Gościszewo, [AleBrowar] Saint No More Hoppy Dark Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
    Piana: Beżowa, średnio gęsta, średnio obfita, dosyć trwała. Opada do kożucha.
    Zapach: Cytrusy, mango, trawiastość.
    Smak: Średnio treściwe. Dużo wyraźniejsze aromaty palone, których praktycznie nie było w zapachu: czekolada i trochę nutek górnofermentacyjnych, całość przywodzi na myśl śliwkę w czekoladzie, ale jest też bardzo wyraźnie chmielowo: cytrusy, trawiastość, lekkie mango. Goryczka średnio wysoka, żywiczno-palona.
    Wysycenie: Średnie.
    Ogółem: Bardzo dobre.
    BeerFreak.pl

Comment

• von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowe, prawie czarne. [4.5]
      Piana: Piana gęsta, drobna, bardzo obfita i bardzo trwała. [5]
      Zapach: Owoce tropikalne i czekolada, raczej mało intensywny. [4]
      Smak: Czekoladowy, palone, w tle słodkie owoce tropikalne, goryczka powyżej średniej. [4]
      Wysycenie: Z tego, co pamiętam, to ani trochę mi nie przeszkadzało, więc było raczej średnie, w normie. [4.5]
      Opakowanie: Pite w pubie, ale patrząc na zdjęcia butelki muszę powiedzieć, że podoba mi się bardziej niż w wersji jasnej SH - jest dużo czytelniejsza. [4.5]
      Uwagi: Pite w lokalu Cesky Film w Szczecinie.

Smakowało.

Moja ocena: [4.175]
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Alebrowar, Saint no more 2024
        ART
        Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.

dopiskiem bylo

with palo santo

być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.

5,8 alc 14 blg

Aromat słodkiego...
        2024-12-26, 22:33
      • darekd
        Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
        darekd
        Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
        ...
        2023-02-07, 23:16
      • e-prezes
        Brofaktura, Hoppy Grodzisz
        e-prezes
        Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
        2023-04-21, 13:39
      • kaczka116
        AleBrowar, Saint No More (2019)
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2019-12-18, 22:04
      • bastion
        Ukraina, Odessa, Baltska Doroha 6, Hoppy Hog. [Bez wyszynku]
        bastion
        Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
        Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
        2022-07-25, 19:30
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...