Zamkowy, Dubbel Cieszyński

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Estrelicia
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.09
    • 108

Ch.....ałwa chciałam napisać...

Ja tam się nie znam ale jak na promocję nowego produktu i podjęcie się przez market Tesco jego sprzedaży to chyba jakieś jedno, wielkie nieporozumienie jest
    W jednym Tesco stoją, w innych nie słyszeli... "Żenuła" dla marketu, który podjął się wprowadzenia w obieg GCh. Najważniejsze, że Jingle bells już napierdziela z głośników

Comment

• gramak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.08
      • 267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Estrelicia
      Ja tam się nie znam ale jak na promocję nowego produktu i podjęcie się przez market Tesco jego sprzedaży to chyba jakieś jedno, wielkie nieporozumienie jest
      W jednym Tesco stoją, w innych nie słyszeli... "Żenuła" dla marketu, który podjął się wprowadzenia w obieg GCh. Najważniejsze, że Jingle bells już napierdziela z głośników
      To już drugi rok z rzędu taki bajzel. Ale gdyby nie tesko, to pewnie bym nigdy tego piwa nie spróbował. Tesco to moloch, który ma nasze piwne emocje w d... ale w tej swojej inercji robi niechcący coś pozytywnego.
      http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• baroN1
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.08
        • 181

Ocena z ARTomatu

Kolor: herbaciano-miedziany, wyraźnie mętne [3]
        Piana: przy laniu z wysoka piana powstaje spora, ale w ciaglu kilkunastu sekund pada do zera. [2.5]
        Zapach: korzenno przyprawowy, banan, guma balonowa wyraźna [2.5]
        Smak: nuty korzenno przyprawowe, sporo gumy balonowej, w tle jakiś cytrus próbuje się przebić. Goryczka niska, ale zauważalna. Generalnie smak bardzo mało intensywny [2.5]
        Wysycenie: przyjemne [4.5]
        Opakowanie: dość ładne [4]
        Uwagi: Takiego dubbla jeszcze nie piłem. Da się to wypić, ale mi to średnio smakuje. Niewiele się w tym piwie dzieje, mało intensywne. Smakuje to jak jakiś pszeniczny koźlak z nuta przyprawową. Plus za brak aromatu/smaku alkoholu. Pite w temperaturze pokojowej.

Moja ocena: [2.7]

Comment

• Winterstorm
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.06
          • 60

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany, wyraźnie mętny. [4.5]
          Piana: Po dość agresywnym nalewaniu wysoka, lekko beżowa, ale bardzo szybko redukuje się praktycznie do zera pozostawiając wianuszek i jakieś strzępki na powierzchni, odrobinę oblepia szkło. [2.5]
          Zapach: Bananowo-słodki, trochę gumy balonowej i jakiejś takiej przyprawowości, czuć również nieco alkohol. [4]
          Smak: Generalnie dość słodki, trochę przypraw korzennych, podobnie jak w aromacie guma balonowa i również czuć nieco alkohol. W sumie pasuje mi taka kombinacja. [4]
          Wysycenie: Dość wysokie, ale sprawdza się w tym zestawieniu smakowym. [4]
          Opakowanie: Ładne, z dużą ilością informacji i bogatym opisem, tylko papier jakiś taki trochę lichy. [4.5]
          Uwagi: Mój pierwszy kontakt z dubblami, więc nie mam jeszcze jako tako obycia, ale generalnie mi smakowało. Po dłuższym leżakowaniu alkohol powinien się fajnie ułożyć. Niestety w Tesco Bielsko-Biała trafiłem na ostatnią butelkę, ale jak gdzieś jeszcze dorwę, to poleci do piwnicy czekać na swój czas.

Moja ocena: [3.9]

Comment

• grzsds
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.07
            • 4

jak ktos nie może znalesc w swoim tesco to niech poszuka na dziale z alkoholami lub obok oraz na samym wejsciu do marketu, tam ja znalazłem swoje

ten kto to ustawił to jakiś geniusz marketingu,Food pairing najwyższej klasy!

Last edited by grzsds; 2014-12-07, 22:01.

Comment

• PedroC
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2014.05
              • 62

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barsliw
              Jakaś dziwnie nieprzyjemna odalkoholowa goryczka. Zapach bardzo okej, smak jednak nie powala.
              Masowa produkcja, "jedna warka" znaczy co innego niż u Rzemieślników, jest warzona najprawdopodobniej w kilku częściach. To dlatego niektórzy mają mocno alkoholowe piwo, a reszta ma gładkie piwo.

Na to recepta tylko jedna - leżakować, mniej więcej do upływu daty alkohol się ułoży + dojdą nowe, ciekawe smaki i aromaty.

