Widawa, Porter Bałtycki Wędzony

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Derbeth
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.04
    • 337

    #16
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: czarny, nieprzejrzysty [4.5]
    Piana: jasnobrązowa, obfita, drobnopęcherzykowa, zbita, trwała - bardzo ładna [4.5]
    Zapach: dominuje dość intensywne zwęglone drewno z ogniska, zza tego przebija się jedynie ślad suszonych owoców i kawy [4]
    Smak: tutaj ogniskowa wędzonka nie dominuje tak bardzo, jest na pierwszym planie, ale nie jest przesadzona; dochodzi lekka kawa, trochę rodzynek; goryczka lekka, na szczęście brak słodyczy; piwo nie zalepia, w zasadzie to dla mnie mogłoby mieć więcej ciała i gęstości [4]
    Wysycenie: niskie, może nawet za niskie [4]
    Opakowanie: prosta, ale ładna etykieta, dużo informacji o piwie [4.5]
    Uwagi: Butelka z datą 11.06.2016. Nie przepadam za porterami bałtyckimi, natomiast ten ze względu na wędzonkę jest bardzo odmienny. Dobre piwo, ale nie mogę go nazwać genialnym.

    Moja ocena: [4.1]

    Comment

    • von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

      #17
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Czarne, nieprzejrzyste. [4.5]
      Piana: Piana jasnobrązowa, ładna, dość obfita, średnio- i drobnopęcherzykowa. Opada w umiarkowanym tempie. Zostawia świetny lejsing. [4.5]
      Zapach: Wędzone, kawowe, palone. [4]
      Smak: Kawowe, mocno palone, paloność jest na tyle intensywna, że piwo staje się popiołowe. Ogniskowa wędzonka jest na drugim planie. Po ogrzaniu do głosu dochodzi gorzka czekolada, której nut jednak trochę mi brakuje. Goryczka przede wszystkim palona, dość wysoka. [3.5]
      Wysycenie: Niskie. [4.5]
      Opakowanie: Etykieta prosta, ale czytelna i schludna, bez żadnych fajerwerków. Na kontrze podano szczegółowy skład. [4.5]
      Uwagi: Data przydatności do spożycia: 11.06.2016

      Moja ocena: [3.925]
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

      Comment

      Przetwarzanie...
      X