Kolor: Złoty, opalizujący.
Piana: Biała, obfita, gęsta, trwała. Utrzymuje się sporą warstwą lekko oblepiając szkło.
Zapach: Wyraźnie estrowy, zwłaszcza mocna pomarańcza. Do tego trochę chmielu i nut przyprawowych, ale zmierzających bardziej w stronę przypraw korzennych niż typowej, belgijskiej pieprzowości.
Smak: Treściwość średnio niska do średniej. Lekka podbudowa słodowa, wyraźne estry, zwłaszcza dominacja pomarańczy. Jest też nutka chmielowa i przyjemna, orzeźwiająca kwaskowatość. Do tego trochę fenoli, dalej zdecydowanie bardziej o charakterze przypraw korzennych niż pieprzu. Całość ogólnie przypomina mi bardziej lekkiego Saisona niż Blonda. Goryczka niska do średnio niskiej, ziołowa.
Wysycenie: Średnio wysokie.
Ogółem: Doskonałe piwo. Lekkie, orzeźwiające, ale jednocześnie dosyć złożone.
Piana: Biała, obfita, gęsta, trwała. Utrzymuje się sporą warstwą lekko oblepiając szkło.
Zapach: Wyraźnie estrowy, zwłaszcza mocna pomarańcza. Do tego trochę chmielu i nut przyprawowych, ale zmierzających bardziej w stronę przypraw korzennych niż typowej, belgijskiej pieprzowości.
Smak: Treściwość średnio niska do średniej. Lekka podbudowa słodowa, wyraźne estry, zwłaszcza dominacja pomarańczy. Jest też nutka chmielowa i przyjemna, orzeźwiająca kwaskowatość. Do tego trochę fenoli, dalej zdecydowanie bardziej o charakterze przypraw korzennych niż pieprzu. Całość ogólnie przypomina mi bardziej lekkiego Saisona niż Blonda. Goryczka niska do średnio niskiej, ziołowa.
Wysycenie: Średnio wysokie.
Ogółem: Doskonałe piwo. Lekkie, orzeźwiające, ale jednocześnie dosyć złożone.
Comment