Comment

• gebruiker
                • 2014.01
                • 187

Też uważam , że warto leżakować tegorocznego Grand Championa. Zakupione dzisiaj 6 butelek idzie do piwnicy, mam zamiar wyciągać je i próbować co pół roku.

Comment

• Horse1963
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.06
                  • 547

W moim egz. alkohol zniszczył cały smak piwa.
                  Zobaczymy za pół roku, czy się ułoży.

Comment

• Rogerson
                    • 2012.08
                    • 421

Miałem to samo co kolega wyżej - alkohol po prostu sponiewierał całe piwo

No nic drugi egzemplarz zjeżdża dziś w lochy.

Comment

• wschodpoludnie
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2014.10
                      • 27

Nowy Sącz

Mnie też udzieliła się atmosfera tego wątku i wychodziłem dubbla cieszyńskiego w nowosądeckim Tesco.
                      Byłem w niedzielę rano, miła Pani z informacji zadzwoniła specjalnie do działu alkoholi i po chwili szukania odpowiedziano że jest ok. 40 butelek ale to przecież miało być wystawione dopiero po premierze.
                      Uświadomiłem Panie że premiera była i obiecały że wystawią w niedzielę na nocy. W poniedziałek rano nadal nie było ale ta sama miła Pani wysłała mnie do magazynu gdzie czekał już ktoś z kartonem
                      Zostało więc około 30 butelek- kto pyta nie błądzi

Comment

• Sekator
                        • 2013.06
                        • 269

W Pile w niedzielę około 16 na półce stało bez żadnego oznaczenia, cenówki 7 butelek.
                        http://degustacjepodplotem.blogspot.com/

Comment

• DaimonFrey
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.09
                          • 12

Kolor rubinowo-herbaciany, zmętniony.
                          Piana na początku jest raczej wysoka ale szybko opada.
                          Zapach: Guma balonowa i przyprawy, w miarę ogrzewania pojawiają się nuty alkoholowe.
                          Smak: Goździki i guma balonowa, alkohol delikatnie rozgrzewa przełyk jest również leciutka kwaskowość. Goryczki jest chyba nieco więcej niż deklarowane na butelce 17 IBU chociaż jest ona częściowo alkoholowa.
                          Wysycenie: Bardzo dobre.
                          Opakowanie: Etykieta jest ładna, są na niej wszystkie potrzebne informacje. Dedykowany kapsel również ładny.
                          Jest to bardzo dobry i raczej tani Dubbel.

Comment

• rivendel
                            • 2010.06
                            • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                            I będzie jeszcze przez pół roku.
                            W Tarnowie było 40 butelek i tyle go widzieli. Dzisiaj ani śladu. Jak spytałem o Grand Championa to miła Pani powiedziała mi, że czegoś takiego nie ma. Jednak po chwili, gdy już się obróciłem na pięcie, zawołała miłym głosem "był jakiś dubbel ale już nie ma"
                            Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić

Comment

• rgrzech
                              • 2013.12
                              • 230

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany. [4]
                              Piana: Biała, drobna i bardzo skąpa. Goblet nie sprzyja lacingowi. [3]
                              Zapach: Banan ponad wszystko. Dopiero w tle wyczuwalne nuty czekolady, kawy zbożowej, rodzynek, kwiatów, karmelu i przypraw korzennych. Całości dopełnia nutka szlachetnego alkoholu. [4]
                              Smak: Banan lepszy niż w weizenie. Na drugim planie aromat kwiatowo-perfumowy, czekoladowy, rodzynkowy, karmelowy, korzenny oraz goździk. Goryczka niska, alkoholowa. Piwo półwytrawne, dobrze pijalne. Alkohol dobrze wkomponowany w smak, przyjemnie rozgrzewa w przełyku. Posmak długi, korzenno-kwiatowo-bananowy. [4]
                              Wysycenie: Niskie, idealne. [5]
                              Opakowanie: Bardzo eleganckie, super! [5]
                              Uwagi: Jest potencjał na bardzo dobrego dubbla. Genialna nuta rodzynek nasączonych w alkoholu. Czas powinien działać na jego korzyść. Na chwilę obecną zbyt bananowe. Oceniana wersja beczkowa.

Moja ocena: [4]

Comment

• badejza
                                • 2009.03
                                • 277

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                                I będzie jeszcze przez pół roku.
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cwieku666
                                W Tesco w CH Magnolia o koło 16 były jeszcze mnóstwo.
                                No nie wiem. Dzisiaj byłem w Magnolii i nie ma już ani jednego GCh Dubbla.
                                Chamstwo w państwie, Panie.

Comment

Przetwarzanie...