Wąsosz, [Perun] Duby Smalone

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #16
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: ciemny brąz z domieszka mahoniu [4.5]
    Piana: bezowa, drobna, dość zwarta, opada powoli, osadza się na szkle jakimiś pojedyńczymi malutkimi grupkami [4]
    Zapach: leciutki zapach papieru po wędzonej kiełbasie [3]
    Smak: w miarę pełne i treściwe, smak to dość treściwe piwo pite zjedzeniu wędzonej kiełbasy....poza lekka wędzonką dość dobrze wyczuwalne lekkie goryczkowo-pestkowe smaki, trochę popiołu, na koniec akcenty granatu (owocu), daleko w tle słodowa podbudowa [3.5]
    Wysycenie: minimalnie za dużo [4.5]
    Opakowanie: etykiety Peruna nie podchodzą mi, muszą to zdecydowanie poprawić, można zrobić coś protego ale i ciekawego, firmowy kapsel [3]
    Uwagi: Lepiej jednak robić wędzoną wedlinkę czy rybkę niż piwo

    Moja ocena: [3.45]
    Attached Files
    Last edited by becik; 2015-01-26, 19:11.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

      #17
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Pod światło ciemnopomarańczowe, mętne. [5]
      Piana: Niska, redukuje się do cieniutkiej wysepki i obrączki. Lekko znaczy szkło. [3.5]
      Zapach: Bardzo słaby, bardzo delikatna wędzonka w zapachu. Po zamieszaniu wychodzą nuty słodowe (szczególnie wyczuwalny jest charakterystyczny (podchodzący pod warzywny) zapach słodu pilzneńskiego. [3.5]
      Smak: Zbożowe, na drugim planie bardzo ugrzeczniona (jak dla mnie nie jest to pozytywne określenie ) wędzonka. Piwo raczej wodniste, choć na finiszu jest lekka aksamitność (może to autosugestia związana z żytem w składzie?). W tle pałęta się jakaś owocowość. Goryczka w okolicy średniej, ale wyraźnie wyczuwalna. Mam wrażenie, że gdzieś daleko w tle pojawia się jakiś niuans maślany. [4]
      Wysycenie: Nagazowanie: w okolicach średniej. Jak na wędzonkę - jest ok. Jak na roggena - mogłoby być wyższe. [3.5]
      Opakowanie: Projekt etykiety, jak najbardziej okej - eta czytelna, kontra trochę mniej przez białe litery na pomarańczowym tle. Niestety sam papier pozostawia trochę do życzenia - na mojej butelce etykieta i kontra są krzywo przyklejone i lekko podarte. Większość informacji została podana - brakuje chyba tylko informacji o IBU oraz konkretów o użytych chmielach i drożdżach. [3.5]
      Uwagi: Piwo z datą przydatności do spożycia do 25.05.2015.

      Spokojnie do wypicia, choć niczym mnie nie zachwyciło.

      Moja ocena: [3.775]
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

      Comment

      • grejwi
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.08
        • 78

        #18
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: Brązowe, mętne. [4.5]
        Piana: Bardzo słaba - po chwili redukuje się niemal do zera. To co zostaje osadza się na szkle. [2]
        Zapach: z butelki: słaby, słodowy, lekko wędzony, po przelaniu potwierdza się, że jest mało intensywny, ponadto czuć karmel, wędzonki niemlże nie ma. Minimalny diacetyl.[2.5]
        Smak: Orzeźwiające; goryczka niska; lekko wodniste. Czuć banany, lekką goryczkową ziołowość, karmel. Jest raczej wytrawne. [3.5]
        Wysycenie: Średnie - ale bardzo tu pasuje. [4]
        Opakowanie: Kapsel calkiem ciekawy, Etykieta ładna. Jedynie kontra mikroskopijna, i mogłoby być więcej informacji na temat składników. [4]
        Uwagi: Warka do 25.05.2015
        Bieda. Bardzo nijakie piwo. Pijalne, ale bądźmy szczerzy, że to ani nie jest najbardziej pożądana cecha, ani nie poprawia to zbytnio ogólnej sytuacji tego piwa.

        Moja ocena: [3.1]
        Last edited by grejwi; 2015-02-15, 21:11.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X