Piwo gotowe do oceny
Witnica (BOSS), Pszeniczne
Collapse
X
-
Witnica (BOSS), Pszeniczne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CzarnaMagia Wyświetlenie odpowiedzidzieki
Ja oznacze je napisem-NIE PIJ TEGO WIECEJ...
Wodniste,brak smaku i zapachu typowego dla tego gatunku... Barwa metna ale niby nie filtrowane wiec wybaczam...
Brak tego "czegos " co lubie w pszeniczniaku....Rozczarowanie.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladożółty, mlecznomętny. [4]
Piana: Biała, sztywna, wysoka, bardzo drobna, ale dla pszenicy mogłaby być trwalsza. [3.5]
Zapach: Dominuje słód i grejpfrut, w dalekim tle banan i goździki. Z czasem banan rośnie w siłę. [3.5]
Smak: Słód i banan, w tle dość chropawa goryczka z posmakiem grejpfruta, coś jeszcze tu jest... [3.5]
Wysycenie: Średnie jak dla pszenicy. [4]
Opakowanie: Całkiem fajne, nie przerzeźbione, czytelne, kapsel browaru, mnie się podoba . [4]
Uwagi: Generalnie to nie jest zła pszenica, ale parę rzeczy trzeba by doszlifować...
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny,przybrudzony żółty. Spora ilość drożdżowego osadu. [3.5]
Piana: Pierwsze dwa nalania były ze słabiutką pianą (właściwie były to marne obrączki z wielkimi prześwitami w środku),natomiast zawartość trzeciej dolewki,którą dobrze wybełtałem była ładna i trwała w postaci białej,centymetrowej,gruboziarnistej kołderki. W takiej formie pozostała do samego końca. Kilka małych plamek pozostało na szkle. [2.5]
Zapach: Banany,goździki,lekka zbożowość i drożdże...guma balonowa. [3.5]
Smak: Grejpfruta,goździków,słodów,lekko drożdżowe akcenty...oraz niewielka goryczka. W smaku dominuje kwasek z grejpfrutem,goździkami i chmielową goryczką,natomiast brak było charakterystycznego bananowego smaku. Piwo nie było wodniste. [3.5]
Wysycenie: Trochę ponad średnią,w sumie mogłoby być lepsze. [3]
Opakowanie: Zwyczajna brązowa,bezzwrotna butelka. Etykiety proste,ale ciekawe. Wszystkie informacje znajdują się na kontrze,ale niestety bez zawartości ekstraktu. Krawatka i główna eta przejrzyste i nieprzeładowane napisami. Kapsel witnicki. [3.5]
Uwagi: Warka do 31.01.2015,wypite 11.11'14. Nie jest źle z tym piwem,choć wymaga dopracowania.
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, żółtawo pomarańczowy [4]
Piana: Ładna drobna ale niespecjalnie trwała [3.5]
Zapach: Słód banan, trochę drożdżowy [3.5]
Smak: Na starcie słodkawe później więcej kwaskowatości i goryczka, piwo sprawia wrażenie solidnego. [3.5]
Wysycenie: OK [4.5]
Opakowanie: Prosta etykieta, dość minimalistyczna, estetyczna. Sporo informacji skład podany. Ogólnie na plus [4]
Uwagi: Nie jest to zła pszenica wybitna także nie , chętnie ją powtórzę. Zakupiona w Lidlu , warka do 19.01.15
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, mętny. [5]
Piana: Biała, drobnoziarnista, słaba. Szybko opada ale pozostawia ślady na szkle. [3.5]
Zapach: Słaby. Lekkie goździki, drożdże, śladowy banan. [3]
Smak: Goździki, lekka goryczka, średnia zbożowość oraz słodowość. Nie jest rozwodnione. [3.5]
Wysycenie: Idealne. Pasuje do stylu. [5]
Opakowanie: Nie podoba mi się ta etykieta. Plus za pełny skład. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
Comment