Zamkowy, Żywiec APA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jestemowca
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.11
    • 43

Cena nieco wyższa niż ta zapowiadana, ale i tak sporo mniejsza niż w przypadku piw z browarów rzemieślniczych. Biorąc pod uwagę dużą dostępność piw Żywiec Bock, Białe i Marcowe to raczej nie się co martwić o to, że jeszcze wszędzie nie dojechało. Już za kilka dni ŻAPA powinno być wszędzie i nie ma sensu specjalnie na nie polować ani jechać gdzieś daleko tylko po to żeby kupić jedną butelkę. Chociaż rozumie, że niektórzy mają sporo ciśnienie na to żeby spróbować wszelkich nowości jako pierwsi ;-)
    Piwo Radom ;-)

Comment

• lukasrp
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.02
      • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jestemowca Wyświetlenie odpowiedzi
      Cena nieco wyższa niż ta zapowiadana...
      wyższa o 6 groszy w tym konkretnym sklepie

Comment

• jestemowca
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.11
        • 43

6 groszy? Ja coś słyszałem, że piwo miała chyba kosztować coś około 3 pln z hakiem. Ale mogę się mylić.
        Piwo Radom ;-)

Comment

• tfur
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2006.05
          • 1311

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny Wyświetlenie odpowiedzi
          Czas na wizualizację...
          taka krótka nazwa, a błąd zecerski się zmieścił
          jestem ciekaw tego piwa, ale na bielany nie jadę
          poczekam
          veni, emi, bibi

Comment

• olko
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.09
            • 40

Czas na wizualizację.
            A co powiesz po konsumpcji?

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Niech pokaże wizualizację.

Comment

• Brat_Piwny
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.01
                • 685

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olko Wyświetlenie odpowiedzi
                A co powiesz po konsumpcji?
                Z pewnym opóźnieniem zauważyłem, że zostałem wywołany do tablicy.
                Moje odczucia związane z piwem są raczej obojętne. Nie wiązałem z nim wielkich nadziei, wiec mogę powiedzieć, że mnie nie zawiodło. Po prostu kolejna propozycja GŻ w stylu Białego, Marcowego, Bocka. Zakupione, wypite, etykieta zabezpieczona i wszystko…
                P.S. Kolejnej wizualizacji nie będzie

Comment

• lukasrp
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2014.02
                  • 26

Z pewnym opóźnieniem zauważyłem, że zostałem wywołany do tablicy.
                  Moje odczucia związane z piwem są raczej obojętne. Nie wiązałem z nim wielkich nadziei, wiec mogę powiedzieć, że mnie nie zawiodło. Po prostu kolejna propozycja GŻ w stylu Białego, Marcowego, Bocka. Zakupione, wypite, etykieta zabezpieczona i wszystko…
                  P.S. Kolejnej wizualizacji nie będzie
                  jeśli człowiek, który ma wypite prawie 400 różnych piw nie mówi "kiepskie" to może nie jest źle.
                  zauważyłem, że jeszcze żaden bloger/vloger ani nikt z mocno aktywnych na tego typu forach nie ocenił "złe, kiepskie itp."
                  może trochę wstyd powiedzieć "całkiem dobre" - żarcik taki

Comment

• PiwoszTwardy
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.04
                    • 636

Nawet więcej niż "całkiem dobre" .
                    To piwo to nie żarty ....

Comment

• lukasrp
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.02
                      • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwoszTwardy Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nawet więcej niż "całkiem dobre" .
                      To piwo to nie żarty ....
                      macie w Piwoszu ?

Comment

• PiwoszTwardy
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2013.04
                        • 636

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukasrp Wyświetlenie odpowiedzi
                        macie w Piwoszu ?
                        Jeszcze nie, ale firmowa lodówka Żywca stoi, przedstawiciel firmy do sklepu zagląda, tak więc, jak ktoś wcześniej powiedział - to tylko kwestia czasu

Comment

• pukko
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2010.08
                          • 33

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
                          taka krótka nazwa, a błąd zecerski się zmieścił
                          jestem ciekaw tego piwa, ale na bielany nie jadę
                          poczekam
                          A gdzie ten błąd zecerski?

Comment

• lukasrp
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2014.02
                            • 26

Przyglądam się różnym forom i blogom/vlogom w temacie ŻAPA i zaobserwowałem u niektórych niepokój o to, co będzie z Craftem po wejściu na rynek Żywiec APA ? Głosy są różne, a ja jako nowicjusz-amator powiem wam, że się rozwinie, choć z małym ale...
                            Mam nadzieję, że to piwo jest OK., niech nawet nie jest Super, ale niech jest OK.
                            Jak w takim przypadku zachowa się rynek – moim zdaniem – bardzo prosto: część osób, które dziś jak ja kupują piwo z Browarów Kontraktowych gdy wieczorkiem poczuje ochotę na piwo, nie będzie jeździć do specjalistycznego sklepu 5 – 10 km, tylko kupi pod blokiem APA z Żywca, no i Craft mniej sprzeda. Jednak wiele osób po spróbowaniu powie „Oooo... piwo może smakować inaczej, ta goryczka jest fajna” i poszukają czegoś innego i Craft zyska.
                            Moim zdaniem będzie tak, że mimo iż wiele osób często zamiast „wybrać się po Craft” kupi ŻAPA, to jednak w pewnej (mam nadzieję –dużej) grupie konsumentów Żywca APA pojawi się chęć sięgnięcia (nawet od czasu do czasu) po „inne” piwo i tu efekt skali „zrobi robotę” cytując Klasyka .
                            Gdzie to ale... ciężej będzie wystartować nowemu, małemu browarowi, jeśli jego piwo będzie średnie – bo po jakie licho dać 7-8 zł za podobne do Żywca APA piwo? No ale i tu jest plus – będą się musieli Craftowcy starać – bo jeśli nie czuć różnicy, to po co przepłacać?

Comment

• pukko
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.08
                              • 33

Dużo zależy od tego po co, kto pije - to się wydaje kluczowe.

Comment

• lukasrp
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2014.02
                                • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pukko Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dużo zależy od tego po co, kto pije - to się wydaje kluczowe.
                                pewnie też, mogę napisać jak to jest u mnie - bardzo lubię Red AIPA i jak mam ochotę w sobotni wieczór "podelektować się" piwem to je kupię i sobie powolutku sączę, ale też bywam na grillu i tam taka ŻAPA może być super rozwiązaniem.
                                a nawet jak chciałbym się lekko wstawić to wolałbym to zrobić czymś innym niż Carlsberg

Comment

Przetwarzanie...
                                X