Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ravf
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Żywiec APA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgaszony złoty, śladowo zmętniony. [4]
Piana: Białokremowa, wysoka, całkiem trwała i sztywna. [4]
Zapach: O, kurde, głównie trawa i inne zioła, może jakieś tło słodowe...? [3.5]
Smak: Cierpka goryczka, znowu kojarząca mi się z trawą, w kierunku szczypioru, stonowana, delikatne tło owocowe - naprawdę daje radę . [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, OK. [4]
Opakowanie: Co tu dużo pisać - opakowaniowa pierwsza liga, choć może jednak jeszcze nie Liga Mistrzów... [4.5]
Uwagi: Heniek rzucił amerykraftom rękawicę - będę kibicował, a jak opodal spotkam ZAP-ę, se kupię .
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel Wyświetlenie odpowiedziNa końcu reklamy pisze "edycja limitowana". Cóż to może oznaczać?
PS. jest napisane, a nie pisze
PS2. Na etykiecie też widnieje taki napis.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Klatak Wyświetlenie odpowiedziTo znaczy to samo co z Białym, Bockiem i Marcowym. Obecnie limitowana a za pół roku, po "błaganiach" klientów trafi łaskawie do stałej sprzedaży. No chyba że miało by to być nieopłacalne w co wątpię, bo piwo jest przyzwoite i nareszcie wspomagane kampanią reklamową.
PS. jest napisane, a nie pisze
PS2. Na etykiecie też widnieje taki napis.
Jest nowa warka z datą 28.05.2015. Też przyzwoite ale aromat słabszy.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujas Wyświetlenie odpowiedziZ kolei na Rupniewskiego, po zadaniu pytania, czy otrzymam to piwo, usłyszałem:
"To jabłkowe? Tak, jest ostatnia butelka"
Last edited by kosher; 2014-12-10, 21:24.
Comment
-
-
Wczorajszy dialog ze sklepu, ochraniarz i ekspedientka:
- piłeś ?
- nie, ale słyszałem, że straszenie nie dobre.
Dzisiejszy z pijalni Warki, ja i barmanka:
- smakuje Pani?
- nie ale z sokiem z marakui bardzo dobre
- strasznie zimne to piwo
- przecież piwo się zimne pije, zresztą żywiec tak ustawia lodówkę a oni CHYBA wiedzą co robią
Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pani z Warki nie raczyła przeczytać etykiety, jakoś mnie to nie dziwi.
Ja z kolei byłem w pijalni Warki jak jeszcze nie było zapowiedzianego ŻAPA w butelce. Pytam się Pana czy mają takie piwo. A co to? Nie słyszałem! No to ja mówię że nowość i że warzona w Cieszynie i testowo tylko w kegach. Pan zrobił minę jak by nie wiedział co to browar w Zamkowy i konwersacja się skończyła.
Comment
-
-
Wypiłem i nie jestem zachwycony. Takie sobie - mocno wygładzone, poprawne i grzeczne. Nie jest złe bo jest goryczka, jest lekka amerykańka chmielowość ale całość wodnista i mało wyrazista. Do Pacyfika z Artezana nie ma startu, AJPA z Pinty też lepsze. Ale na grilla latem jeszcze kupię.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Z tym jabłkiem musi być coć na rzeczy. Kupiłem koleżance z pracy (tyskopijaczka) Stwierdziła, że faktycznie to piwo było jakieś inne to najbardziej pamięta, że pachniało jabłkiem (nie była w stanie określić czy zielonym importowanym, antonówką, dojrzałym czerwonym itp.)
Comment
-
-
po pierwszych próbach wystawiłbym żapie trzy z plusem
kolejne podejścia przekonują mnie do obniżenia oceny
właściwie poza zapachem piwo się, wg mnie, nie broni
a raczej nie wyrasta niczym ponad koncernową normę
jak będzie szeroko dostępne, pewnie z braku laku łyknę
raz czy drugiveni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwszy raz próbuje w tym miejscu (forum) ocenić piwo. Bardzo dobra propozycja od Żywca, pije już z drugiej warki (pierwsza na poczatku listopada). Nie jest to jakiś biały kruk stylu, ale w cenie poniżej 4PLN , trudno o coś fajnego.
Barwa, opakowanie, zapach na 4,5
smak mogłoby być lepiej , jednak to koncerniak więc 4
Comment
-
-
smak mogłoby być lepiej , jednak to koncerniak więc 4
Comment
-
-
Myślę, że jest to bardziej oczywiste niż mogłoby się wydawać, tj. branie pod uwagę czynnika spoza samej degustacji. Przykładowo, skłonny jestem podwyższyć ostateczną ocenę, kiedy dość średnie piwo staje się dla mnie bardziej atrakcyjne dzięki stosunkowo niskiej cenie.Johnny Bonnano
Comment
-
Comment