Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Żywiec APA
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziW Leclerku na Jutrzenki jest to piwo w promocji za 3,29, ale kto komu zabroni być bogatym i wydawać na to piwo 4,69
Comment
-
-
Polskim Busem do Rzeszowa !
2,99zł zapłaciłem i nie pobrali kasy za kaucję :] wyszło prawie w cenie Brackiego, którego u nas brak
Tylko nie oferować mi tu wymiany barterowej
Comment
-
-
Jeśli to piwo to APA to Toporek to Imperial APA (tak wiem, to żadne pejlejl). Słabe piwo, amerykańce na granicy wyczuwalności, niska, tępa goryczka, piana oblepia szkło, cieniutka warstwa na całej powierzchni piwa po około 15 minutach.
W cenie 4,59 to jakieś kosmiczne nieporozumienie.
Comment
-
-
Kupiłem, schłodziłem, wypiłem. Opiszę w następnym poście.
Żartuję. Zapach świetny, jak trzeba. Tym większy dysonans smakowy, bo to piwo w zasadzie nie ma goryczki! Trochę zbyt duże wysycenie, lekkie owocowo-chlebowe posmaki, wchodzi bardzo dobrze, gasi pragnienie.
A teraz najważniejsze. Jeśli dorwę poniżej 4 zeta, będzie moim wyborem w ramach tzw. piwa codziennego, czyli lagera pod kolację - choć brak spełnienia obietnicy, jaką niesie ze sobą zapach, jest frustrujący. W okolicy piątaka jednak nie, wolę dołożyć do rewolucjonisty. Zwłaszcza że bez niego ŻAPA by nigdy nie powstała, więc choć płacę i płaczę, to jednak razem na jednej gałęzi siedzimy.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, miodowy delikatnie zmętniony [3.5]
Piana: jasna, początkowo obfita z drobnych pęcherzy, z czasem opada z widocznymi "dziurami" do minimalnej warstewki [3.5]
Zapach: Goryczkowy - owoce typu brzoskwinia i cytrusy [3.5]
Smak: Nieco plaski z lekko zalegająca goryczką. Owocowość gdzieś uleciała. [3]
Wysycenie: Wysokie, podbija efekt goryczki [4.5]
Opakowanie: Klasyk - nic nadzwyczajnego [4]
Uwagi: udany eksperyment koncerniaka, choć do pierwszej ligi sporo brakuje zwłaszcza w smaku
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
-
Wcześniej wprowadzenie, a teraz recka, zgadzam się Kopyrem, że to piwo więcej zrobi dla kraftu niż mu zaszkodzi no i wcale nie jest miażdżone w recenzji jak tu niektórzy pisali, dobre piwo na start piwnej przygody, na lato, na wsi, do grilla, jak w sklepach bida - idealne.
Comment
-
-
Chyba za dużo spodziewałem się po tym piwie. Goryczka jest ale jakby przytłumiona, jakby nagle ktoś przestraszył się, że smak będzie za mało poprawny politycznie. Jak dla mnie to był zwykły Żywiec, ze wszystkimi tego konsekwencjami smakowymi, ale nieco bardziej nachmielony. Po połowie miałem już dosyć, ale jakoś zmęczyłem je do końca. I na razie nie mam zamiaru do niego wracać.
Comment
-
-
piana: średnio i drobno bąblowata,
zapach: cytrusowy, cytrynowy,
kolor: ładny, złoty, klarowne,
smak: przyjemna goryczka, z początku wydaje się za mała ale z czasem sie uwydatnia,
wysycenie: mogło by być ciut większe.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto, ciemny pomarańcz, lekko mętne [4.5]
Piana: Biała o średniej wielkości pęchęrzach, stosunkowo szybko opada [3.5]
Zapach: Głownie żywica oraz cytrusy, mango itp [4]
Smak: Niezbyt wyraźne cytrusy, mango, żywica, sosna a na koniec wyczuwalna goryczka jednak zbyt delikatna jak na APA [3.5]
Wysycenie: Za wysokie, wręcz gryzące [3.5]
Opakowanie: Koncern pełną gębą no ale czemu nie skoro to koncern. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Minimalnie mętny, ni to miodowy, ni pomarańczowy, dla mnie OK [4]
Piana: Nie jest dobrze, piana jest gęsta ale opada szybko i znika prawie całkowicie [2.5]
Zapach: Intensywny, ja w tym czuję zapach brzoskwiń, może trochę czarnej porzeczki, może przypominać świeżo skoszoną trawę, czuć w tle jakiś cytrus, jeszcze dalej jakiś delikatny biszkopt. [4.5]
Smak: Na prawdę dobre piwo. Pijalne, odpowiednio intensywne w smaku, goryczka stosunkowo mocna chociaż nie dominuje, jest na odpowiednim poziomie. W smaku wyczuwalne nuty owocowe, przyjemne. [4]
Wysycenie: Odpowiednie [5]
Opakowanie: Niby proste w zamyśle i bez ozdóbek, co cenię ale wg mnie trochę za proste. Fajnie, że komponuje się w nową linię piw Żywca ale jak dla mnie trochę za bardzo przywołuje na myśl taką jakby niskocenową taniość i ten kolor etykiety... Butelka zwrotna. [3.5]
Uwagi: Całkem dobre piwo! Zarówno smak jak i zapach na prawdę dają radę. Pianka jak zwykle w przypadku koncernowych piw nie powala. Etykieta też mogłaby być porządniejsza. Generalnie jednak ze względu na dostępność w osiedlowym sklepiku na pewno jeszcze zagości w mojej szklanicy!
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
Comment