Zarzecze, [Pinta] Pierwsza Pomoc
Collapse
X
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Wybitna. Biała, bardzo obfita, bardzo gęsta, bardzo trwała. Utrzymuje się przez cały czas grubą warstwą bardzo mocno oblepiając szkło.
Zapach: Trochę słodowości i lekkie, ziołowe nuty chmielowe. Czysty, przyjemny.
Smak: Treściwość średnio niska. Trochę słodowości, wyraźne, ziołowe posmaki chmielowe i średnia, ale jak na jasnego lagera/pilsa bardzo przyzwoita goryczka.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: W swojej kategorii doskonałe piwo. Lekkie, orzeźwiające, z przyjemnymi posmakami chmielowymi i zadowalającą goryczką. Do tego wybitna piana, barwa również bez zarzutu. Czego chcieć więcej od codziennego piwa? Chyba tylko połowę niższej cenyComment
-
svijany, ostravar już smakowo są dla mnie zbliżone ale dużo tańsze, wiec je pijam najczęściej, zwłaszcza latemOstatnia zmiana dokonana przez RobertK; 2014-10-07, 19:28.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty z lekka opalizacją. [4.5]
Piana: Obfita, średnio zbudowana, trwała, zdobi szło. [4]
Zapach: Dość intensywny, głównie słodowy z wyczuwalnymi akcentami chmielowymi. [4]
Smak: Tu na pierwszym planie chmiel dopiero potem delikatna słodowość. Goryczka na idealnym poziomie z czasem trochę garbnikowa. Nieźle pijalne. [4]
Wysycenie: Średnio wysokie. [4.5]
Opakowanie: Pintowe, całkiem ładne. Oczywiście jest pełen skład. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 18.03.2015.
Moja ocena: [4.075]Comment
-
Bardzo dobry pils, spokojnie może konkurować z wieloma czeskimi odpowiednikami (nawet lekkim urokiem masełka).
Niestety, mając na półce kilka porównywalnych dziesiątek i jedenastek w cenie poniżej 4 zł, nie spodziewam się sięgać po PP częściej.Comment
-
Piwo codzienne to piwo dla każdego na co dzień. Jeżeli ktoś zarabia 1200 netto na miesiąc i czasem wypije 2 to wydanie 1/6 wypłaty na piwo codzienne to jest zgroza.
Piwa codzienne w Czechach kosztuję np: platan 11 - 9 koron, tambor 10 i 11 odpowiednio 10 i 11 koron, krakonos 12 kwaśnicowa z kija 17 koron w browarze. To są piwa codzienne.
Piłem PP i według mnie cena, nawet 4,99 to przegięcie. To piwo nie jest warte swojej ceny i koniec.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
No ale niektórzy uważają to piwo za codzienne. 5,80 X 30 dni = 174 PLN.
Piwo codzienne to piwo dla każdego na co dzień. Jeżeli ktoś zarabia 1200 netto na miesiąc i czasem wypije 2 to wydanie 1/6 wypłaty na piwo codzienne to jest zgroza.
Piwa codzienne w Czechach kosztuję np: platan 11 - 9 koron, tambor 10 i 11 odpowiednio 10 i 11 koron, krakonos 12 kwaśnicowa z kija 17 koron w browarze. To są piwa codzienne.
Piłem PP i według mnie cena, nawet 4,99 to przegięcie. To piwo nie jest warte swojej ceny i koniec.Comment
-
Comment
-
Według mnie najlepszy polski pils. Raczej nie porównywał bym go do perlenbachera. Czy wart swojej ceny? Prawdopodobnie nie. Dokładasz złotówkę i masz Atak Chmielu... Jeśli natomiast rozmawiamy o cenach piwa w Polsce i w Czechach: browar "U Konicka" - pils 28 Kc, AIPA 31 Kc. Nic dziwnego, że mają takie spożycie na głowęComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złote, idealnie klarowne. Końcówka lekko zmętniła piwo. [5]
Piana: Drobna, obfita, z pojawiającymi się większymi oczkami. Dość szybko opada do niewielkiego kożucha ładnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Słodowy i następnie chmielowy z lekkimi nutkami estrowymi, choć może się mi tylko wydaje. [4]
Smak: Przede wszystkim porządna goryczka po której przychodzi słodowa baza i słód pilzneński, wysoka pełnia, wytrawne, słodowa chlebowa strona piwa z fajnie pozostającą chmielową goryczką. [4.5]
Wysycenie: Średnio wysokie nie przeszkadza w piciu. [4]
Opakowanie: Bardzo fajna etykieta podoba mi się. [4.5]
Uwagi: Chyba nie wykażę się żadną oryginalnością ale tak powinien smakować polski lager.
Moja ocena: [4.275]Comment
-
Według mnie najlepszy polski pils. Raczej nie porównywał bym go do perlenbachera. Czy wart swojej ceny? Prawdopodobnie nie. Dokładasz złotówkę i masz Atak Chmielu... Jeśli natomiast rozmawiamy o cenach piwa w Polsce i w Czechach: browar "U Konicka" - pils 28 Kc, AIPA 31 Kc. Nic dziwnego, że mają takie spożycie na głowęComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, jak na porządnego lagera przystało [5]
Piana: obita, drobna, gęsta, opada w zatrważająco wolnym tempie, osadza się na szkle sporymi plackami, zostaje w szkle nawet wtedy gdy piwa już nie ma, porządna piana jak na porządnego lagera przystało [5]
Zapach: zapach słabszy, słabo wyczuwalny, chmielowo-zbożowy aromat [3.5]
Smak: pełne, treściwe, sycące, mocna fajna goryczka, w tle słodowo-zbożowe nuty, całość świetnie zbalansowana jak na porządnego lagera przystało [5]
Wysycenie: porządny lager, porządne nagazowanie [5]
Opakowanie: wszysko gra, firmowy kapsel, fajna eta [5]
Uwagi: Cóż więcej przy takim smacznym piwie trzeba? Tylko jednego, następnego lagera. Wyjątkowo smaczne lekkie, klasyczne piwo. Pinta jest jednym z niewielu browarów która potrafi robić klasyki
Moja ocena: [4.475]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-10-20, 20:38.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
do usunięciaOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-10-30, 19:44.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment