Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RobertK
Wyświetlenie odpowiedzi
Zarzecze, [Pinta] Pierwsza Pomoc
Collapse
X
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Wybitna. Biała, bardzo obfita, bardzo gęsta, bardzo trwała. Utrzymuje się przez cały czas grubą warstwą bardzo mocno oblepiając szkło.
Zapach: Trochę słodowości i lekkie, ziołowe nuty chmielowe. Czysty, przyjemny.
Smak: Treściwość średnio niska. Trochę słodowości, wyraźne, ziołowe posmaki chmielowe i średnia, ale jak na jasnego lagera/pilsa bardzo przyzwoita goryczka.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: W swojej kategorii doskonałe piwo. Lekkie, orzeźwiające, z przyjemnymi posmakami chmielowymi i zadowalającą goryczką. Do tego wybitna piana, barwa również bez zarzutu. Czego chcieć więcej od codziennego piwa? Chyba tylko połowę niższej ceny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel Wyświetlenie odpowiedziA w czym na plus się wyróżnia się to piwo na tle czeskich lagerów? Których czeskich lagerów?
svijany, ostravar już smakowo są dla mnie zbliżone ale dużo tańsze, wiec je pijam najczęściej, zwłaszcza latemLast edited by RobertK; 2014-10-07, 19:28.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty z lekka opalizacją. [4.5]
Piana: Obfita, średnio zbudowana, trwała, zdobi szło. [4]
Zapach: Dość intensywny, głównie słodowy z wyczuwalnymi akcentami chmielowymi. [4]
Smak: Tu na pierwszym planie chmiel dopiero potem delikatna słodowość. Goryczka na idealnym poziomie z czasem trochę garbnikowa. Nieźle pijalne. [4]
Wysycenie: Średnio wysokie. [4.5]
Opakowanie: Pintowe, całkiem ładne. Oczywiście jest pełen skład. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 18.03.2015.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Bardzo dobry pils, spokojnie może konkurować z wieloma czeskimi odpowiednikami (nawet lekkim urokiem masełka ).
Niestety, mając na półce kilka porównywalnych dziesiątek i jedenastek w cenie poniżej 4 zł, nie spodziewam się sięgać po PP częściej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobry pils, spokojnie może konkurować z wieloma czeskimi odpowiednikami (nawet lekkim urokiem masełka ).
Niestety, mając na półce kilka porównywalnych dziesiątek i jedenastek w cenie poniżej 4 zł, nie spodziewam się sięgać po PP częściej.
Piwo codzienne to piwo dla każdego na co dzień. Jeżeli ktoś zarabia 1200 netto na miesiąc i czasem wypije 2 to wydanie 1/6 wypłaty na piwo codzienne to jest zgroza.
Piwa codzienne w Czechach kosztuję np: platan 11 - 9 koron, tambor 10 i 11 odpowiednio 10 i 11 koron, krakonos 12 kwaśnicowa z kija 17 koron w browarze. To są piwa codzienne.
Piłem PP i według mnie cena, nawet 4,99 to przegięcie. To piwo nie jest warte swojej ceny i koniec.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel Wyświetlenie odpowiedziNo ale niektórzy uważają to piwo za codzienne. 5,80 X 30 dni = 174 PLN.
Piwo codzienne to piwo dla każdego na co dzień. Jeżeli ktoś zarabia 1200 netto na miesiąc i czasem wypije 2 to wydanie 1/6 wypłaty na piwo codzienne to jest zgroza.
Piwa codzienne w Czechach kosztuję np: platan 11 - 9 koron, tambor 10 i 11 odpowiednio 10 i 11 koron, krakonos 12 kwaśnicowa z kija 17 koron w browarze. To są piwa codzienne.
Piłem PP i według mnie cena, nawet 4,99 to przegięcie. To piwo nie jest warte swojej ceny i koniec.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziAle to nie jest codzienne piwo dla alkoholików a koneserów, którzy muszą czasem oderwać się smakowo od Wild Cognac Barrel Lager IPA 111 IBUJest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Według mnie najlepszy polski pils. Raczej nie porównywał bym go do perlenbachera. Czy wart swojej ceny? Prawdopodobnie nie. Dokładasz złotówkę i masz Atak Chmielu... Jeśli natomiast rozmawiamy o cenach piwa w Polsce i w Czechach: browar "U Konicka" - pils 28 Kc, AIPA 31 Kc. Nic dziwnego, że mają takie spożycie na głowę
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złote, idealnie klarowne. Końcówka lekko zmętniła piwo. [5]
Piana: Drobna, obfita, z pojawiającymi się większymi oczkami. Dość szybko opada do niewielkiego kożucha ładnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Słodowy i następnie chmielowy z lekkimi nutkami estrowymi, choć może się mi tylko wydaje. [4]
Smak: Przede wszystkim porządna goryczka po której przychodzi słodowa baza i słód pilzneński, wysoka pełnia, wytrawne, słodowa chlebowa strona piwa z fajnie pozostającą chmielową goryczką. [4.5]
Wysycenie: Średnio wysokie nie przeszkadza w piciu. [4]
Opakowanie: Bardzo fajna etykieta podoba mi się. [4.5]
Uwagi: Chyba nie wykażę się żadną oryginalnością ale tak powinien smakować polski lager.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kwachoo Wyświetlenie odpowiedziWedług mnie najlepszy polski pils. Raczej nie porównywał bym go do perlenbachera. Czy wart swojej ceny? Prawdopodobnie nie. Dokładasz złotówkę i masz Atak Chmielu... Jeśli natomiast rozmawiamy o cenach piwa w Polsce i w Czechach: browar "U Konicka" - pils 28 Kc, AIPA 31 Kc. Nic dziwnego, że mają takie spożycie na głowę
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, jak na porządnego lagera przystało [5]
Piana: obita, drobna, gęsta, opada w zatrważająco wolnym tempie, osadza się na szkle sporymi plackami, zostaje w szkle nawet wtedy gdy piwa już nie ma, porządna piana jak na porządnego lagera przystało [5]
Zapach: zapach słabszy, słabo wyczuwalny, chmielowo-zbożowy aromat [3.5]
Smak: pełne, treściwe, sycące, mocna fajna goryczka, w tle słodowo-zbożowe nuty, całość świetnie zbalansowana jak na porządnego lagera przystało [5]
Wysycenie: porządny lager, porządne nagazowanie [5]
Opakowanie: wszysko gra, firmowy kapsel, fajna eta [5]
Uwagi: Cóż więcej przy takim smacznym piwie trzeba? Tylko jednego, następnego lagera. Wyjątkowo smaczne lekkie, klasyczne piwo. Pinta jest jednym z niewielu browarów która potrafi robić klasyki
Moja ocena: [4.475]Last edited by becik; 2014-10-20, 20:38.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
do usunięciaLast edited by becik; 2014-10-30, 19:44.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment