki co mam zamiar jeszcze do niego wracać.

Moja ocena: [4.45]

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
      Piana: Nawet zaraz po nalaniu jest tylko obrączka, a wkrótce potem znika zupełnie. Fatalnie. [1.5]
      Zapach: Wyraźna czekolada oraz palony słód. Zapowiada się cąłkiem nieźle... [4]
      Smak: ...ale w smaku rozczarowanie. Ciemnych słodów jest tu sporo i piwo jest zbyt kwaskowe. Treściwość w porządku. Brakuje mi bardziej wyrazistej kawy i czekolady. Kwasek i cierpkość zabijają przyjemność degustacji... [3]
      Wysycenie: Zbyt niskie, piwo staje się cierpkie nawet pod koniec objętości 250 ml. [2.5]
      Opakowanie: Spójne dla linii 'piwo z wąsem'. [4]
      Uwagi: Pytałem się chłopaków w Hopsters jak długo podłączone jest to piwo, ale wyszło na to że 3 dni. Więc po stronie lokalu raczej jest w porządku...

Moja ocena: [3.325]
      Attached Files
      Last edited by docent; 2014-10-07, 13:25.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• mrmaki
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.08
        • 25

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny, czarny, wręcz asfaltowy. [4.5]
        Piana: Dosyć słaba. Początkowo drobnopęcherzykowa, gęsta, z czasem pojawiają się średniego rozmiaru pęcherze. Szybko opadająca do niewielkiej warstwy na powierzchni. Lacing jako taki się pojawił lecz szału nie ma. [3]
        Zapach: Lekko kawowy. Wyczuwałem lekkie nuty słodkiego karmelu. Taka gorzka czekolada z mlekiem. [4]
        Smak: Świetny stoutowy smak. Przypalona skórka od chleba w połączeniu z paloną kawą. Nic dodać, nic ując. [5]
        Wysycenie: Wysokie, za wysokie dla stylu ale nie jest to jakiś wielki problem. [4]
        Opakowanie: No tu jak zwykle z browarem Wąsosz szału nie ma. Słaba odklejająca się etykieta. Brak dedykowanego kapsla, aż ciężko jest znaleźć sporo plusów. Chociaż jeden znalazłem, dobrze opisane piwo na kontretykiecie. [2.5]
        Uwagi: Świetne piwo, warte wypicia kolejnego. Tylko ta etykieta...

Moja ocena: [4.25]
        India Pale Ale - recepta na dogodne życie

Comment

• melor
          • 2006.04
          • 364

aromat: porterowy, kawowy
          kolor: czarny
          piana: mała
          smak: palony, kawowy, lekko słodki. nie jest wytrawny jak np. Dobry wieczór. Smakuje jak słaby porter. Jest trochę słodkie, bo to w końcu 5% z 13°. Nasycenie niskie do średniego. W smaku dominuje paloność, ale nie jest intensywna. Łatwo się pije. Goryczka raczej niska. Piwo jest w porządku. Pijalne. Nawet dobre. Szósteczka się należy.
          6/10

Comment

• Kiezmar
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2014.09
            • 53

Ocena z ARTomatu

Piana: Kremowa, drobna - niestety niska i nietrwała. Choć pozostawiła po sobie koronkę. [3.5]
            Zapach: Zboże, czekolada i paloność. [4]
            Smak: Głównie czuć kawę zbożową. Do tego lekka i krótka goryczka (ledwo wyczuwalna). Niskie wysycenie sprawia, że jest dość gładkie. Można też wyczuć czekoladę/kakao, czy też delikatną kwaskowość. Pije się całkiem nieźle. [4]
            Wysycenie: Niskie, według mnie odpowiednie. [4.5]
            Opakowanie: Projekt całkiem znośny, ale wykonanie? Naklejki krzywe, kontra oderwana. Wykonanie tragiczne. [3]
            Uwagi: Warka do 15 czerwca 2015. Piwo zaklasyfikowałbym jako poprawne...
            Piwo w ogóle nie odpowiada opisowi na kontrze ale to tak na marginesie. Nie było ani kożuchu piany ani goryczki.

