Zamkowy, Żywiec APA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KDWG
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.03
    • 143

Tak jest, jak się szukało w zakładce "Żywiec" zamiast sprawdzić jeszcze w "Zamkowy". Żeby było zabawniej, wystarczy spojrzeć na górę tematu, w którym piszemy .
    Last edited by KDWG; 2014-12-04, 18:27.
    So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment

• titan
      • 2014.08
      • 122

Ocena z ARTomatu

Kolor: herbata z cytryna, delikatnie metne [4]
      Piana: ladna drobno pecherzykowa, oblepia szklo, ale szybko opada tworzac koronke [3.5]
      Zapach: cytrusowy, żywiczny, w miare intensywny, cos jeszcze czuc, ale nie jestem w stanie okreslic [4]
      Smak: goryczka odpowiednia dla APA - srednia niezalegajaca, zywiczne, ale troche zbyt wodniste [3]
      Wysycenie: umiarkowane, moze zbyt slabe [3.5]
      Opakowanie: ładne, ogolnie zywiec ma ladne opakowanie, butelka z wyfrawerowanym logiem żywca, dedykowany kapsel, ladna zielonkawa etykieta ze zlotymi i bialymi napisami [4]
      Uwagi: Jak na koncerniaka to bardzo dobrze, po rzemieślinczym APA spodziewalbym się czegoś wiecej, no ale i cena była by prawie dwa razy wieksza.

Moja ocena: [3.525]

Comment

• Wujas
        Gość
        • 2014.11
        • 267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pukko Wyświetlenie odpowiedzi
        Jest też w Piotrze i Pawle w BDG przy Grzymały. Data ważności do 15.04.2015, dms-u brak.
        Z kolei na Rupniewskiego, po zadaniu pytania, czy otrzymam to piwo, usłyszałem:
        "To jabłkowe? Tak, jest ostatnia butelka"

Comment

• pukko
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.08
          • 33

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujas Wyświetlenie odpowiedzi
          Z kolei na Rupniewskiego, po zadaniu pytania, czy otrzymam to piwo, usłyszałem:
          "To jabłkowe? Tak, jest ostatnia butelka"

Dobre Wujas, zielone jabłuszko zakodowało się w głowach Polaków. A przy okazji. Jak sądzicie, czy może skądś wiecie, da się takie piwo jak APA uwarzyć w technologii HGB?

Comment

• Mocho
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2014.01
            • 92

a dlaczego by nie? robisz AIPA, lejesz wode i jest APA
            Last edited by Mocho; 2014-12-05, 22:36.

Comment

• Myszon007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.02
              • 1208

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
              Nawet w TV reklama się pojawiła .
              https://www.youtube.com/watch?v=KxtYc3tJbGY
              ♪♫

Comment

• Wujas
                Gość
                • 2014.11
                • 267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mocho Wyświetlenie odpowiedzi
                a dlaczego by nie? robisz AIPA, lejesz wode i jest APA
                Biorąc pod uwagę, że Żywiec uwarzył najpierw AIPA, które jednak postanowiono zastąpić APĄ - jest całkiem możliwe, że właśnie tak się ta produkcja odbywa.

Na poprzedniej stronie ktoś pisał, że piwo do dostania w Auchanie za 2,5 PLN - potwierdzi ktoś? W 3 sklepach, w jakich to piwo mogę kupić cena nie spada poniżej 4,5 + kaucja, a nie chce mi się grzać do Auchana. Zbyt piękne i niewiarygodne.

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6446

Możesz w niektórych marketach kupić zestaw czwórki żywieckiej za 12 zł...
                  Jest tam też APA...

- wypadnie piwko po 3 złote... szalejcie.... hhehhheeh

...tylko że APA jest tylko jedna... bo reszta to niewypały x3

decyzja osobista

Comment

• WojciechT
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2012.09
                    • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dwa razy w ciągu reklamy powtarzają słowo "niepowtarzalny". Raz niepowtarzalny jest smak, z drugim razem kolor. Straszna ta korpomowa. Poza tym jeśli jest niepowtarzalny, to znaczy, że kiepskich tam mają piwowarów...

Comment

• yoda79
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2013.01
                      • 861

W kerfurach w Warszawie jest po 4 zł; nie kupilem, złocisza wolę dorzucić i marcowe z Kormorana kupić.
                      Co nie zmienia faktu, że piwo chyba schodzi, skoro coraz więcej go na rynku widać.

Comment

• barsliw
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2013.08
                        • 289

W którym Carrefourze w Warszawie widziałeś ?

Comment

• yoda79
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.01
                          • 861

Na Wileniaku. Stoi na dole, pod Kormoranami.

Comment

• Ravf
                            • 2013.06
                            • 264

Początkowo chciałem ocenić z ARTomatu ale widzę, że nie ma to sensu. Do koloru i piany nie mam zastrzeżeń, natomiast co do zapachu... Praktycznie go nie ma, jest jakiś minimalny chmiel ale nie zgadłbym, że amerykański. W smaku troszkę lepiej, jest średnio-niska goryczka o cytrusowym charakterze ale w zasadzie to wszystko, później tylko jakiś minimalny cytrusowy posmak. Wysycenie średnie jednak wolałbym niższe. Opakowanie w stylu ostatnich nowości z Żywca, tym razem w zielonej tonacji, OK. Warka do 29.04.2015.

No cóż, dla koneserów euro-lagerów, na początek ujdzie. Tak samo na piwnych pustyniach ale jak ktoś pił chociażby Jankesa z Lwówka i mu smakował to tu będzie rozczarowany. Jeśli wyjdzie nowa warka i opinie będą przychylne to dam mu drugą szansę ale póki co wracać nie zamierzam.
                            Last edited by Ravf; 2014-12-07, 02:30.

Comment

• Puszek_72
                              • 2012.02
                              • 269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny bursztyn ciutke mętnawy [4]
                              Piana: Szybko się redukuje do cienkiej warstwy, trochę brudzi szkło [3.5]
                              Zapach: Po otwarciu czuć wyraźnie chmiel ale spodziewanych cytrusów niewole bardziej żywiczny [3.5]
                              Smak: Smak dość pusty, leki grejpfrut wyczuwalny goryczka bardziej trawiasta. Goryczka pozostawia mało przyjemny posmak. [3]
                              Wysycenie: Troszkę za niskie [3.5]
                              Opakowanie: Dużo informacji jest pełen skład duży plus, tłoczona butelka dedykowany kapsel pełen profesjonalizm. Odcień zieleni mi strasznie pasuje [4.5]
                              Uwagi: Przeciętne piwo, wiele rzeczy do poprawki. Ale ogólnie dobry prognostyk koncern upuszcza APA. Plus że jest

Moja ocena: [3.375]

Comment

• TomN
                                • 2013.03
                                • 106

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ravf Wyświetlenie odpowiedzi
                                Praktycznie go nie ma, jest jakiś minimalny chmiel ale nie zgadłbym, że amerykański.
                                Poważnie? Jak dla mnie, to nie jest to inwazja aromatu jak w Jankesie, ale czuć wyraźnie chmiel i nie ma żadnej wątpliwości, że to amerykańce.

Comment

Przetwarzanie...
                                X