Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mrkowal
Wyświetlenie odpowiedzi
Braniewo, Braniewo
Collapse
X
-
-
-
Każdy mały, który miał odrobinę oleju w głowie właścicieli wziął na kark kontraktowca i kasę robi na tym samym co robił, tylko palca w tym nie wkłada. No może jakieś minimum musi robić, ale zmierzam do tego, że to nie jest mały browar. Skala jest dla tego ciut większa.Last edited by e-prezes; 2015-02-16, 12:24.
Comment
-
-
Taki sam on mały jak Łomża, "mały browar z wielkim piwem".
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, podoba mi się [5]
Piana: biała, średnie pęcherze, opada dość szybko, nie osadza sie na szkle [2.5]
Zapach: zakurzonej piwnicy i słodu [2.5]
Smak: w miarę pełne choć treściwości brak, smak to lekka goryczka, chmielowo-słodowy posmak, wrażenie kurzu w ustach i lekkie metaliczności, jednak mimo tego całość wypita bez większych problemów [2.5]
Wysycenie: trochę za duże, piwo czasami szczypie w język [3.5]
Opakowanie: średniej urody etykieta, specjalny kapsel do piwa [4]
Uwagi: Przeciętny pils, do wypicia na raz i do zapomnienia
Moja ocena: [2.75]Last edited by becik; 2015-02-18, 18:16.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Puszka, 22.06.15. Zielone jabłuszko do potęgi plus rozpuszczona kostka curku. Antyorzeźwiające, ciężkie, zamula, nawet po mocnym schłodzeniu pije się jak sok jabłkowy.
Butelka, 11.10.15. Lepiej, jest jak wyżej, ale pojawia się jakaś goryczka i już jest w miarę orzeźwiająco i nareszcie "piwnie." Silnie schłodzone jest ok. Treść na opakowaniu - pretensjonalna poezja gminna. Dałem 3zł. Lepiej trochę dołożyć i wypić jakiegoś Czecha.Johnny Bonnano
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość jasny, klarowny. [4]
Piana: Biała, wysoka i drobna, ale niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Słaby, głównie słodowy. [3]
Smak: Chmiel, słód i landrynkowy posmaczek owocowy, od razu budzący skojarzenia ze "śródziemnomorskim eurolagerem" z marketu gdzieś w Grecji czy innych Włoszech... [3]
Wysycenie: Średnie, może być. [4]
Opakowanie: Kapsel browaru, dość ciekawe, charakterystyczne wzornictwo, przyzwoite wykonanie. [4]
Uwagi: Ech... Szykowałem się na to piwo, jak na spotkanie z dawną niewidzianą... koleżanką - jak wygląda? czy bardzo się zmieniła? czy tak samo się uśmiecha? A tu? Ech...
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Za ile? Ale was łupią.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
U mnie zdrożało z 1,75 na 1.99. I to jest odpowiednia cena. Wiadomo, bliskość browaru ma swoje znacznie, ale taki Namysłów Pils z drugiego końca Polski jest w wiecznej promocji za 2,49.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Przeciętny pils, do wypicia na raz i do zapomnienia"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ano u mnie w monopolowym 24h za ulicą. który widzę z okna to piwo kosztuje właśnie 3,49złza butelkę.
Dlatego się nie skusiłem. Wolałem dopłacić za Perłe Porter
Za 1,99zł na bank wypiłbym choćby raz dla fotki i wyrobienie sobie opinii (lub potwierdzenia moich przypuszczeń)
Nigdzie indziej nie widziałem tego piwa w moim mieście.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, ładny. [5]
Piana: średnio wysoka, drobno pęcherzykowa, nietrwała. [3]
Zapach: średnio intensywny, słodowy. [3]
Smak: słodowy, słodkawy, pojawia się lekka nuta miodowa, goryczki brak. [2.5]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: przeciętna etykieta, ładny kapsel, na kontrze tekst o wolno dojrzewającym piwie. [3.5]
Uwagi: Przeciętne piwo, wracać do niego nie będę.
Moja ocena: [3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniejszy bursztyn. [3]
Piana: Startowa i za dłuższą chwilę niepełna warstewka. [3]
Zapach: Słód ale nie przykry. [3.5]
Smak: Słodkawe i słodowe. Mała owocowość. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Nawet spoko, ładny kapsel. [3.5]
Uwagi: Piwo raczej niczym się nie wyróżnia od koncerniaków "lagerkopilowych". Na plus jest to że nie ma smaków utrudniających zmęczenie nagazowanej zawartości flaszki. W towarzystwie Lecha, Tycha i Tatra wybiorę "to" ale nie mam takich dylematów więc może to potrwać.
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
Comment