Moja ocena: [3.975]

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: czarna magia, jest dobrze [5]
              Piana: ciemnobeżowa, dość zwarta choć opada w zauważalnym tempie, osadza sie na szkle drobniutkimi plamkami [3.5]
              Zapach: słaby, dość miły, paloność i karmel [3.5]
              Smak: w miarę pełne i treściwe, wytrawnośc mocna, palonośc, tak samo mocno palona kawa, w tle minimalnie gorzka czekolada i leciutkie aromaty owocowe, gdzież daleko w tle goryczka, tez bardziej palona niz chmielowa [4]
              Wysycenie: troszkę za duże [4]
              Opakowanie: coraz bardziej przemawia do mnie seria wąsaczy, gładki kapsel [4.5]
              Uwagi: fajne piwo, warte powrotu

Moja ocena: [3.85]
              Attached Files
              Last edited by becik; 2014-10-15, 21:31.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• MaKr
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.03
                • 34

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. OK. [5]
                Piana: Pojawia się cieniutka i błyskawicznie znika. Koronki brabanckiej brak. Z etykiety wynika, że powinien być kożuch kremowej piany. Niestety nie stwierdzono. Najsłabszy element piwa, ale jakoś po tym płakać nie będę. [2]
                Zapach: Tu już wszystko na miejscu. Trochę czekolady, trochę kawy, suszone śliwki. Może mogłoby być intensywniej, ale jest naprawdę OK. [4.5]
                Smak: Rewelacja. Wszystko to co w zapachu, tylko tak 5 x więcej. Troche palonej goryczki kawowej i lekka kwaskowość. Świetny zbalansowany stout. Za sam smak należy się ocena 4 może 4,5 , lecz podwyższam za ekstremalną pijalność (tutaj powinno być 6) daję 5. [5]
                Wysycenie: Bardzo, bardzo niskie, tak jak lubię. SUPER. [5]
                Opakowanie: Butelka D... nie urywa, ale też nie o to chodzi. Informacje. wszystkie są [3.5]
                Uwagi: Rewelacyjny Dry stout. Mega sesyjne piwo, do picia litrami. Wydaje się, że sączyłem pomału, a po 2 minutach butelka i szklanka były suche. Super!

Moja ocena: [4.45]

Comment

• Pess09
                  • 2013.12
                  • 284

Kolor: Czarny i nieprzejrzysty [5]
                  Piana: Niestety bardzo niska, szybko opadła do cieniutkiej warstwy i nie oblepia zbytnio szkła [3]
                  Zapach: Wiele aromatów przy czym żaden nie wybija się przed szereg. Kawa, karmel, słodka czekolada i lekka wytrawność.[4]
                  Smak: W smaku wytrawność i kwaskowość jest już dużo bardziej zauważalna. Goryczka jest na dobrym poziomie i zostaje w ustach na długo razem z posmakiem kawy. Pije się bardzo przyjemnie. [4.5]
                  Wysycenie: Na normalnym poziomie [4.5]
                  Opakowanie: Dosyć charakterystyczne ale raczej nie skupia na sobie wzroku w sklepie z 300 piwami na półce. [3.5]
                  Uwagi: Bardzo pijalne piwko i mimo swojej lekkiej wytrawności pije się bardzo przyjemnie

Comment

• PoprostuBartosz_pl
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2014.09
                    • 13

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny brąz, jakieś tam prześwity pod światło. [4.5]
                    Piana: W sumie brak, mierząc według "stylu" dam dwa, normalnie dałbym 1 [2]
                    Zapach: Bezpłodny. Słabo czuć jakąś tam nutę czekolady gorzkiej i pumpernikla. [2]
                    Smak: Bezpłodny również. Gorzki, wytrawny choć słabo. Wodniste. Steve z Wąsosza mi smakował i uważam go za godnego reprezentanta stylu, ale "Szon" słabiutki. [3]
                    Wysycenie: Odpowiednie. [4]
                    Opakowanie: Rozumiem minimalizm i to doskonale jako grafik, ale nie. Do tego ta pseudo hipsterka. Słabo. [2]
                    Uwagi: Nie do powtórzenia. Żałuję, bo wziąłem go na próbę zamiast nowych podróż kormorana - wędzonego koźlaka.

Moja ocena: [2.625]

Comment

• von_scheisse
                      • 2012.02
                      • 488

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ciemnobrunatna, w snifterze nieprzejrzyste. [4.5]
                      Piana: Piana bardzo słaba, szybko prawie całkowicie zanika. [2]
                      Zapach: Czekoladowy, likierowy, średnio intensywny, nut palonych za bardzo nie czuć. [3.5]
                      Smak: Bardzo czekoladowe, słodkawe, pełne, gładkie (to pewnie przez niskie nagazowanie). Paloność na drugim planie. Lekko kwaskowe, goryczki bardzo niska. [4]
                      Wysycenie: Niskie. [4.5]
                      Opakowanie: Etykieta bardzo prosta, wręcz ascetyczna, ale wystarczająco czytelna. Wszystkie potrzebne informacje są na etykiecie i na kontrze. Ogólnie projekt może być, choć niczego nie urywa. [4]
                      Uwagi: Piwo pijalne, choć piłem sporo dużo lepszych stoutów.

