Reden Świętochłowice, Łan Wheat
Collapse
X
-
Comment
-
To chyba inne piwa piliśmy... Dla mnie Łan Wheat jest naprawdę świetnie nachmielony, po prostu w sam raz.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółty, dość mocno mętny [4]
Piana: bardzo wysoka, biała, szybko robią się w niej wielkie bąble, silnie oblepia szkło, trwała [4.5]
Zapach: igliwie, owoce tropikalne, cytrusy, czyli amerykańskie chmiele w akcji; lekka kwiatowowść [4.5]
Smak: goryczka trochę pozostająca, owocowość, cytryna, lekko słodkawe tło niemal całkowicie przykryte goryczką; nieco mineralny, mało treściwy [3]
Wysycenie: za duże [3]
Opakowanie: butelka bezzwrotna, podobna do NRW, kapsel browarowy, żółto-czarno-biała etykieta, są podstawowe dane, dokładny skład, sugerowana dość niska temperatura spożycia (4-7 stopni) [3.5]
Uwagi: Do 14.05.2016. Pijałem dużo lepsze american wheat (choć zapach bardzo fajny).
Moja ocena: [3.75]Comment
Related Topics
Collapse
-
21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje
....
-
Channel: Browary polskie
-
-
Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.
Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Ekstr. 12%
Alk. 5,1%
Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)
W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.
Bez filtracji i pasteryzacji
...-
2024-09-18, 17:07 -
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
-
-
Ekstr. 19%
Alk. 7,7% alk.
Aromat - kawowa paloność, czekolada
Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
Barwa - smolista
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...-
2023-12-05, 01:59 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment