Piwo gotowe do oceny
Bednary, Łowickie Smoked Pale Ale
Collapse
X
-
Bednary, Łowickie Smoked Pale Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, praktycznie klarowny. Dość ciemny jak na Pale Ale. [4]
Piana: Skąpa, drobno i średnio zbudowana, niezbyt trwała. [2.5]
Zapach: Dość intensywny, wędzony (szynkowy). [4]
Smak: Wyraźnie wędzone z średnią goryczką. Dość płytko odfermentowane. Dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: Średnio niskie. [4.5]
Opakowanie: Etykieta zastępcza, nie oceniam. [5]
Uwagi: Warka z datą do 01.01.2015. Wersja butelkowa z etykietą zastępczą, zakupione na PTP.
Moja ocena: [3.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, jasno bursztynowy, delikatnie zmętniony. [4]
Piana: niezbyt obfita, drobnopęcherzykowa, szybko się redukuje. [3]
Zapach: intensywna wędzonka, wyczuwalne delikatne estry owocowe i nuta słodowa. [4]
Smak: również na pierwszym planie wędzonka, na drugim także, goryczka średnia do niskiej. [4]
Wysycenie: niskie, trochę go brakuje. [4]
Opakowanie: brakuje informacji o składzie, grafika jakoś mnie nie urzeka, ale kwestia gusty, technicznie bardzo dobrze. [4]
Uwagi: warka do 26.05.2015.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Kolor: Bursztyn, klarowne.
Piana: Ładna, średnie pęcherzyki, oblepia szkło i dość długo się utrzymuje.
Zapach: Szynkowa wędzonka na pierwszym planie. W tle nutki karmelu i owoców.
Smak: Lekkie, słodkawe o owocowym charakterze. Przez całą degustacje nie daje o sobie zapomnieć wędzonka. Na finiszu średnio wysoka, długa goryczka i wyraźny palony posmak.
Wysycenie: Średnie w stronę niskiego.
Opakowanie: Brak dokładnego składu (na stronie też). Całkiem przyjemne wzornictwo.
Uwagi: Warka 26.05.15 Bardzo przypadło mi do gustu, dobrzy balans słodyczy i goryczki.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4]
Piana: Bardzo słaba, szybko opada do zera. [2.5]
Zapach: Najpierw mocna słodycz, potem chemiczno-plastikowy i na koniec masło. Masakra. [1]
Smak: Słodkawy, słodowy, plastikowy posmak, ziołowo-orzechowy posmak, goryczka piołunowa, ściągająca, nieprzyjemna. Zero wędzonki, mdłe. [1.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: W porządku, choć ta szarobrązowa barwa niezbyt zachęcająca. [4]
Uwagi: Warka do 24.05.2015. Nie wiem, czy to piwo miało infekcję, ale było paskudne. Zapach i smak odrzucający, przyciężkawa słodycz, posmak plastiku i niedobra, sucha goryczka. Ani śladu wędzenia. Ogólnie tragedia.
Moja ocena: [1.775]
Comment
-
Comment