Piwo z datą przydatności do spożycia do: 16.06.2015 r.

Moja ocena: [3.675]
                      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
                      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
                      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• grejwi
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2014.08
                        • 78

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarne i nieprzejrzyste. [5]
                        Piana: Średnia, brązowa, drobno pęcherzykowa, minimalny lacing. Szybko opada i utrzymuje się jako niska pokrywa. [3.5]
                        Zapach: Z butelki czuć paloność, a także niemal czuć kwaśność. Po przelaniu należy powiedzieć, iż aromat jest słaby i mało zachwycający. Są jakieś nuty palone, ale ciężko mi je nawet jednoznacznie scharakteryzować. [2.5]
                        Smak: Dość pełne, aksamitne, minimalnie kwaskowate. Zdecydowanie jest tutaj lepiej niż w aromacie: kawa, trochę czekolady, minimalna popiołowość. Jest też - jakby to ująć - lekko "lepkie". Goryczka niska do średniej - bardzo krótka. [4.5]
                        Wysycenie: Ponad trochę ponadprzeciętne - mogło by być lekko niższe. [4]
                        Opakowanie: Proste, estetyczne, wszystkie info podane. Kapsel czarny. [4.5]
                        Uwagi: Warka do 09.06.2015.

Jakby w aromacie coś więcej się działo (dobrego oczywiście), to by było całkiem nieźle.

Moja ocena: [3.7]

Comment

• MiszkaSzifman
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2014.01
                          • 1

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny z lekkimi refleksami brunatnymi pod światło [4.5]
                          Piana: Dosyć skromna jak na stouta, beżowa, drobnopęcherzykowa, szybko opadająca [4]
                          Zapach: Wyczuwalne zapachy gorzkiej czekolady/kakao, trochę nut palonych i kawowych, ogółem przyjemny i delikatny [4.5]
                          Smak: Aksamitny, z dominującym smakiem kakao, wyczuwalne również smaki palone i kawy zbożowej [4]
                          Wysycenie: Niskie, typowe dla gatunku [5]
                          Opakowanie: Nie przemawia do mnie minimalizm "piw z wąsem" [2.5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [4.175]

Comment

• magicznyWladek
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2014.12
                            • 3

Ocena z ARTomatu

Piana: Po nalaniu utworzyła wysoką powłokę złożoną ze średnich pęcherzyków, lecz szybko opadła i uformowała cieniutką warstwę na obrzeżach szkła. Kolor ciemnobeżowy, stoutowy. [2.5]
                            Zapach: Paloność na pierwszym planie potem kawa, lekkie kakao oraz zboża w tle. Czuć gdzieś w oddali suszone śliwki. [4.5]
                            Smak: Palony, zbożowo-kawowy. Gładki, średnio-gorzki(gorzka czekolada), trochę wodnisty co daje dużą pijalność w połączeniu z dobrym kawowym smakiem, aczkolwiek "siedziska" nie urywa. [4]
                            Wysycenie: Jak dla mnie niesko-średnie. Jest w miarę ok. [4.5]
                            Opakowanie: Minimalistyczne, konkretne z wąsem. Czyżby to był Sean Connery? Ujmuję punkt za obiecany na kontretykiecie kożuch kremowej piany. [4]
                            Uwagi:

Moja ocena: [4.1]

Comment

• Dukat_WSI
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2015.03
                              • 781

Świetny stout jak na swoją cenę (5 zl z hakiem). Mój kumpel stwierdził: Wąsocz robi piwa za 5 zł (wtedy myśleliśmy, że inne piwa z wąsem też są w podobnej kategorii cenowej), a warzy jak kraft.

Comment

• rafalek21
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2015.04
                                • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny [5]
                                Piana: Ciemnobeżowa, niska, nietrwała [2]
                                Zapach: Paloność, kawa, karmel, średnio intensywny [4]
                                Smak: Kawa, paloność, delikatny kwasek stoutowy, lekka słodycz, niewysoka goryczka. [4]
                                Wysycenie: Niskie - odpowiednie [4.5]
                                Opakowanie: Nie dokońca podoba mi się ten błyszczący srebrny kolor, ale po za tym etykieta jest ok, pełny skład. [4]
                                Uwagi: Proste, smaczne piwo, sesyjne, przyzwoita cena.

Moja ocena: [3.875]

Comment

Przetwarzanie...
                                X