Piwo gotowe do oceny
Gościszewo, [AleBrowar] Saint No More Hoppy Dark Ale
Collapse
X
-
Gościszewo, [AleBrowar] Saint No More Hoppy Dark Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brak zastrzeżeń. Czarne, jak w stylu [5]
Piana: Bardzo obfita, drobnopęcherzykowa, mocno oblepiała szkoło [4.5]
Zapach: I tutaj nieco rozczarowania. To co według mnie dominowało, to trawiastość. [3.5]
Smak: Wszystko zostało przykryte przez zalegającą goryczkę, niezbyt przyjemne w odbiorze. Dosyć meczące, aczkolwiek treściwe. [3.5]
Wysycenie: Było ok [4]
Opakowanie: Krzywo naklejona etykieta, do tego mało wyrazista. Nie przypadła mi do gustu za specjalnie. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.675]
-
-
Piłem dziś w Krakowie świeżo po premierze. Niestety poza wzorcową pianą i solidną goryczką nie ma się nad czym zachwycać. Zobaczę co oferuje wersja butelkowana ale pewnie wielkiej różnicy nie ma. Dużym rozczarowaniem jest w szczególności aromat.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, motzno. [5]
Piana: Potężna, beżowa, droba, zbita, wysoka, trwała, niemalże nie opada. A jak już, to się osadza na ściankach. [5]
Zapach: Mocno aromatyczne, kawowe, gorzka czekolada, żywica, cytrusy. [4.5]
Smak: Taki jak aromat. Gorzka czekolada, sporo żywicy, cytrusy, kawa, paloność, orzechy, całość bardzo mi smakuje. Chociaż goryczka [4.5]
Wysycenie: Niskie, nawet wyższe by nie zaszkodziło. [4.5]
Opakowanie: Fajne, lekko odjechane, informacji sporo, [4.5]
Uwagi: Mi smakowało.
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi[
Smak: Taki jak aromat. Gorzka czekolada, sporo żywicy, cytrusy, kawa, paloność, orzechy, całość bardzo mi smakuje. Chociaż goryczka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziSmak: Chociaż goryczka [4.5]
*nieco za długa, zalega i staje się trochę męcząca Urwało mi zdanie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny, prawie czarny. [4.5]
Piana: średniowysoka, drobna, gęsta, trwała. [4.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, kawa, żywica, cytrusy, czekolada. [4.5]
Smak: chmielowo-słodowy, sporo żywicy, cytrusy, kawa, orzechy lekko palony. Goryczka lekko zalegajaca, niezbyt przyjemna w piciu. [4]
Wysycenie: nieco za niskie. [4]
Opakowanie: pite w pubie w cenie 5zł. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: pite w pubie w cenie 5zł. [4]
:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziCzemu tak tanio?
Taka była cena obu piw Saint No More w piątek na premierze z ich udziałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziAleBrowar prekursorem dostosowywania cen do bogactwa regionu? W Krakowie 7-7,5 zł za pół litra i była to cena adekwatna do zawartości. Jakbym miał zapłacić 11-13 zł to bym się zeźlił, że dałem ogolić za takie niedobre piwo.
Comment
-
-
To była raczej jednorazowa promocja związana z premierą. W piątek pół Lublina chodziło "zrobione" Ale Browarem
Piwo dość ciężkie w odbiorze, wyraźne i z charakterem ale z lekka męczące.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemnie, niemal czarne, z rubinowymi przebłyskami. [5]
Piana: Ciemno beżowa zahaczająca o jasny brąz. Drobnopęcherzykowa i bardzo obfita. Utrzymuje się długo i jeszcze przez pewien czas pozostaje w postaci grubego dywanika. Ładnie oblepia ścianki szkła. [4.5]
Zapach: Średnio intensywny. Czekolada i górnofermentacyjne nuty przeplecione aromatem chmielu. [4]
Smak: W smaku odczucia są tożsame z tymi zapachowymi, jednak brakuje temu wszystkiemu harmonii. Fajnym efektem jest to, że goryczka pojawia się dość późno po przełknięciu, co pozwala na poczucie innych smaków zanim ta zacznie atakować. A jest ona bardzo mocna, długo ciągnąca się i zalegająca. W zasadzie to jest dość nieprzyjemna. [3.5]
Wysycenie: Średnie, pasujące do tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Dobra etykieta w dwóch kolorach, w lepszym stylu od tych, do których przyzwyczaił nas AleBrowar. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.925]Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2014-12-15, 21:30.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment