Zamkowy, Dubbel Cieszyński

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mario_Lopez
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 991

3,99?? Toż to prawie za darmo.

A ja myślałem, że u mnie w osiedlówce jest tanio, bo kosztuje 5.

Za 3,99 to brać kartonami do leżakowania. Chyba będę musiał odwiedzić krakowskie Tesco i zobaczyć czy tam też jest takie tanie.
    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
      3,99?? Toż to prawie za darmo.

A ja myślałem, że u mnie w osiedlówce jest tanio, bo kosztuje 5.

Za 3,99 to brać kartonami do leżakowania. Chyba będę musiał odwiedzić krakowskie Tesco i zobaczyć czy tam też jest takie tanie.
      od zawsze kosztowało 3,99zł :]
      7-8zł to widziałem w knajpie za to piwo.

W moich osiedlówkach brak tego piwa, ale mam tesco niedaleko.
      Czy brać kartonami? aż tak mnie "ta belgia" nie zachwyciła :] dwa, trzy w lochy mi w zupełności wystarczy

owocnego poszukiwania i zdrów
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• boney
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.10
        • 33

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemno miedziany [4]
        Piana: W miarę sie utrzymuje [4]
        Zapach: Banan, banan i banan. W tle lekkie alko [3.5]
        Smak: Dominuje banan. Po ogrzaniu też mocno bananowe, lekko alkoholowe. [3.5]
        Wysycenie: Odpowiednie, piwo jest pijalne [4.5]
        Opakowanie: Naprawdę ładna etykieta [5]
        Uwagi:

Moja ocena: [3.7]
        W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
        Każde niepowodzenie czegoś uczy.
        Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz!

Comment

• kk43506
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.12
          • 22

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany, lekko zmętniony, na dnie butelki delikatny osad. [4.5]
          Piana: Ładnie się tworzyła, zredukowała się do 5mm warstwy, jednak dosyć trwała. Lacing średni ale jest. [4]
          Zapach: Aromaty chlebowe, melanoidyny, w tle karmel i nuty alkoholowo-winne. [3.5]
          Smak: Banan, goździki, skórka od chleba. Delikatnie grzeje w przełyk. Alkohol średnio ułożony, po pewnym czasie zaczyna przeszkadzać. Zostawia bardzo przyjemny, intensywnie bananowy posmak. [3.5]
          Wysycenie: Delikatnie za wysokie. [4.5]
          Opakowanie: Opakowanie piękne, wszystkie informacje są, kapsel dedykowany. Nie ma się do czego przyczepić, a jest się czym zachwycać. Wybitne. [5]
          Uwagi: Warka do 20.11.2015r.

Moja ocena: [3.725]

Comment

• Puszek_72
            Porucznik Browarny Tester
            • 2012.02
            • 269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brunatne [4]
            Piana: Niezbyt obfita, bardzo drobna dość szybko redukuje się dość szerokiej obręczy ale trochę brudzi szkło [3.5]
            Zapach: Przyjemny owoce,kwiatki słodycz lekki alkohol [4]
            Smak: Smak dość szorstki taki nie przegryziony, pikantność goździki, wino. Po przełknięciu grzeje [3.5]
            Wysycenie: Ciut za wysokie [4]
            Opakowanie: Dedykowany kapsel, ładna profesjonalna grafika pełna informacja - proste czytelna eleganckie [4.5]
            Uwagi: Warka do 20.11.2015, myślę że warto poleżakować kilka miesięcy

Moja ocena: [3.775]

Comment

• GreenFox
              Porucznik Browarny Tester
              • 2013.12
              • 273

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn piwo mętne [4]
              Piana: Całkiem wysoka, drobnopęcherzykowa, szybko opada z sykiem, brak jej trwałości i osiadania na ściankach [3.5]
              Zapach: Intensywny zapach bananów, gumy balonowej, trochę przyprawowości w postaci goździków, lekki karmel, alkohol, suszone śliwki, ogólnie to jest nieźle, ale jak dla mnie to brak tu Belgii - są banany i goździki, ale one raczej kojarzą się z weizenami, a nie Belgią... [4]
              Smak: Podobnie jak w aromacie, na pierwszym planie banan, estry owocowe (suszone owoce), goździki, alkohol naprawdę mocno wyczuwalny, trochę przeszkadza (rozpuszczalnikowy charakter), goryczka wyraźna, krótka, bardzo przyjemna, chociaż piwo generalnie jest dość pełne i słodkawe [3.5]
              Wysycenie: Na średnim poziomie, mogłoby być wyższe [3.5]
              Opakowanie: Zarzucano, że podobne do etykiet z Okocimia, ale ogólnie mi przyasowało, sporo informacji, całkiem estetyczne [4.5]
              Uwagi: Na pewno piwo trzeba jeszcze poleżakować, żeby zaczęło się coś dziać z tym alkoholem, który zaburza pozytywny odbiór. Druga sprawa to ten wszechobecny banan, który sprawa wrażenie, że do roboty nie zostały zatrudnione drożdże belgijskie, tylko raczej niemieckie do pszenic... Ogólnie to przypomina jak dla mnie bardziej koźlaka pszenicznego, niż belgijskiego dubbla.

Moja ocena: [3.75]

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: rubinowo-herbaciany [4.5]
                Piana: bezowa, średnie pęcherze, opada szybko do cienkiej warstwy na piwie, nie osadza się na szkle [3]
                Zapach: lekki ale przyjemny, kwiatowo-słodowy [3.5]
                Smak: pełne, treściwe, fajna goryczka pestkowo-chmielowa, pełnia smaku słodowego przemieszana z kwiatowo-owocowymi nutami, w kącikach ust przyjemnie oblepianie, całość smaczna [5]
                Wysycenie: bez zarzutu [5]
                Opakowanie: opakowanie tip top, fajna prosta etykieta, do tego kapsel [5]
                Uwagi: Bardo smaczne piwo, mi podeszło, wypiłem z przyjemnością. cena do jakości super. nie wiem czemu co niektórzy "blogierzy" uważają robienie tego typu piw przez koncerny za obciach roku....

Moja ocena: [4.25]
                Attached Files
                Last edited by becik; 2015-01-14, 17:31.
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• tristan_tzara
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2007.12
                  • 1038

W tesco są teraz za 2,95 sztuka. Aż kupiłem 2 i wrzuciłem do szafy. Zobaczymy za rok

Comment

• dlugas
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2006.04
                    • 4014

U mnie wczoraj były jeszcze po 3,99zł
                    Muszę sprawdzać kiedy obniżą

czekam tylko na taką cenę jak u Ciebie i kupuje kilka sztuk

kartonów stoi nadal prawie tyle samo jak na "premierze" :]
                    Last edited by dlugas; 2015-01-14, 17:52.
                    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• tristan_tzara
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.12
                      • 1038

Jakby ktoś potrzebował, to chodzi o łódzkie tesco na pojezierskiej.

Comment

• Mawel
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2014.04
                        • 65

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ze światłem taki błotnisty. Pod światło czerwona pomarańcza. [4]
                        Piana: To co w ogóle zechciało się stworzyć zniknęło w trybie natychmiastowym. Utrzymuje się maluteńka obwódka, drobnopęcherzykowa. [3]
                        Zapach: Banan, słodkie belgijskie aromaty, trochę brzoskwiń, trochę winogron, suszonych owoców. W tle majaczy alkohol. Dzikiej Belgii brak. [4]
                        Smak: Słodkie. Podobnie jak w aromacie prym wiodą smaki owocowe. Co jednak przeszkadza to alkohol, który nie przybiera formy rozgrzewania w przełyku natomiast jest wyraźnie wyczuwalny w smaku. Zostaje na języku zmywając pierwotną słodycz. Goryczka jest znikoma, przyjemnie komponuje się z podbudową słodową. Miałem chyba za duże oczekiwania, nic mi nie urwało. [3.5]
                        Wysycenie: Średnie. Jeden ton wyżej byłoby lepiej. [4]
                        Opakowanie: Bardzo ładne i stylowe. Pełen skład. [4.5]
                        Uwagi: Warka 20.11.2015

Moja ocena: [3.725]

Comment

• Javox
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6359

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pod światło miedziano pomarańczowy. [4]
                          Piana: Na chwilę! Na dłużej prawie nic nie zostaje! [2]
                          Zapach: Suszone morele na lekkim alko. [3]
                          Smak: Fajne owocowości z suszonymi morelkami. Troszkę kwasku. [3.5]
                          Wysycenie: Spore, trochę gryzie ale bywało gorzej. [3.5]
                          Opakowanie: Bardzo fajne. Te etykiety na pewno projektowali profesjonaliści. [4.5]
                          Uwagi: Mam wrażenie małego zbalansowania tego piwa. Trochę gryzie, trochę alko i "ta" nie do końca "fajna" owocowość. Nie będę też raczej leżakował innych butelek aby zobaczyć czy jest już pyszne. W sumie nie było źle.

Moja ocena: [3.25]

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19258

Męczyłem się z nim dziś okrutnie. Rozpuszczalnik tak intensywny, że jak ktoś nie trawi belgów (ja akurat lubię belgijskie piwa) to ciężko było znieść to. Może to było najlepsze piwo konkursu, ale to będzie finansowa wtopa browaru. To się nie będzie sprzedawać podobnie jak Koelsch, choć ten nawet po terminie dobrze się piło. Uważam, że to najgorszy GCh i mocno żałuję braku dwu poprzednich, o tym Dori nie wspominając.

Comment

• Marchi
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2006.12
                              • 130

Co do tego, jak się sprzedaje - wczoraj w krakowskim Tesco przy Kapelance przecenione na 3,39. Zaopatrzyłem się.

Comment

• pavlo11111
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2014.11
                                • 78

Ocena z ARTomatu

Kolor: Rubinowy; klarowny [5]
                                Piana: Szybko redukuje się do nieregularnych plamek na tafli piwa, ale jest tam dosyć trwała i łatwo ją wzbudzić; w niewielkim stopniu zdobi szkło [4]
                                Zapach: Piernik, lekkie przyprawy, guma balonowa, banan, przejrzałe owoce; niezbyt intensywny [4]
                                Smak: Owocowo-słodkie; goryczka ledwo wyczuwalna; alkohol wyczuwalny po przełknięciu [4]
                                Wysycenie: Odpowiednie do stylu [5]
                                Opakowanie: Jak na piwo koncernowe, to bardzo bardzo dobre [4.5]
                                Uwagi:

Moja ocena: [4.125]

Comment

Przetwarzanie...