Zamkowy, Dubbel Cieszyński
Collapse
X
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno miedziany, koloru dość mocnej czarnej herbaty. zmętniony. [3.5]
Piana: Beżowa, drobna niewysoka, szybko się redukuje. [3.5]
Zapach: Przyjemny, wyraźna Belgia. Słodki karmelowy, trochę jakby jest w aromacie piernika, delikatny dobrze zamaskowany alkohol. [4]
Smak: Słodkie a zarazem wytrawne, dość gładkie i w odczuciu cienkie. Słodowa karmelowa i chlebowa słodycz, estry owocowe, umiarkowane do delikatnych, trochę suszonych owoców, trochę drożdży, i szczypta alkoholu. [4.5]
Wysycenie: Nieco za wysokie jak dla mnie trochę szczypiące w język. [3.5]
Opakowanie: Bardzo ładne, chyba najładniejsza z dotychczasowych etykiet. Prosta i przejrzysta. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.15]Comment
-
Piana: drobna, ale skąpa i bardzo nietrwała
Aromat: słodowy, karmelowy z wyraźną nutą gumy balonowej (takie kulki z pustą w środku)
SMAK: na dubblach się nie znam, ale w ślepym teście wskazywałbym na pszenicznego kozła. Słodkawe, lekko lepkie, ale na końcu finisz jakby lekko wodnisty. Czuć smaczne przyprawy i lekki banan?
Alkohol wyczuwalny, ale w dość przyjemny ciepło gardłowy sposób.
Opakowanie: moja ulubiona do picia pojemność 0,33l. Bardzo gustowna grafika, dobrej jakości papier oraz dedykowany kapsel. Postarali się
UWAGI: należy podszkolić się w tym stylu, zakupić 2-3 sztuki i wyciągać z lochów co pół roku.
Cena 3,99zł oraz dostępność zachęca do zakupu
U nas w mieście w tesco leży jeszcze z 15 nierozpakowanych kartonów
Ekspozycyjnie to padaka czyli powtórka z rok temuComment
-
I jak to się ma do Almy, gdzie hostessa sama układała piwa w moim koszyku, dorzucając od serca np dwa sniftery?Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zamglony, ciemny brąz. Apetyczny [5]
Piana: Błyskawicznie redukuje się do obrączki [2.5]
Zapach: Banany, czekolada, guma balonowa, rodzynki i octan etylu, który nieco zaburza kompozycję [4]
Smak: Umiarkowana, karmelowa słodycz i nuty suszonych owoców, posmaki korzenne i bananowe. Ciało na średnim poziomie. W miarę ogrzewania wychodzi alkohol, ale nie jest przesadny. [4]
Wysycenie: W sam raz [5]
Opakowanie: Bardzo ładne, komplet informacji [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, lekko zamglone z rubinowym refleksem. [4.5]
Piana: Brak piany. Sycząca namiastka opadła do zera zaraz po nalaniu. [1]
Zapach: Suszone owoce, dojrzała gruszka (?), kwiaty. Lekka nuta alkoholowa po ogrzaniu. [4]
Smak: Dojrzałe słodkie owoce, guma balonowa w tle ślady przypraw w stylu piernika. Na finiszu alkohol ale raczej przyjemnie rozgrzewający. [4]
Wysycenie: Średnie, w porządku. [4]
Opakowanie: Ładna minimalistyczna stylistyka ratuje brak dokładnego info o składzie. [4]
Uwagi: Czuć, że dobór surowców daje pole do popisu i ma duży potencjał. Zapewne oryginał to intensywniejsza i doszlifowana wersja tego wypustu. Całkiem przyjemne ale nie ma rewelacji.
Moja ocena: [3.725]Last edited by Dzoshu; 2014-12-13, 21:59.Comment
-
Jest za to rejestr sądowy i w nim wpis z października 2014. Nowa spółka jest w 100% własnością spółki Grupa Żywiec S.A.. W zarządzie i radzie nadzorczej szychy z GŻ.
Zbagatelizowałem na jesieni sprawę. Myślałem, że ta spółka Browar Zamkowy Cieszyn Sp. z o.o. to jakaś "kosmetyka". Ale widać nie. Coś się kroi. Grubsza sprawa. Jest ponoć nowa polityka GŻ wobec browaru w Cieszynie.
Jest Dubbel Cieszyński uwarzony przez Browar Zamkowy Cieszyn.Comment
-
Przed chwilą znalazłem na jednym z portali z ogłoszeniami o pracę:
'' W związku z powstaniem nowej spółki – Browar Zamkowy Cieszyn Sp. z o.o. należącej do Grupy Kapitałowej Grupa Żywiec S.A., której zadaniem będzie warzenie i sprzedaż piw wyspecjalizowanych poszukujemy osoby na stanowisko:Regionalny Kierownik ds. Sprzedaży...
...jednym z wymogów jest: Zainteresowanie branżą piwną, stylami piwnymi, procesami warzenia piwa lub gotowość do zdobycia wiedzy na ten temat.
może ktoś zainteresowany?Last edited by blood_inside; 2014-12-15, 00:14.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-miedziany z rubinowymi przebłyskami. Zmętnienie spore. [4.5]
Piana: Średnio obfita, drobno i średnio zbudowana, trwałość poniżej średniej, zdobi szkło (ale słabo). [4]
Zapach: Średnio intensywny, słodki, estrowy, odrobinę karmelowy, delikatna guma balonowa i jak by gruszka. Wyczuwalny także alkohol. Dość przyjemny. [4]
Smak: Wytrawne, nienachalnie belgijskie i jak na ten styl pijalne. Piwo nie jest alkoholowe, aczkolwiek po pewnym czasie czuć bardzo przyjemne rozgrzewanie w przełyku, może jedynie goryczka jest odrobinę alkoholowa. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. Mogło by być niższe. [4.5]
Opakowanie: Bardzo ładne, eleganckie, chociaż jak dla mnie kolorystyka zbyt stonowana. Niezłe jakościowo i zawiera komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 20.11.2015. Jak nie jestem wielkim fanem belgi, to Dubbel Cieszyńki bardzo mi odpowiada.
Moja ocena: [4.075]Comment
-
To mnie boli w tej Pełnej Butelce (CH TESCO Chełm)- ceny = kosmos, właściwie nie wiadomo skąd. Raz zakupiłem butle z przeceną tyle że była naklejona na dacie ( a data ...... po)pozdro
tumek_plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzejrzysty, mętny, ciemny bursztyn. [4]
Piana: Nie ma jej za wiele, rośnie na ~5 mm po nalaniu i opada do zera w ciągu kilku sekund, beż śladu na szklance. Nie ma co zwalać na styl, dubble również potrafią mieć obfitą i gęstą pianę. [2]
Zapach: Lekki, mało intensywny, alkoholowy, owocowy, goździkowy, słodkawy, czuć banan czy gumę balonową prawie jak w pszenicznych. [3]
Smak: Charakterystyczny belgijski wytrawny posmak, owocowy, bananowy, drożdżowy, orzeźwiający, nie przytłacza. Na finiszu czuć mocniej nuty alkoholowe, smak szybko znika, nie zalega. [4]
Wysycenie: Wysokie na początku, ale szybko ucieka. Mogłoby być większe / stabilniejsze. [3.5]
Opakowanie: Klasa! Schludny, prosty design, papier matowy, z daleka prawie jak czerpany, stonowana kolorystyka, komplet informacji i piękny autograf Czesława. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.475]Comment
Comment