Gościszewo, Darz Bór

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Brodzislaw
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2013.09
    • 1020

Ocena z ARTomatu

Kolor: Rubinowy, opalizujący - miły dla oka [4.5]
    Piana: Biała z drobnych pęcherzyków szybko niestety opadła [3]
    Zapach: Średnio-intensywny, czuć wędzone słody i w tle karmel oraz chmielowe nuty [4]
    Smak: Wędzone słody, potem karmelowe kontrowane przez lekką goryczkę (bardziej ziołową niż herbacianą) [4]
    Wysycenie: Zbyt wysokie co czasami drażni. [3.5]
    Opakowanie: Świetny pomysł, tylko na kontrze brak info pełnego o składzie. [4.5]
    Uwagi: Dobre wędzone piwo, ale z wadami

Moja ocena: [3.925]

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żaden tam bursztyn jak deklarują na kontretykiecie. Zwyczajna zamglona miedź. [3]
      Piana: Beżowa, szybko opadła, na końcu cieniutka warstewka. [1.5]
      Zapach: Wyraźna serowa wędzonka z lekkim diacetylem w tle. Czuć też popcorn, jakoś to jednak nie przeszkadza. [4]
      Smak: Słodki, ale bez przegięcia, lekko karmelowy, mało wędzony. Goryczka niska, ziołowa. Wyczuwalny kwasek. [3.5]
      Wysycenie: Ciut za wysokie. [3]
      Opakowanie: Na etykiecie gość przypominający mojego wujka, też myśliwego polującego w mazurskich lasach. Sporo informacji na kontrze, wszystko schludnie, firmowy kapsel, ale mało ciekawy. [4]
      Uwagi: Wędzonka dużo większa w zapachu niż smaku.
      Dobre piwo. Warka 15.12.2015.

Moja ocena: [3.45]

Comment

• rafalek21
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2015.04
        • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany, klarowny. [5]
        Piana: Jasnobeżowa, średnio obfita, jednolicie drobnopęcherzykowa, szybko opada, nie zdobi szkła. [2.5]
        Zapach: Wyraźna wędzonka, karmelowa słodowość, średnio intensywny. [4]
        Smak: Solidna słodowość przypalonego karmelu, lekko po słodkiej stronie, trochę wędzonki, średnio-wysoka pełnia, umiarkowana goryczka ziołowa z lekką nutą alkoholową. [3.5]
        Wysycenie: Średnio-wysokie, może być. [3.5]
        Opakowanie: Ładna etykieta, jak inne z serii, brakuje mi tylko dokładnego składu. [4]
        Uwagi: Piwo jak najbardziej pijalne, ale jak dla mnie za mało wędzonki w smaku, za to pełno karmelowej słodowości. Warka 10.11.2016.

Moja ocena: [3.675]

Comment

• grodek
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2015.06
          • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnomiedziany, zamglony. [4]
          Piana: Bardzo niska, szybko opadła do zera. [1.5]
          Zapach: Niezbyt nachalna ogniskowa wędzonka, karmel i trochę suszonej śliwki. [3.5]
          Smak: Nieco wędzonki i delikatna słodowość. Piwo bardzo wodniste, puste w smaku. Goryczka delikatnie zaznaczona. [2.5]
          Wysycenie: Bardzo niskie, ledwie co syknęło przy otwieraniu. Chyba trafił mi się jakiś felerny egzemplarz. [1]
          Opakowanie: Etykieta niczego sobie, brak jednak pełnego składu. Brak firmowego kapsla (a był taki wcześniej), niestety złoty golas. [3]
          Uwagi: To piwo było do tej pory dla mnie średnio przyzwoitą i łatwo dostępną wędzonką. Tym razem degustacja była totalnym rozczarowaniem. Sięgnąłem po to piwo wielokrotnie, jednak tak słabej warki to jeszcze nie pamiętam. Termin do 25.03.2018.

Moja ocena: [2.775]
          604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6407

Ekstrakt 14*, alko 6.0%

Piana - na dłużej pełna warstewka.
            Lacing - trochę było.
            Gaz - średni.
            Barwa - opalizujący ciemny bursztyn.
            Aromat - wędzonka kojarząca się z wędzonym, żółtym serem.
            Smak - słodkawe, klasyczna słodowość i owocowość, Rolada Ustrzycka , lekka goryczka.

Bardzo przyjemna wędzonka
            Attached Files

Comment

• kosher
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2005.04
              • 2315

Szkoda, że tak trudno dostępne. Od wiosny nie mogę trafić w stolicy, a to naprawdę bardzo pijalna wędzonka.

Comment

Przetwarzanie...
              X